Radim na jednom CMS-u i imam problem u CK Editoru gdje mi umjesto " dodaje \". Želim neki tekst stilizirati i dodati mu css klasu, međutim tu nastaje problem kad ja unesem naziv klase i nakon snimanja artikla dobijem umjesto " ovo \" i tekst naravno ne bude stiliziran onako kako bi ja i klijent htjeli. Kako da riješim ovaj problem da mi se " ne pretvara u \"
\" CK Editor problem
- poruka: 20
- |
- čitano: 2.662
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Eskejpaj ".
Možeš li mi malo bolje to pojasniti
Čekaj, dodaješ klasu direktno unutar editora? Nerazumijem.
Da upravo to. Jer želim uređivati tekst zasebno i tako to.
Jednostavno, nemožeš to tako raditi, ckeditor nije website builder.
Šta mi savjetuješ onda, kako da stiliziram to što ću unositi u ck editor i da se to primjenjuje na svakom artiklu koji će se unositi.
a taj \" zajedno sa ostalim tekstom unutar editora sprema u MySQL bazu podataka?
Radim na jednom CMS-u i imam problem u CK Editoru gdje mi umjesto " dodaje \". Želim neki tekst stilizirati i dodati mu css klasu, međutim tu nastaje problem kad ja unesem naziv klase i nakon snimanja artikla dobijem umjesto " ovo \" i tekst naravno ne bude stiliziran onako kako bi ja i klijent htjeli. Kako da riješim ovaj problem da mi se " ne pretvara u \"
Imaš gumb s kojim se prebacuješ u uređivanje source code-a (html). Ako ga nemaš, moraš ga preko config-a upaliti.
Da da
Imaš gumb s kojim se prebacuješ u uređivanje source code-a (html). Ako ga nemaš, moraš ga preko config-a upaliti.
Da da to se sve sprema u bazu. Imam u editoru za html gumbić i ja to sve fino unesem dodam tekst i dam mu klasu. Međutim nakon spremanja to ne funkcionira.
koristiš stare MySQL query funkcije za dohvat podataka iz baze ili PDO?
Šta mi savjetuješ onda, kako da stiliziram to što ću unositi u ck editor i da se to primjenjuje na svakom artiklu koji će se unositi.
Custom stilovi. Koja verzija Ck editora?
EDIT:
Kao što i sam vidiš, ako prebaciš na source view, i ako tamo pokušavaš upisati ", opet CKeditor eskejpa i pretvara u html entity (" u tvojem slučaju), tako da ti je jasno da problem nije na relaciji baze.
Dodaj config.basicEntities = false u config.js i čitaj dokumentaciju.
Najelegantnije riješenje ti je da imaš definirane najčešće korištene stilove i da ih pukneš u drop down listu gdje su ti ponuđeni stilovi, nećeš valjda za svaki element pisati inline style?
koristiš stare MySQL query funkcije za dohvat podataka iz baze ili PDO?
koristim QUERY funkcije
Ne znam da li koristiš mysql_real_escape_string() funkciju koja služi za uklanjanje specijalnih simbola u kodu, prilikom spremanja u bazu podataka?
Radi se o tome da prilkom spremanja teksta koji u sebi sadrži HTML kod ujedno spremi i te specijalne simbole, koji se pojave sljedeći put kad učitaš taj tekst iz baze podataka.
Neznam to, gdje mogu to pogledati da provjerim?
Imaš grešku u pisanju inline css koda, stavljaš navodnike tamo gdje ih ne treba biti!
čini mi se da tvoj kod izgleda ovakvo ...style=""font-size: 20px"; "color: gold";..."
ispravno je ovakvo:
.. style="font-size: 20px; color: gold;..."
Imaš grešku u pisanju inline css koda, stavljaš navodnike tamo gdje ih ne treba biti!
čini mi se da tvoj kod izgleda ovakvo ...style=""font-size: 20px"; "color: gold";..."
ispravno je ovakvo:
.. style="font-size: 20px; color: gold;..."
Prijatelju nije tako, moj css izgleda ovako style="color:#fff; itd...." kako i treba da bude a ne ovako kako si ti napisao
OK, pogledao sam sliku i zaključio ono što sam napisao. Ne koristim taj editor.