\" CK Editor problem

poruka: 20
|
čitano: 2.662
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
\" CK Editor problem

Radim na jednom CMS-u i imam problem u CK Editoru gdje mi umjesto " dodaje \". Želim neki tekst stilizirati i dodati mu css klasu, međutim tu nastaje problem kad ja unesem naziv klase i nakon snimanja artikla dobijem umjesto " ovo \" i tekst naravno ne bude stiliziran onako kako bi ja i klijent htjeli. Kako da riješim ovaj problem da mi se " ne pretvara u \"

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
\" CK Editor problem

Eskejpaj ".

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: \" CK Editor problem

Možeš li mi malo bolje to pojasniti 

15 godina
odjavljen
\" CK Editor problem

Čekaj, dodaješ klasu direktno unutar editora? Nerazumijem.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da upravo to. Jer želim uređivati tekst zasebno i tako to. 

15 godina
odjavljen
\" CK Editor problem

Jednostavno, nemožeš to tako raditi, ckeditor nije website builder.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Šta mi savjetuješ onda, kako da stiliziram to što ću unositi u ck editor i da se to primjenjuje na svakom artiklu koji će se unositi.

15 godina
neaktivan
\" CK Editor problem

a taj \" zajedno sa ostalim tekstom unutar editora sprema u MySQL bazu podataka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
erca kaže...

Radim na jednom CMS-u i imam problem u CK Editoru gdje mi umjesto " dodaje  \". Želim neki tekst stilizirati i dodati mu css klasu, međutim tu nastaje problem kad ja unesem naziv klase i nakon snimanja artikla dobijem umjesto " ovo  \" i tekst naravno ne bude stiliziran onako kako bi ja i klijent htjeli. Kako da riješim ovaj problem da mi se " ne pretvara u  \"

Imaš gumb s kojim se prebacuješ u uređivanje source code-a (html). Ako ga nemaš, moraš ga preko config-a upaliti.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
neaktivan

Da da 

14 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
erca kaže...

Radim na jednom CMS-u i imam problem u CK Editoru gdje mi umjesto " dodaje \". Želim neki tekst stilizirati i dodati mu css klasu, međutim tu nastaje problem kad ja unesem naziv klase i nakon snimanja artikla dobijem umjesto " ovo  \" i tekst naravno ne bude stiliziran onako kako bi ja i klijent htjeli. Kako da riješim ovaj problem da mi se " ne pretvara u \"

Imaš gumb s kojim se prebacuješ u uređivanje source code-a (html). Ako ga nemaš, moraš ga preko config-a upaliti.

Da da to se sve sprema u bazu. Imam u editoru za html gumbić i ja to sve fino unesem dodam tekst i dam mu klasu. Međutim nakon spremanja to ne funkcionira.

Primjer Primjer
15 godina
neaktivan
\" CK Editor problem

koristiš stare MySQL query funkcije za dohvat podataka iz baze ili PDO?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
erca kaže...

Šta mi savjetuješ onda, kako da stiliziram to što ću unositi u ck editor i da se to primjenjuje na svakom artiklu koji će se unositi.

Custom stilovi. Koja verzija Ck editora?

EDIT:

Kao što i sam vidiš, ako prebaciš na source view, i ako tamo pokušavaš upisati ", opet CKeditor eskejpa i  pretvara u html entity (&quot u tvojem slučaju), tako da ti je jasno da problem nije na relaciji baze.

Dodaj config.basicEntities = false u config.js i čitaj dokumentaciju.

Najelegantnije riješenje ti je da imaš definirane najčešće korištene stilove i da ih pukneš u drop down listu gdje su ti ponuđeni stilovi, nećeš valjda za svaki element pisati inline style? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 0:00 (alankish).
14 godina
neaktivan
Crank1d kaže...

koristiš stare MySQL query funkcije za dohvat podataka iz baze ili PDO?

koristim QUERY funkcije

15 godina
neaktivan
\" CK Editor problem

Ne znam da li koristiš mysql_real_escape_string() funkciju koja služi za uklanjanje specijalnih simbola u kodu, prilikom spremanja u bazu podataka?

Radi se o tome da prilkom spremanja teksta koji u sebi sadrži HTML kod ujedno spremi i te specijalne simbole, koji se pojave sljedeći put kad učitaš taj tekst iz baze podataka. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Neznam to, gdje mogu to pogledati da provjerim?

15 godina
neaktivan
erca kaže...

Neznam to, gdje mogu to pogledati da provjerim?

prouči tutorial na ovome LINKU

prilikom spremanja u bazu podataka, u kodu ga koristiš ovako:

$sadrzaj = mysql_real_escape_string($_POST['sadrzaj']);

17 godina
\" CK Editor problem

Imaš grešku u pisanju inline css koda, stavljaš navodnike tamo gdje ih ne treba biti!

čini mi se da tvoj kod izgleda ovakvo ...style=""font-size: 20px"; "color: gold";..."

ispravno je ovakvo: 

.. style="font-size: 20px; color: gold;..."

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nix kaže...

Imaš grešku u pisanju inline css koda, stavljaš navodnike tamo gdje ih ne treba biti!

čini mi se da tvoj kod izgleda ovakvo ...style=""font-size: 20px"; "color: gold";..."

ispravno je ovakvo: 

.. style="font-size: 20px; color: gold;..."

Prijatelju nije tako, moj css izgleda ovako style="color:#fff; itd...." kako i treba da bude a ne ovako kako si ti napisao

17 godina
\" CK Editor problem

OK, pogledao sam sliku i zaključio ono što sam napisao. Ne koristim taj editor.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice