Pozdrav svima,
Ako se netko zaista razumije u programe kao što su Javascript, jQuery i Joomla, da li možete objasniti prvo razliku između njih jer sam nakon dugotrajnog istraživanja skroz zbunjena. Što mi pojedini pojmovi koje sam navela pružaju i kakve koristi imam od njih.
I ako netko zna kojim programom mogu napraviti stranicu kao što su ove:
stranica1
stranica2 (efekti prilikom prelaska miša na pojedini sliku koji podsjeća na Metro stil)
Ono što ja želim saznati je: što moram naučiti kako bi dobila efekte, poput što sam stavila link za stranicu2 , da bi dobila izgled Metro stila (Novog Windows 8 UI dizajna), te efekta kao na stranici 1 (klikom na sliku, slika se uokviri).
Hvala puno
Win8 UI dizajn - programi ?!
- poruka: 2
- |
- čitano: 985
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav svima,
Ako se netko zaista razumije u programe kao što su Javascript, jQuery i Joomla, da li možete objasniti prvo razliku između njih jer sam nakon dugotrajnog istraživanja skroz zbunjena. Što mi pojedini pojmovi koje sam navela pružaju i kakve koristi imam od njih.
I ako netko zna kojim programom mogu napraviti stranicu kao što su ove:
stranica1
stranica2 (efekti prilikom prelaska miša na pojedini sliku koji podsjeća na Metro stil)
Ono što ja želim saznati je: što moram naučiti kako bi dobila efekte, poput što sam stavila link za stranicu2 , da bi dobila izgled Metro stila (Novog Windows 8 UI dizajna), te efekta kao na stranici 1 (klikom na sliku, slika se uokviri).
Hvala puno
JavaScript je ako što ti ime kaže client side skriptni programski jezik, u korištenju sa dodatnim libraryima ima beskonačne mogućnosti, a Jquery je JS library. JavaScript(jQuery) je zaslužan za sve eye catchy animacije u browseru, odnosno na web stranici koju posjećuješ, makar se velik dio da postići sa CSS-om.
Joomla! je open source CMS, dakle besplatan sustav za upravljane sadržajem na web stranici, olakšava posao dizajneru/developeru odnosno krajnjem korisniku, klijentu unos novog sadržaja. Početnicima a i "iskusnijima" zadaje puno glavobolje, way to go za napraviti nešto nabrzinu i zatim izgubiti sate i sate u lutanju službenom dokumentacijom.
Ne fejsam, pa nemogu vidjeti link, ali jednostavno je uokvirit sliku sa jednom linijom CSS koda:
img:hover {border:5px solid blue}
Programi, postoje razni generatori koda, tzv. wysiwyg editori, kao na primjer Dw, ali i ozbiljni editori kao što je Aptana Studio, ili Sublime Text, kojeg ti i ja osobno preporučam. Kao što već možda znaš web stranica se sastoji od frontend dijela, dakle prezenacijski layer, koji je napravljen od (x)HTML-a i koji opisuje strukturu, a "stilizira" se upotrebom CSS-a. Naravno tu je i sveprisutni JS.
Zadaća?