Stranice s ilegalnim sadrzajem, ikakve posljedice?

poruka: 8
|
čitano: 1.083
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Postoje milijuni stranica koje krse autorksa prava, dijele piratski software itd itd

I neznam dal je itko ikada snosio posljedice zbog toga (osim divova poput tpb) ili se varam?

jel im se jednostavno neisplati tuzit svakoga ili? i kaj onda svi mogu i dalje dijelit takav sadrzaji znajuci da im se neisplati tuzit te?

Nije mi jasno

Ljudi traže zlatnu pticu, ja nekoga s ožiljkom na licu, neku kao ja.. teško ranjena..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Stranice s ilegalnim sadrzajem, ikakve posljed
Escudo kaže...

Postoje milijuni stranica koje krse autorksa prava, dijele piratski software itd itd

I neznam dal je itko ikada snosio posljedice zbog toga (osim divova poput tpb) ili se varam?

jel im se jednostavno neisplati tuzit svakoga ili? i kaj onda svi mogu i dalje dijelit takav sadrzaji znajuci da im se neisplati tuzit te?

Nije mi jasno

Znam da ti vecina hosting providera (pa cak i datacentara gdje zakupljujes dedicated server) ne dozvoljava hostanje zadrzaja koji nije legalan. Ukinu ti uslugu bez povrata novca.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
16 godina
neaktivan

Ali kako neki host moze znat jel imas pravo hostat neku pjesmu npr?

I da, na par hostinga sam vec drzao nulled skripte i nikad nitko nije rekao ni a

i ako sam dobro informiran npr hrvatski copyright zakoni ne vrijede u svim zemljama, tako da npr u americi je hrvatska pjesma/knjiga/bilo sta bez autorskih prava, tocno ili?

Znam sa sigurnoscu da na serverima u iranu mozes drzati americke stvari jer oni ne priznaju americke zakone

Ljudi traže zlatnu pticu, ja nekoga s ožiljkom na licu, neku kao ja.. teško ranjena..
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Escudo kaže...

Ali kako neki host moze znat jel imas pravo hostat neku pjesmu npr?

Prijavi te autor pjesme ili neka od udruga koja se bavi zaštitom autorskih prava, a koja zastupa tog autora ili npr. netko s kim se zakačiš na forumu.

Escudo kaže...

i ako sam dobro informiran npr hrvatski copyright zakoni ne vrijede u svim zemljama, tako da npr u americi je hrvatska pjesma/knjiga/bilo sta bez autorskih prava, tocno ili?

Udruge koje se bave zastupanjem autora i zaštitom autorskih prava u jednoj državi obično sklapaju ugovore sa sličnim udrugama u drugim državama o recipročnoj zaštiti autorskoh prava. Tako npr. ZAMP u Hrvatskoj ne zastupa samo hrvatske autore nego i strane, a zauzvrat slične udruge u stranim državama se brinu i o pravima hrvatskih autora.

Osim toga postoje međunarodni ugovori, dogovori, konvencije o patentima, licencama, autorskim pravima ... kojima države osiguravaju da intelektualno vlasništvo njihovih državljana bude zaštićeno i u inozemstvu, a zauzvrat recipročno štite intelektualno vlasništvo stranih državljana kod sebe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 20:01 (klimama).
17 godina

Iako sto je escudo reko... ako se hostas u npr Kini mogu ti puvat u rep.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

2 0 hvala 1
17 godina

Ne bih probao, ali i Kinezi kako budu gospodarski napredovali, bit će im sve više u interesu zaštita intelektualnog vlasništva, jednostavno zato da bi mogli u inozemstvu zaštiti proizvode svojih ljudi

Znam da je npr. kineski proizvođač automobila Lifan prije destak godina (dok su još bili dosta manji proizvođač nego danas)  morao platiti u Kini kaznu od 100.000$, jer je pri proizvodnji motora kopirao neke europske proizvođače.

16 godina
neaktivan

Ok, prq.se

host od thepiratebay.org

samo sto su skupi ko sam vrag

Da citao sam na google da ako je hostano bilo gdije u aziji nemoze ti nitko nista, al neki su rekli da mozes bilo gdije izvan sad-a, istina?

znam da ima i u hr puno stranica sa crack-ovima i slicnim, a osobno kod jednog hosta ima bar 10 nulled skripti na jednom sajtu

i opet smo na pocetku i nisam mi nije jasno jer ovako ispada da bilo tko izvan sad-a moze bilo sta 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
klimama kaže...

Ne bih probao, ali i Kinezi kako budu gospodarski napredovali, bit će im sve više u interesu zaštita intelektualnog vlasništva, jednostavno zato da bi mogli u inozemstvu zaštiti proizvode svojih ljudi

Znam da je npr. kineski proizvođač automobila Lifan prije destak godina (dok su još bili dosta manji proizvođač nego danas)  morao platiti u Kini kaznu od 100.000$, jer je pri proizvodnji motora kopirao neke europske proizvođače.

Dobro za par godina, tko zna di cemo bit dotle, i ko zna kad ce to biti, i nije ista tezina kad neka velika firma ukrade nesto ili kad neki klinac stavi na net zasticenu sliku ili trademark

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice