Wordpress Instalacija

poruka: 8
|
čitano: 2.556
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Wordpress Instalacija

U moru svakakvih informacija trebam pomoć.

Dakle htio bi instalirati Wordpress na računalo. Dakle nemam hosting i domenu, nego bi htio naučiti wordpress. Pretpostavljam da znate o čem pričam. Do sad sad sam radio samo sa statičnim HTML, CSS stranicama i nešto malo Javascripta.

Pojma nemam da ga stavljam na IIS, phpMyAdmin, cijeli XAMPP paket, WAMP ili nešto treće, i našao sam 500 podugačkih tutoriala kak i na što, ali najbolje mi je pitati nego da trošim vrijeme možda na nešto što i nije najbolja kombinacija.

Jel može malo pomoći na koji način je to najbolje složiti i upute kako krenut. Radim na Windows 8 x64. U biti najveća dilema mi je koji od tih server/baza paketa koristiti.

I ako može malo informacija kako to sve skupa uopće radi da dobijem neki dojam? Wordpress koliko sam skužio radi na principu nekakve baze na WWW ili tako nešto???

Hvala unaprijed {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 19:59 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wordpress Instalacija

free bump

I mene zanima ista informacija obzirom da sam se zagrijao za wp i magento

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Wordpress Instalacija

Ja bih ti preporučio WAMP.

Skini ovdje:

http://www.wampserver.com/en/

Istaliraš, te zatim bazu podataka napraviš ovdje:

localhost/phpmyadmin

webu pristupaš ovako:

localhost

Sve web stvari trpaš u www folder koji wamop sam kreira pri instalaciji.

Ako imaš problema (npr localhost ne radi) samo googlaj, često treba na početku promijeniti apache dozvolu ili tome slično

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 23:45 (OriginalEXE).

1 0 hvala 2
17 godina
Wordpress Instalacija

Jel može još samo mala pomoć, nisam siguran koju WAMP verziju da skinem za 64bitnu mašinu.

Razlika je u verzijama Apachea i php-a.

Pretpostavljam da je svejedno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Wordpress Instalacija
lllnuclearlll kaže...

Jel može još samo mala pomoć, nisam siguran koju WAMP verziju da skinem za 64bitnu mašinu.

Razlika je u verzijama Apachea i php-a.

Pretpostavljam da je svejedno...

Ja uvijek skinem najnoviju verziju, a to bi trenutno bila WAMPSERVER (64 BITS & APACHE 2.4) 2.2E (u gornjem desnom kutu)

Samo pripazi da ne koristiš feature koji su dostupni samo na 5.4.X verziji PHP-a, jer dosta shared hostinga još uvijek vrte 5.3.x verziju.

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 23:56 (OriginalEXE).
14 godina
Wordpress Instalacija

Ja preporučam XAMPP, verziju 1.7.3, najstabilniji od svih

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Dovoljna ti je zadnja aktualna verzija XAMPP-a. Namjerno sam stavio XAMMP. Imaš masu tutoriala na netu. Za bilo kakve ozbiljnije zahvate, preporuka bi ti bila naučiti tehnologije na kojima je Wp baziran, u suprotnom možemo svaki dan očekivati temu naziva: "WP How to..." .NHF, prilagođavanje WP-a, ili bilo kojeg CMS-a kojeg ne poznaješin-depth može se pretvoriti u noćnu moru.

ChillyBoy kaže...

Magento ti nebi preporučio, definitivno jako močna e-commerce platforma, koja čak i staroj iskusnjari može zadati probleme.

15 godina
neaktivan
alankish kaže...

Magento ti nebi preporučio, definitivno jako močna e-commerce platforma, koja čak i staroj iskusnjari može zadati probleme.

Skužio sam i sam, pogubio sam se već u essential tutorialu  {#}

Možda jednog dana.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice