Newsletter - Mailchimp!?

poruka: 8
|
čitano: 6.966
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Newsletter - Mailchimp!?

Zanima me kako funkcionira newsletter preko statičke stranice (ne idem preko Wordpressa i slično, jer su rijetka ažuriranja na stranici pa nije potrebno).

1 autoservis web stranica treba newsletter, pa me zanima na koji način to funkcionira: koristio bi Mailchimp, ali samo da mi objasnite, kako postaviti newsletter na stranicu, i kako uopće koristiti/raditi preko Mailchimpa, kad su potrebna određena slanja i slično???

...hvala unaprijed na odg...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Newsletter - Mailchimp!?

Pa newsletter služi tome da se njegovim pretplatnicima pošalju zadnje novisti ili informacije vezane uz web stranicu. Tako ako se web stranica ne ažurira često, a po tvoim riječima ne ažurira se, onda ne vidim neku svrhu newslettera. Uglavnom prilikom ažuriranja neki šalju samo zadnje promjene na web stranicama, neki čekaju da se skupi više objavljenih novosti, ili se podesi sustav da automatski u određeno vrijeme pošalje sve nove vijesti koje su postavljene. Uz pomoć php, a i drugih prog. jezika lako se složi i posalje mail svim pretplačenim korisnicima, a periodsko slanje može se odvijati tako da se napravi skripta koja će se pomocu nekog "okidaca" pokrenuti u određeno vrijeme, u linux sustavima je to cron. Eto ovako ukratko način funkcioniranja.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Newsletter - Mailchimp!?
Nilturion kaže...

Pa newsletter služi tome da se njegovim pretplatnicima pošalju zadnje novisti ili informacije vezane uz web stranicu. Tako ako se web stranica ne ažurira često, a po tvoim riječima ne ažurira se, onda ne vidim neku svrhu newslettera. Uglavnom prilikom ažuriranja neki šalju samo zadnje promjene na web stranicama, neki čekaju da se skupi više objavljenih novosti, ili se podesi sustav da automatski u određeno vrijeme pošalje sve nove vijesti koje su postavljene. Uz pomoć php, a i drugih prog. jezika lako se složi i posalje mail svim pretplačenim korisnicima, a periodsko slanje može se odvijati tako da se napravi skripta koja će se pomocu nekog "okidaca" pokrenuti u određeno vrijeme, u linux sustavima je to cron. Eto ovako ukratko način funkcioniranja.

To sve znam da, samo taj gazda želi to, jer želi svaka 2-3 mjeseca slati ljudima ponude, akcije, novosti u vezi usluga i slično, i želi to putem newslettera.

Pa me zanima kako naštimati newsletter na stranicu da ljudi vide? Tj. kako će ljudi znati za newsletter opciju na stranici, kako že ostaviti na mail na koje će gazda kasnije znati slati newslettere i slično?
Može kratki postupak svega toga, tao da znam i čovjeku objasniti? 

13 godina
neaktivan

Postavi se forma u koju ljudi upisuju e-mail adresu, i stavlja adrese u bazu podataka. Newsletter uzima adrese iz baze podataka i šalje na sve adrese mail.

16 godina
Newsletter - Mailchimp!?

Za Mailchimp ne znam, ne znam točno što nudi. Jednostavan newsletter možeš lako isprogramirati, pa ga dalje možeš proširivati. Ako stranicu radiš u .net-u imam turbo jednostavnu stvar pa možeš iskoristiti, ne treba ti DB, sve ide u XML. Za složenije stvari tipa da li je netko pročitao mail, micanje bouncanih mailove, razne filtere, grafikone i šta ja znam to imam ali to moji prodaju i tu prestposavljam da ti je jeftinije Mailchimp.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mantolic kaže...

Postavi se forma u koju ljudi upisuju e-mail adresu, i stavlja adrese u bazu podataka. Newsletter uzima adrese iz baze podataka i šalje na sve adrese mail.

Na koji točno način, ako se radi statička stranica (preko Dremweavera, ali bez WP-a i slično)? Na koji način se to onda naštima, putem obrazaca ili?

14 godina
Newsletter - Mailchimp!?

Može preporuka nekog dobrog plugina za WP Newsletter poput ovog, a da je besplatan

http://dev.ashanjay.com/ajde_plugins/wordpress-plugins/newsletter-subscribe-form/

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Newsletter - Mailchimp!?

Ovako Dobar Dan

Ja bih volio da mi netko pojasni tocno kratko i jasno kako se koristi Chimpmail.Ja uopce neznam ga korsitit,Gledam po stoti pu te neke tutoriale preko youtube i posto su to tutoriali stari jer se radilo na staroj verziji mailchimp.

Ova nova verzija uopce se nemogu snaci totalno je kompliciran,a ono znam engleski ali nesnalayim se jer se izgubis.

Znaci napravim si Kampanju i jos email newsletter tek 1 i nedami kako dalje (npr.napravim email newsletter sve napravim napisem vazne podatke i to je to posaljem primjer test na moj email i sad se zelim vratit i nece nego mi daje da napravim jos jednu campagnu pa ponovo email newsletter listu).

ima tu jos dosta toga,Treba mi netko ko bi mi mogao stvarno pomoci oko tog rada jer mi ovisi o poslu.

Volio bih iko ako ima volje bio bih mu zahvalan znaci da me kontaktira putem email, moj email je mlad993@gmail.com, ili ostale mreze Preko Face Mladen Juric.

Ili ovdje u forumu nije bitno

Hvala i s Postovanjem

Da ce neko s vremenom Pomoci.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice