Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 645.681
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
jupiteru kaže...

Probaj citav html , css, i javascript sebi kopirat, i nece funkcionirati. Mozda ne vuce davalaj source sa konocout.js.

edit...

Ad astra peronospora
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 9:22 (Bypass).
12 godina
neaktivan
Razvoj web-stranica - Rasprava

Ne koristim firefox. Postoji negdje bug, samo se ne da naci. :D

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
jupiteru kaže...

Ne koristim firefox. Postoji negdje bug, samo se ne da naci. :D

Ovo gore je krivo..sorry nisam stavio jquery točno.

Sad kaže ovako:

Uncaught TypeError: Object [object Object] has no method 'draggable'

Ad astra peronospora
12 godina
neaktivan

uncaught reference error $ is not defined

Meni to javlja.

14 godina
protjeran
jupiteru kaže...

uncaught reference error $ is not defined

Meni to javlja.

To je zato jer trebaš uključiti jquer i jquery-ui. Nakon toga nema više errora kao gore.

Ali i dalje ne radi.

Ad astra peronospora
12 godina
neaktivan
14 godina
protjeran
jupiteru kaže...

Naravno. Sve štima. Kad povučem sliku ustvari ide ispod shopping cart-a, a ne "na" njega.

Ad astra peronospora
12 godina
neaktivan

Znaci radi ti sad sve?

12 godina
neaktivan

Evo fercera sad sve.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Posto radim s decimalnim brojevima, kako sad u ovo ubacit funkciju .toFixed(), da budu najvise dva broja iza zareza?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da malo oživimo temu, nedavno sam poceo učiti html/css i već sam poprilično savladao, napravio sam i prvu stranicu koju ću uskoro staviti na review, međutim želim ići korak dalje. Svidjela mi se ova tema: http://goo.gl/dZ46X 
Može mala pomoć, šta sljedeće učiti, šta je potrebno za ovakav web, uz pomoć čega je napravljen i sl.... :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
neo.gz kaže...

Da malo oživimo temu, nedavno sam poceo učiti html/css i već sam poprilično savladao, napravio sam i prvu stranicu koju ću uskoro staviti na review, međutim želim ići korak dalje. Svidjela mi se ova tema:  http://goo.gl/dZ46X 
Može mala pomoć, šta sljedeće učiti, šta je potrebno za ovakav web, uz pomoć čega je napravljen i sl.... :)

html5 + css3 + jquery :) naravno mislim da je za css koristen twitter bootstrap (barem mobilna verzija izgleda ko da je bootstrap koristen) iako mozda koriste 960.gs ili neki slican grid system za responzivnost i optimizaciju za mobitele...

Extend my EMSI License for free: http://download.emsisoft.com/EmsisoftAntiMalwareSetup_6434073 / My Web Site: http://markoidzan.from.hr || http://www.erepublik.com/hr/referrer/midzan21 Help me :D
17 godina

Ne nije korišten T.B, ali jeste nekoliko različitih opensource rješenja i css media query.

Ako pogledate u izvorni kod  vidjeti ćete da ima dva izbornika, jedan za desktop i drugi za mobilnu verziju.  To nije najsretnije SEO rješenje, ali je često najednostavnije za napraviti. Upravo radim sličan izbornik kao ekstenziju za zurb fundation framework.

Inače oduševljen sam ovim frameworkom :) pogotovo ako se radi sa scss.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 11:40 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Pozdrav!

Imam jedan problem sa LDAP loginom u PHP-u. Naime, skripta mi kupi podatke iz AD-a, binda se uspješno pomoću usernamea i passworda koji onda još jednom provjeravam u bazi podataka radi sigurnosti jer ne želim sve korisnike puštati, sve to ide. Sad želim registrirati session, ali mi daje sljedeće errore: 

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\petawork\admin\checklogin.php:38) in C:\xampp\htdocs\petawork\admin\checklogin.php on line 41

Warning: Unknown: Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively in Unknown on line 0

Evo kod ako pomaže http://pastebin.com/2JFQCc7m

I ono što je najgore, on registrira podatke iz sessiona, mogu ući u administraciju koja provjerava je li to registrirano, ali nakon logina me ne želi redirectati i daje mi ovaj drugi error o kojem nemam pojma šta bi to moglo biti...

Mes que un club
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 12:43 (david7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Izgleda da imas isto ime variable u $_SESSION-u. Iskljuci register_globals ili koristi drukcije ime za variablu.

A session_register() se ne koristi u novijem PHP-u. Koristi ovako recimo:

$_SESSION['_username'] = $myusername;
$_SESSION['_password'] = $mypassword;

I mozes sprijeciti bacanje tog warninga ako stavis ovo dolje u php.ini ili .htaccessini_set('session.bug_compat_warn', 0); ini_set('session.bug_compat_42', 0);

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 13:22 (tigerfoot).
14 godina
neaktivan

Trebao bi pomoć jednu.

Imam sljedeći php kod koji bi mi trebao ispisati poruku kada se korisnik loguje na stranicu:

<?php

if(!empty ($_session['Username']) and $_session['LoggedIn']==1){

echo "Dobrodošao " .$_session['Username'] . "<br />";

echo " <a href=\"odjava.php\">Odjava</a>";

}

else{

echo "Nisi logiran" . "<br />" ;

}

?>

Međutim kada se korisnik loguje ostane sve isto, ne ispiše poruku "Dobrodošao .ime korisnika." nego ostane ona poruka "Nisi logiran" a ispod nje Login link.

Sesija je startovana na svim stranicama, jer se login forma nalazi na svakoj stranici. Nisam siguran da li to treba tako ili ne. 

'Dal oni vide i moj bol jer ja ne umem'
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sredio sam, imao sam jedan echo koji nije bio zakomentiran, obrisao sam to i sad radi. Hvala u svakom slučaju {#}

Mes que un club
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Aliser kaže...

Sesija je startovana na svim stranicama, jer se login forma nalazi na svakoj stranici. Nisam siguran da li to treba tako ili ne.

Ne samo da tako treba, već start sessiona mora biti napravljen prije bilo kakvog outputa (čak ne smiješ imati praznu liniju prije php taga). Kad programiraš uvijek je dobro imati uključene errore jer te onda upozori na takve stvari.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina

Šta nije da se $_SESSION mora pisati velikim slovima?

Mes que un club
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Koja je bolja praksa, imati dvije zasebne baze podataka, jednu za Korisnike, jednu za recimo Sadrzaj? Ili koristiti samo jednu bazu sa vise tablica? Ajmo reci da je broj korisnika i sadrzaja u stotinama ili tisucama...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
david7 kaže...

Šta nije da se $_SESSION mora pisati velikim slovima?

Zamijenio sam ali opet neće da ispiše poruku. Naime prilikom logiranja, meni piše "Uspješno ste se prijavili" ali opet ne ispiše poruku "Dobrodošao .imekorisnika."

Ne znam do čega može biti problem.

I da sesiji sam startovao na samome vrhu, ona mi je prva linija koda.

Edit:

Ubacio sam sada jednu liniju koda:

header("location:login.php")

I sada dobijem sljedeću poruku:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\inetpub\vhosts\farisson.com\httpdocs\index.php:1) in C:\inetpub\vhosts\farisson.com\httpdocs\index.php on line 2

Da li zna neko kako ispraviti sljedeću grešku?

Potražit ću sada malo više na internetu što se ovoga tiće ali ako se neko već susretao sa ovime i zna kako riješiti, bio bih zahvalan.

Edit 2:

Pročitao sam da bi potencijalno riješenje moglo biti ako se ubaci sljedeća linija koda:

<?php ob_start(); ?>

Međutim ni to ne pomaže.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 13:55 (Aliser).
14 godina

To se javlja kada imaš neki output te zatim opet šalješ/modificiraš header. Očito u index.php na liniji dva imaš neki output (echo možda).

WordPress ❤

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovo su mi prve dvije linije koda:

<?php session_start(); ?>

<?php ob_start(); ?>

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Zašto koristiš <?php ob_start(); ?> ?

WordPress ❤
14 godina
neaktivan

Tražio sam na netu moguća rješenja pa sam našao ovo:

http://stackoverflow.com/questions/9707693/warning-cannot-modify-header-information-headers-already-sent-by-error

Edit:

Tu takođe piše da ako imam dozvolu za php.ini da editujem output_buffering value na On

Međutim, php.ini file ne mogu nigdje naći.

Napravio sam zatim novi php koji koristi phpinfo() kako bi vidio gdje se php.ini file nalazio.

Configuration File (php.ini) PathC:\Windows
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 14:52 (Aliser).
14 godina

Daj kompletan kod...

Mes que un club
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Nije ti pametno koristiti ob_start ako baš ne moraš. Bolje ti je pronaći grešku, dakle daj nam cijeli kod.

WordPress ❤
17 godina
neaktivan

Zdravo ljudi, znam da upadam kao padobranac, ali zanima me kako u potpunosti izbrisati Joomlu? Ono, svaki trag.

Imam na virtualki dignut LAMP i stavih Joomlu, ali sad ju zelim izbrisati. Koliko sam vidio, dovoljno je izbrisati Joomlin root direktorij i dropati bazu/baze podataka. Da li je to to ili treba jos nesto?

locate joomlakao relevantne lokacije i datoteke daje:

/etc/apache2/sites-available/joomla
/etc/apache2/sites-enabled/joomla
/var/www/joomla

dok

show databases;

daje

information_schema
dbjoomla
mysql
performance_schema
test

pa ako dropam dbjoomla i test bazu te ako izbrisem gore navedeni direktorij i datoteke to bi trebalo biti to?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo cijeli kod index.php

http://pastebin.com/wtCaiGYz

14 godina

Da, to bi trebalo biti to.

WordPress ❤
E-mail: