Na 2.1 verziji androida ako imaš flash to ti je jedino flash lite, znači neka oslabljena verzija flasha sa kojom nemožeš sve niti ne radi sve kao pravi flash. Samo na 2.2 imaš punokrvni flash(znači da recimo unutar stanice možeš gledati youtube video, dok na 2.1 verziji možeš samo gledati preko flash playera.
Na 2.1 verziji androida ako imaš flash to ti je jedino flash lite, znači neka oslabljena verzija flasha sa kojom nemožeš sve niti ne radi sve kao pravi flash. Samo na 2.2 imaš punokrvni flash(znači da recimo unutar stanice možeš gledati youtube video, dok na 2.1 verziji možeš samo gledati preko flash playera.
Jelt o znaci da ce Optimus imati flash ili?
na androidu 2.1 oću ja moć igrati tom clancys H.A.W.X. i NFS SHIFT
Jelt o znaci da ce Optimus imati flash ili?
Nemam pojma, pogledajte reviewe pa vidite. Ono što znam da uglavnom samo HTC gurao flash na 2.1 verziji, i nije bog zna što bio(video je trzao i na desire-u sa 1ghz procom) tako da i da optimus ima flash neće ti biti nikakve koristi od njega jer će ti samo opeterećivati proc kad se budu reklame pokazivale a neće se ni vrtiti fluidno što je najgore
Tek sa 2.2 verzijom i flash on demand opcijom sada imam ful web experience na mobu. Youtubu aplikaciju neznam zadnji put kada sam upalio, sve preko browsera vrtim.
@genoxxx: neznam za shift, ali hawx bi trebao...problem je što on ne radi na svim mobovima jer to je zapravo samo port sa iphone, barem ja na desireu nisam uspio pokrenuti ga(piratsku verziju)...
lol pa svi mobiteli koriste flash lite
2.2 verzija ti ima puni adobe flash 10.1...
2.2 verzija ti ima puni adobe flash 10.1...
ali ne službeno, ima beta za skinut opcionalno
beta ili ne, ona je na android marketu i svatko tko ima 2.2 verziju je može skinuti i koristiti, dok sam ja na HTC desire-u dobio automatski sa 2.2 verzijom. Flash radi puno bolje nego ono na 2.1 verziji(nema trzanja na nijednom videu) i ako je beta, onda je vrlo stabilna jer mi se browser još nije nijednom srušio...
beta ili ne, ona je na android marketu i svatko tko ima 2.2 verziju je može skinuti i koristiti, dok sam ja na HTC desire-u dobio automatski sa 2.2 verzijom. Flash radi puno bolje nego ono na 2.1 verziji(nema trzanja na nijednom videu) i ako je beta, onda je vrlo stabilna jer mi se browser još nije nijednom srušio...
slažem se, ali ima jedan problem kod desirea, ako se stavi 2.2 bez flasha 10.1 onda se mob sam ugasi svako malo
slažem se, ali ima jedan problem kod desirea, ako se stavi 2.2 bez flasha 10.1 onda se mob sam ugasi svako malo
To neznam jer se ne bavim rootanjem i stavljanjem custom romova...ali svejedno i kad ga instaliraš uvijek ga možeš ugasiti i nema ga tako da ne vidim potrebu izbjegavati flash, meni je ionako stalno na on demand opciji tako da kad klasično surfam kao da ga i nema dok ne želim nešto u flashu pogledati.
kad ga nadogradim na android 2.1 oće on onda podržavati multitouch ?
kad ga nadogradim na android 2.1 oće on onda podržavati multitouch ?
Ne
ova nova serija će sigurno imat ;)
Koja nova?
Kad ona izlazi?
Koja nova?
Kad ona izlazi?
Čitaj BOL : http://www.bug.hr/vijesti/optimus-tegri/103404.aspx
Wow android mobitel za 2000 kn !!!
Neznam pod sta mislis s tim.Ako mislis na Optimus mozes ga novog nabaviti za 1000 kn.
Neznam pod sta mislis s tim.Ako mislis na Optimus mozes ga novog nabaviti za 1000 kn.
Pa više android nije tako skup imas optimus za 1000 kuna, HTC tattoo za 1500 kn, wildfire za isto sličnu cijenu... (može još jeftinije sa sklapanjem ugovora)
Pa više android nije tako skup imas optimus za 1000 kuna, HTC tattoo za 1500 kn, wildfire za isto sličnu cijenu... (može još jeftinije sa sklapanjem ugovora)
desire na 24 mjeseca 1900 kn
dali 2.1 omogućava spremanje aplikacija na memorijsku karticu ?
jok, samo 2.2 verzija. Na 2.1 može jedino preko custom romova koji imaju drugačiji način spremanja aplikacija na karticu.
jok, samo 2.2 verzija. Na 2.1 može jedino preko custom romova koji imaju drugačiji način spremanja aplikacija na karticu.
Možeš li mi reći koliko zauzima jedna prosječna android aplikacija prostora i jedna npr. zahtjevnija 3d igra?
Zanima me hoće li ovih 120 mb biti dovoljno za programe i igre, a kartica za sve ostalo?
Hvala.
Možeš li mi reći koliko zauzima jedna prosječna android aplikacija prostora i jedna npr. zahtjevnija 3d igra?
Zanima me hoće li ovih 120 mb biti dovoljno za programe i igre, a kartica za sve ostalo?
Hvala.
Ne zauzimaju puno, recimo najviše ti uzmu igre koje znaju varirati od 2-10-ak MB-a kako koja. Ali aplikacije uglavnom max do 3MB idu a ima ih puno koje imaju po 100-ak KB-a Uglavnom bez igri da se nakrcati puno programa. Recimo ja izbrišem par igri i odmah bi oslobodio jedno 25MB-a(mislim na zahtevnije igre) ali realfootball je najgori po tom pitanju jer ako spremaš replayeve golova sve sprema na mobitel, pa mi on sad iznosi 15MB-a...
@max1919
Imam samo jedno pitanje za tebe... Sviđa mi se optimus, zato sto za 1k kn stvarno dobijes solidan smartphone!
Sad, pitanje: koliko je stvarno (ne)osjetljiv ekran... Procito sam hrpu recenzija i nalazim svakakve informacije!
Prvo gledam review na phoneareni i lik kaze da je iznenađen ekranom, i uzimajuci u obzir
da je rezistivan, da nije toliko los kao neki drugi ekrani!
A onda, nađem na hrpu mjesta na forumima da je ekran (citiram) "očajan", i sad sam skroz zbunjen...
Pa po tvojoj procjeni (posto ga imas) kakav je ekran? Mislim, ne ocekujem da bude kao iPhone, ali cak sam negdje i procitao da se poruke ne daju pisat normalno...
Ako ga mozes, usporedi s HTC tattooom (lol, uvijek sam htio napisat 3 "o" u jednoj rijeci ) jer sam ga koristio i skroz je ok ekran s obzirom da je retist!
Thx!