Web stranice

poruka: 324
|
čitano: 64.432
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Web stranice

Koristi Notepad++ a ne obični notepad, pa ćeš imati opciju spremanja kao .html

http://key-storm.com/ ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV

0 0 hvala 1
14 godina
Re: Web stranice

Skinuo sam i radi. Danke.

Život je samo smrtonosna spolno prenosiva bolest. Igram Starcraft 2(Plankton), Battlefield 3(CRO-Plankton), League of Legends-east(Plankton996)
16 godina
neaktivan
Web stranice

bok,

ispred <html> nemam doctype - u firefoxu mi prikazuje sve kako sam stavio u *.css, dok u IE ne prikazuje.

Ako stavim doctype ispred html-a onda mi ni u firefoxu ne prikazuje dobro.

može mali hint?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 14:44 (tomo007).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tomo007 kaže...

bok,

ispred <html> nemam doctype - u firefoxu mi prikazuje sve kako sam stavio u *.css, dok u IE ne prikazuje.

može mali hint?

Koja verzija IE?

Jedan čovjek je glup, a dva još gluplja, ali bezbroj ljudi ne moze nadmasiti tvoju glupost... - Ivan Molnar
16 godina
neaktivan
Unix kaže...
tomo007 kaže...

bok,

može mali hint?

Koja verzija IE?

IE 8, ako treba stavit ću html i css kod pa da vidiš?

<html>
<head>
<title>Ime stranice</title>
<link rel="stylesheet" href="mystyle.css">
</head>
<body>
<div class="header"></div>
</body>
</html>

i css...

body
{
background-image:url('bg.jpg');
background-repeat:repeat-x;
font-family: Tahoma;
font-size: 12px;
line-height: 1.3em;
}

div.header
{
width:880px;
height:240px;
margin: 50 auto;
border-top-left-radius: 15px;
border-top-right-radius: 15px;
border: solid gray;
background-image:url('header.jpg');
background-repeat:no-repeat;
}

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 17:59 (tomo007).
14 godina
Web stranice

Zato se Doctype stavlja prvi..........

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
david7 kaže...

Zato se Doctype stavlja prvi..........

http://www.w3schools.com/TAGS/tag_doctype.asp

14 godina
Web stranice

Čemu bi ovo trebalo služiti? Znam ja vrlo dobro što je Doctype, ne moraš me učiti... Ne vidim bilo koga tko se profesionalno bavi Web-om prvo odraditi kompletan HTML i CSS, a tek onda stavljati Doctype... Doctype se prvi stavlja, on određuje kako će browser vršiti render stranice... Kod nekog je defaultni XHTML Strict, kod nekog HTML 4.0.1 Strict, svaki različito renderira sajt, prema tome, kolega si je sam kriv jer se nije pridržavao pravila...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
david7 kaže...

Čemu bi ovo trebalo služiti? Znam ja vrlo dobro što je Doctype, ne moraš me učiti... Ne vidim bilo koga tko se profesionalno bavi Web-om prvo odraditi kompletan HTML i CSS, a tek onda stavljati Doctype... Doctype se prvi stavlja, on određuje kako će browser vršiti render stranice... Kod nekog je defaultni XHTML Strict, kod nekog HTML 4.0.1 Strict, svaki različito renderira sajt, prema tome, kolega si je sam kriv jer se nije pridržavao pravila...

Sorry, krivo sam pročitao kaj si napisao, mislio sam da piše "Zašto se Doctype stavlja prvi..........", moj bed :)

13 godina
neaktivan

Može mi netko reči kako zarađuju web stranice koje namaju google oglase?

Arian RIčko
13 godina
neaktivan
77ari kaže...

Prijave se za dobijanje državnih poticaja.

http://sprdex.com - gdje prestaje vijest, pocinje Sprdex!
14 godina
Web stranice

Nisi pitao koje stranice? Pomisli kako Web shopovi zarađuju? Ovi ostali marketingom, naplaćuju postavljanje bannera na stranice...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
77ari kaže...

Da bi zarađivao na web stranici moraš davati neke usluge (prodaja, posredništvo, marketing,..) i imati dobro razrađen poslovni plan. Ako misliš pokrenuti stranicu i na nju staviti banere, google oglase i sl, da bi ležao i zarađivao onda si u velikoj zabludi.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
13 godina
neaktivan
Nix kaže...
77ari kaže...

Da bi zarađivao na web stranici moraš davati neke usluge (prodaja, posredništvo, marketing,..) i imati dobro razrađen poslovni plan. Ako misliš pokrenuti stranicu i na nju staviti banere, google oglase i sl, da bi ležao i zarađivao onda si u velikoj zabludi.

Oglasi su jako profitabilni ako imaš stranicu koja ima jako jako veliku posječenost. Npr imaš stranicu s 100 000 posjeta dnevno, onda bi jedan oglas vrijedio 1000kn sat. To je za 24 sata što držiš nečiji oglas 24 000kn. Ljepo zvuči ali treba jako puno znanja i rada. Treba programirati dogovarati poslove ako imaš jako veliku posječenost trebaš i plačati administratore...

Arian RIčko
17 godina
77ari kaže...
Nix kaže...
77ari kaže...

Oglasi su jako profitabilni ako imaš stranicu koja ima jako jako veliku posječenost. Npr imaš stranicu s 100 000 posjeta dnevno, onda bi jedan oglas vrijedio 1000kn sat. To je za 24 sata što držiš nečiji oglas 24 000kn. Ljepo zvuči ali treba jako puno znanja i rada. Treba programirati dogovarati poslove ako imaš jako veliku posječenost trebaš i plačati administratore...

Pa onaj tko ima 100.000 posjeta dnevno sigurno zna kako zaraditi i neće postavljati ovakva pitanja. Da bi imao 100.000 posjeta, moraš imati stranicu koja će svojom ponudom gaziti konkurenciju, to znači da u startu moraš imati razrađen poslovni plan, početni kapital i ljude koji će ti dovući 100.000 posjetitelja ;)

Imam osjećaj da bi ti pokrenuo neki news portal {#}    Bolje smisli kakvu online / android / iphone igricu pa prodaji permium račune ;) Više i brže ćeš zaraditi.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 15:31 (Nix).
14 godina
Web stranice

Sa News portalom je zakasnio... Danas se ne može protiv Dnevnik.hr-a, 24 sata, Večernjaka i ostale ekipe... Prvo što mu treba je taj poslovni plan, pa ljudi, novci, jako dobra pismenost, poznavanje HTML-a, CSS-a, JS-a, PHP-a/.Net-a, neka SQL baza, ali tu dolaze gore navedeni ljudi......

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Samo sam naveo kao primjer 100 000 posjeta. A to za android igricu i nije loše hehe. Ja bi bio sretan i s 1000 posjeta dnevno. Namjeravao sam izraditi neku stranicu tipa "gaming news" ali to je doslovce odmah palo u vodu nakon manje od 1 min googlanja. Ima previše tih stranica. Napravim neku zanimljivu android aplikaciju s cjenom nekih 1$ proda se u 100 primjeraka mjesečno. Otplatim domenu hosting i još zaradim. Nikada još nisam radio aplikaciju za Android moram malo prokužiti kako raditi da radi sve na dodir itd. A za android bi bilo super napraviti neki efekt za kameru. 

Arian RIčko
16 godina
neaktivan
77ari kaže...

moram malo prokužiti kako raditi da radi sve na dodir 

Ne moraš se truditi. Sav taj posao je već odrađen i na tebi je samo ostalo da isprogramiraš igru, slično kao i za desktop. Btw, sretno sa učenjem. :)

Follow me @k1c0
13 godina
neaktivan

IE 8, ako treba stavit ću html i css kod pa da vidiš?

<html>
<head>
<title>Ime stranice</title>
<link rel="stylesheet" href="mystyle.css">
</head>
<body>
<div class="header"></div>
</body>
</html>

i css...

body
{
background-image:url('bg.jpg');
background-repeat:repeat-x;
font-family: Tahoma;
font-size: 12px;
line-height: 1.3em;
}

div.header
{
width:880px;
height:240px;
margin: 50 auto;
border-top-left-radius: 15px;
border-top-right-radius: 15px;
border: solid gray;
background-image:url('header.jpg');
background-repeat:no-repeat;
}

http://meyerweb.com/eric/tools/css/reset/reset.css

S ovim ćeš imati manje "bagova" u ostalim browserima

two things are infinite the universe and human stupidity and i'm not sure about the the universe.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 14:47 (Galion96).
13 godina
neaktivan

Napravio sam jednostavan web s ircom. I sada ima 1 problem. Kada hostam na internet neradi, a dok je na raćunalu sve ljepo radi.

Kod je sljedeči...

<table border=0 width=1000 align=center><tr><td>

<applet archive="http://www.freejavachat.com/java/cr.zip" 

codebase="http://www.freejavachat.com/java/" 

name=cr 

code="ConferenceRoom.class" 

width=1000 

height=600> 

<param name=channel value=#webchat> 

<param name=showbuttonpanel value=true>

<param name=bg value=FFFFFF>

<param name=fg value=000000>

<param name=roomswidth value=0>

<param name=lurk value=false>

<param name=simple value=false>

<param name=restricted value=false>

<param name=showjoins value=true>

<param name=showserverwindow value=true>

<param name=nicklock value=false>

<param name=playsounds value=true>

<param name=onlyshowchat value=false>

<param name=showcolorpanel value=false>

<param name=floatnewwindows value=false>

<param name=timestamp value=false>

<param name=listtime value=0>

<param name=guicolors1 value="youColor=000000;operColor=FF0000;voicecolor=006600;userscolor=000099">

<param name=guicolors2 value="inputcolor=FFFFFF;inputtextColor=000099;sessioncolor=FFFFFF;systemcolor=0000FF">

<param name=guicolors3 value="titleColor=FFFFFF;titletextColor=000099;sessiontextColor=000000">

<param name=guicolors4 value="joinColor=009900;partColor=009900;talkcolor=000099">

<param name=nick value=""> 

<center> This application requires Java suport.<br> This server also available via IRC at:<br> <a href="irc://irc.ircstorm.net:6667/">irc://irc.ircstorm.net:6667/</a></center></applet> </td></tr></table>

Ako netko ima živaca neka proba nači grešku.

Arian RIčko
17 godina
neaktivan
77ari kaže...
Nix kaže...
77ari kaže...

oglasi se zakupljuju po CPM modelu, a to znači da 1000 prikaza oglasa košta tvog klijenta npr 20 ili 30 kn. i ako imaš FC (frequency cap) 2 onda znači da će netko vidjeti tvoj oglas koliko puta?

matematika kaže slijedeće (primjer):

na portalu imaš mjesečno 1.000.000 prikaza, ali imaš 150.000 UV (unique visitors). to znači da će ti klijent zakupiti max. (sa FC=2) 300.000 prikaza za mjesec dana ili max (sa FC=3) 450.000 prikaza. viši FC od 3 nema smisla i to se ne koristi.

u ovoj matematici (CPM od, npr. 30 kn) ti imaš:

[(300.000)/1000]×30=9.000kn ili [(450.000)/1000]×30=13.500kn

uglavnom, to je neki max koji možeš dobiti za oglas dimenzija 300×250px (tzv. content ad). ALI, to ti prolazi ako si neki opaki portal, a ne neki početnik i, još važnije, moraš imati velike tvrtke (klijente) koji bi ovo platili! inače, male tvrtke, ti daju za tih 300.000 prikaza max 3.000 kn i to je to.

e sada, kako portali prežive? iskreno, jedva, jer imaju ogrommne troškove "hladnog pogona", a tebi bi ovo bilo super, samo nemaš portal kojim bi to postigao. kada ti posječenost poraste porastu i troškovi hladnog pogona.

začarani krug.

13 godina
neaktivan
Web stranice

Hvala ti što si mi to pojasnio. To sam tražio na netu ali oćito sam naišao na krive informacije.

Ja osobno nevidim gdje su toliki troškovi?... plaćaš domenu i hosting. Naravno ako je popularan sajt onda moraš imati administratore. Administratori su 1 problem koj ja vidim ovdje. Jer se njima mora isplatiti plaća. Domene nemaju neke prevelike cjene.

Arian RIčko

0 0 hvala 0
17 godina
Web stranice

Porezi i prirezi ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
77ari kaže...

Hvala ti što si mi to pojasnio. To sam tražio na netu ali oćito sam naišao na krive informacije.

Ja osobno nevidim gdje su toliki troškovi?... plaćaš domenu i hosting. Naravno ako je popularan sajt onda moraš imati administratore. Administratori su 1 problem koj ja vidim ovdje. Jer se njima mora isplatiti plaća. Domene nemaju neke prevelike cjene.

Nix kaže...

Porezi i prirezi ;)

hosting koji mora biti pouzdan i kvalitetan, u većini slučajeva VPS koji nije jeftin.

s druge strane moraš imati ITevca koji će brinuti o tome.

zatim moraš imati traffic managera koj iće postavljati kampanje, jer se kod velikih portala oglasi ne posatvljaju u CMS već u Ad server (realmedia, smart, double click, ad ocean, ....) radi ogromnih mogućnosti upravljanja kampanjama, raznih optimizacija, targetiranja i sl.

osim toga moraš platiti i neke novinare koj iće pisati vijesti, moraš platiti nekoga tko će prodavati oglasni prostor, moraš imati nekoga tko će (nakon prodaje) odraditi papirologiju,...

i onda ide država - plaće, doprinosi, porezi, prirezi, porezi na dobit, troškovi računovodstva,....

eto, nakupi se

13 godina
neaktivan

Bilo bi super davati oglasni prostor na više stranica od 1. I novinari nisu obavezni, ovisi kakva je tematika stranice.

Važno je napomenuti samo jednu stvar, tako možeš biti milijunaš ali posao nije nimalo lagan. Iza svake ideje ima jako jako puno prepreka i kada se te prepreke pređu dolazi najteža. To je kako se nositi s konkurencijom?... Naravno sve mora biti dobro osigurano, ne da neki klinac iz dosade dođe i sruši ti web...

Arian RIčko
17 godina
neaktivan
77ari kaže...

internet stranica:

1. ne zarađuju (strnice tvrtkei/brandova/proizvoda)

2. zarađuju kroz Google AdSense

3. zarađuju kroz klasično display oglašavanje (marketinške agencije zakupljuju oglasni prostor za svoje klijente).

imaš neki primjer stranice koja te zanima?

13 godina
protjeran
Web stranice

Pozdrav svima,
Moze mi netko rec kako se moze ovaj dio texta na web stranici izmjenit?

Ovo: Powered by Joomla...itd....

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Antex kaže...

Pozdrav svima,

Davno sam radio s Joomlom, ali prvi rezultat na Googleu: link

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 1:21 (mkrmpotic).
13 godina
protjeran
mkrmpotic kaže...
Antex kaže...

Pozdrav svima,

Davno sam radio s Joomlom, ali prvi rezultat na Googleu: link

Isto ti hvala uspio sam doc do odgovora i sredit to :)

Sad mie problem ubacit forum u joomlu 2.5....

14 godina
neaktivan

Jesi li provjerio dali je forum dostupan za joomlu 2.5, ako nije neče ti radit. Joomla 1.5 komponente nerade na joomli 2.5.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice