Pozdrav. Htio bih otvoriti web sajt koji ce objavljivati vijesti... Sada me zanima da li npr. ako zelim nekoga zaposlit kao urednika, ili zelim prodati oglasno mjesto na web stranici, da li trebam negdje upisati se, nesto kao obrt ili... ne znam nista o tome, samo bih htio da bude sve legalno...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
??? nitko...
Naradno da moraš. Nismo u srednjem vijeku. Mislim da ti je obrt čisto ok, ali proguglaj malo ili pričekaj da ti netko tko se više razumije u to odgovori.
Pozdrav. Htio bih otvoriti web sajt koji ce objavljivati vijesti... Sada me zanima da li npr. ako zelim nekoga zaposlit kao urednika, ili zelim prodati oglasno mjesto na web stranici, da li trebam negdje upisati se, nesto kao obrt ili... ne znam nista o tome, samo bih htio da bude sve legalno...
veliki je to posao (sve to složiti i pokrenuti i održavati).
ne možeš to sam, treba manji tim ljudi (3, 4).
i da, trebaš firmu, kako ćeš inače dogovarati oglase?! pa nitko ti neče dati oglas kao fizičkoj osobi (trebaš R-1 izdati)
Ako ima dovoljno vremena i želje može i sam sve raditi. Ali trebati ti obrt ili firma za izdavanje računa i slično. Otvaranje d.o.o. je 20k kuna. Nije to neka velika cifra (2 godine pušenja po kutiju cigareta dnevno sa cijenom or 20 kn ovako od oka gledano).