... Koji prekidač nakraju da kupim dali ste mi puno linkova pa neznam ni ja više koji da uzmem jer sutra idem u chipotecu. Jel može onaj sa okruglim kučištem?
Ako već nisi nabavio prekidač ... preporuka je izbjegavati plastične jer imaju relativno osjetljive kontakte ispod te plastike, te relativno lako se savije okrugli limić preko kojeg se zatvara krug. Imao sam ih 10-ak komada na jednom uređaju koji sam nedavno slagao ... noćna mora, treba biti vrlo nježan s njima.
Obično mlađi moderi zbog estetike (subjektivno) koriste one kip prekidače sa zaštitom ("fighter style"), a neki čak imaju i ugrađenu LED-icu u vrhu polugice, poput ovoga iz Chipoteke.
Ukoliko pak želiš funkcionalnost i robusnost, također sam nedavno za ventove (na spomenutom uređaju) koristio dvopolne kip prekidače (tzv. ON-OFF-ON), na koje se istovremeno može spojiti i 12V i 5V, pa možeš imati i odabir brzine rotacije ventova.
Malo je glomazniji od nekih drugih modela (jer ima dvostruke kontakte tj. dva odvojena kruga), a evo i kompaktnije jednostruke ON-OFF-ON verzije (KNX10022, tj. drugi po redu).