Pala mi je na pamet jedna ideja danas.posto imam logitech x-530 zvucnike koji nemaju daljinski a hti bih iz kreveta pojacavat i smanjivat zvucnike.mislim staviti jedan elektro motor,na onaj kolut di se pojacava, koji bi pojacavao ali mi treba neka sklopka koja bi mi palila taj elektromotor s daljinskim.ako me niste skuzili sta triba samo pitajte
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pala mi je na pamet jedna ideja danas.posto imam logitech x-530 zvucnike koji nemaju daljinski a hti bih iz kreveta pojacavat i smanjivat zvucnike.mislim staviti jedan elektro motor,na onaj kolut di se pojacava, koji bi pojacavao ali mi treba neka sklopka koja bi mi palila taj elektromotor s daljinskim.ako me niste skuzili sta triba samo pitajte
Za to ce ti trebati prtljanja po elektronici. Za to ce ti trebati citavi sklop...
Mislio sam kupiti autic na daljinski koji moze ici naprijed,nazad pa tako iskoristit to.
Mislio sam kupiti autic na daljinski koji moze ici naprijed,nazad pa tako iskoristit to.
Ti zapravo trebaš daljinski?
Da možeš kupiti ali ako ti zvučnici to podržavaju, a i nemožeš to riješiti beš prtljanja po elektronici teško
Jel zna netko sta je ono crno sto stavlja kad zalemi zicu...............
Kaže da je to tekuća izolirka. Vruća plastika bi trebala biti OK, ali nemoj slučajno silikon stavljat. Silikon + bakar = loše.
To ti je dobra ideja a i to ti je jednostavno za napraviti. Jedino sto nece ljepo izgledati to nakaceno na zvucnik...
Uglavnom pocupaj sve nepotrebno da ti ostane pločica s prijemnikom i naponskim ulazima i naravno dva voda koja idu u elektro motor.
neće ić jer će mu motor samo smanjit na 0 ili pojačat do kraja jer se brzo okreće
triba bi za to nabavit servo ssa malim zaokretom od svega par stupnjeva
neće ić jer će mu motor samo smanjit na 0 ili pojačat do kraja jer se brzo okreće
triba bi za to nabavit servo ssa malim zaokretom od svega par stupnjeva
Zato sam i rekao da mu ostanu samo vodovi za motor.
Trebo bi nabaviti servo kao sto si i rekao...
Rađe idi na nekakav prijenost (zupčanik, tarni prijenost...) nego na steper. Iako ti steper daje veću preciznost, za njegovo kontroliranje treba relativno složena elektronika, pa bi ti to mogao biti problem.
servo je jednostavan motro koji možeš u supanj naštimat preciznost al da ga j***š nema ga nigdje za kupit!
servo je jednostavan motro koji možeš u supanj naštimat preciznost al da ga j***š nema ga nigdje za kupit!
Ma ima vjerojatno za kupit na eBayu...
nisam napisao "kod nas" - greška
kod nas ga nema nigdje kupit
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.35764 4$ s besplatnom dostavom.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.35764 4$ s besplatnom dostavom.
hesus
ovo kupujem
Prijatelj je kupovao i nikad nije bilo problema. Ja sam naručio, krenulo je danas, očekujem za 2-3 tjedna da će doći. Plačaš preko PayPal-a pa to unosi dodatnu sigurnost.
Samo pazi da ti narudžba ne prelazi 160 kn jer postoji mogučnost da ćeš morati platiti carinu i pdv. Mislim da na paketu pišu manju vrijednost, ali ako se cariniku učini sumljivo, traži da dostaviš računa pa se vidi stvarna vrijednost.
Druga stvar na koju treba pripaziti je to da radio komunikacijska oprema (u što spadaju mobiteli, BT uređaji, RC modeli, RFID kartice i sl. IR uređaji ne spadaju tu) mora biti na HAKOM-ovom popisu odobrene opreme inaće je uvoz nemoguč, odnosno, ako imaš sve potrebne papire kompliciran i neisplativ.
onda je lakše za koju stotinu kuna kupis vanjsku zvučnu karticu sa daljinskim i uzivaj