Web Stranica i Automatski Prijevod

poruka: 5
|
čitano: 3.580
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav , radim jednu web stranicu , radim je na engleskom jeziku u PHP -u , i sad me zanima kako sloziti prijevod , da kad posjetitelj dode npr iz hrvatske da stranica prepozna ip adresu od posjetitelja i stavi prijevod na hrvatski ako je ip hrvatski? moze li se to napraviti i sta bi ja trebao da ucinim?

0 0 hvala 0
17 godina

ip ( $_SERVER['REMOTE_ADDR']) -> rdns, http://php.net/manual/en/book.geoip.php itd.

Svako toliko netko se pita to isto..ali uvijek je problem kada je preko IP odabir jezika i kada je to jedini nacin odabira jezika stranice (proxy i sl., ne zelis na japanskom citati stranicu jer si u Japanu kao turist, itd.)..

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 15:04 (kunof00).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Web Stranica i Automatski Prijevod

a dali samo prevede engleski na naprimjer hrvatski , ili moram slozit stranicu sad i na hrvatskom i na svim jezicima koje zelim?

17 godina

Želiš koristi google translator api??? Nije baš najsretnije rješenje pogotovo za egzotične jezike.

Potraži  na netu i18n i l10n php. Omogući svojim klijentima odabir jezika kako sučelja tako i sadržaja.

Ukoliko radiš ručno prevođenje, prevode moraš spasiti u posebnu tabelu.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Web Stranica i Automatski Prijevod

oke hvala :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice