MORH platio izradu web stranice 199.000 kuna

poruka: 144
|
čitano: 28.329
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

WTF??? Toliko platiti za joomla cms. mislim da je ovdje doslo do sukoba interesa, tj da je nekom rodjaku trebalo novaca za nov auto

link na MORH

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: MORH platio izradu web stranice 199.000 kuna

bemti.. ja propustio priliku za stranicu zivota..

Battlefield 2 Master Sergeant
16 godina

A gdje si to vidio da je 199 000 kuna. Nije to nis cudno, ima takvih "mutnih" poslova svuda oko nas.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Viš ti vraga. Napraviš tako par stranica za MORH i lagano u penziju.

http://www.myspace.com/soundimpuls

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ta cijena uključuje i održavanje stranice, ali ipak su malo prečerali

Tko pita, ispadne budala 5 minuta! Ko ne pita ostane budala zauvijek.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nix kaže...

WTF??? Toliko platiti za joomla cms. mislim da je ovdje doslo do sukoba interesa, tj da je nekom rodjaku trebalo novaca za nov auto

link na MORH

A gdje si nasao tu informaciju?

Jel mozda index.hr koji iskoristava pravo govora i uvijek pise gluposti/laži samo da ga ljudi citaju...
17 godina

da na index.hr  vjerovatno je blizu istine :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Netko krade na veliko. Napravis par takvih stranica i u penziju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Luka kaže...
Nix kaže...

link na MORH

Jel mozda index.hr koji iskoristava pravo govora i uvijek pise gluposti/laži samo da ga ljudi citaju...
 ja u rubrici novosti iz hrv nikad nisam nasao neku laz...
o ostalom necemo...

stranica ukljucuje odrzavanje godinu dana bit ce :D
tko je uboo je dobro uboo
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina

evo gdje piše kolko košta na njihovim stranicama

fuck yeah || ako nema riješenja nema ni problema II Win or lose, on the booze. II i nogom u guzicu je korak naprijed II when i'll be rich, you'll be my bitch II Bolje biti mrtav pijan nego mrtav hladan!!

0 0 hvala 0
17 godina

objavljeno i na http://www.morh.hr/index.php/hr/vijesti-najave-i-priopcenja/priopcenje/predstavljene-nove-internetske-stranice-morh-a.html

dakle istina je

doticne treba upitati, gdje je i kada objavljen natjecaj za izradu web stranice i da se pokazu prijave na taj natjecaj, ako je uopce postojao.

i koje crno odrzavanje web stranice, ako je ispravno programirana nema potrebe za odrzavanjem, pa ljudi moji nije ovo html stranica da zahtijeva svako malo intervenciju web master.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 16:48 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Luka kaže...
Nix kaže...

link na MORH

O od kud' tebi to da index.hr laže?
16 godina

svašta ima kod nas, pa me nebi čudilo ni ovo, ali pošto je index izvor (dez)informacija, dovoljan je jedan zarez u cifri staviti na krivo mjesto... ili je to cijena sa serverom, host itd... tko bi znao. Ostaje samo gorak ukus, i žal jer nemam kuma u morhu... Izlanuo se

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa zasto je to cudno.

Gle, kod web dizajna i slicnih poslova nema nekog cijenika prema kojem se moze naplacivati. Ako je doticna firma dobila posao na temelju portfolia naravno da ce izmusti maksimum.

Dali je to 20k kn ili 2 milje kuna zavisi samo o sposobnosti 'proizvodzaca' i neinformiranosti 'narucitelja'. Dali je netko nekoga zaheba? Mozda.

Dali bi ja napravio isto da sam se nasao u poziciji firme Neomedia? Da naravno, ali pokusao bih to zaokruziti na 200 000 jer ovako izgleda neozbiljno.

Nadalje, i sam sam nekoliko puta 'sudjelova' u necemu sto se zove fiktivno postojanje. Ali to je sad skroz druga prica. Poanta je da sam se zgrozio kada sam doznao PRAVU vrijednost stranice koju sam napravio.

Recimo to ovako, da na sam napravio nesto i naplatio to 10k kuna, a ista osoba prosljedila za 130k kuna...

Dakle, nista cudno u nasoj banana drzavi, ovdje sve funkcionira.

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. http://www.pixelatem.croshare.com/

0 0 hvala 0
17 godina
Escudo kaže...

bemti.. ja propustio priliku za stranicu zivota..

Ima još šanse.
Tvrtka koja im je radila stranicu traži web dizajnera i php programera.
Pa, ako plaćaju kao što naplaćuju...
17 godina
neaktivan
Nix kaže...

link na MORH

Ekipo, u izradi web stranice nije sav trošak u CMS-u niti bilo koji ozbiljni naručitelj danas promatra CMS kao glavni izazov novog weba.. U trošku izrade stranica je puno elemenata - koncept, dizajn, CMS (prilagodba, programiranje - što god treba da odgovara projektu), izrada sadržaja, unos sadržaja, održavanje, edukacija za korištenje (ne CMS-a primarno već za konceptualno korištenje rješenja), instalacija servera, konfiguriranje sigurnosno konfiguriranje itd... Za sve te aktivnosti rade neki ljudi koji, pazite sad, primaju plaću, plaća im nije 1000 kn...

A sve vas koji mislite da možete napraviti bolje od ovoga i za manje novaca - slobodni ste se javiti na natječaj na našem webu. Trebamo dobrih CMS programera - odmah zapošljavamo i plaćamo dobro, a raditi će te na najbolji projektima iz sfere državnih i gospodarskih područja...pogledajte naše klijente i projekte na ovom linku.

Pogotovo pozivam Nixa i sve druge iz ove diskusije koji misle da je sajt preplaćen i voljni su raditi za 1000 kn kako bi budući projekt mogli ponuditi konkurentnije za recimo 10.000 kn. 

Što se tiče natječaja, natječaj je bio vrlo konkurentan jer su na njemu bili pozvani svi relevantni - Globaldizajn, Multilink, NEOMEDIA, Perpetuum  i još neki, čak i produžio jer su se dodatni na natječaj javljale tvrtke kojima je promakla inicijalna objva.

Objava odabira pobjednika na ovom linku, a ovdje je inicijalni poziv na natječaj. 

Hrvoje  
--
NEOMEDIA :: kreativne komunikacije
17 godina
neaktivan

Može pitanje? - Kako to da nemate neko svoje rješenje nego se oslanjate na open source zajednicu čak i u projektima ovog ranga?

Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 17:18 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Whaaa'? Kakva reklama.

@site - ništa posebno. Realno gledajući, neka netko posjeti MORH-ovu stranicu, tu nema nečega što bi timovi trebali raditi mjesecima...

0 0 hvala 0
17 godina

ovakvom klijentu bi uzeo 3000€, mjesec dana rada ostavio bi na razvoj jedinstvenog i jednostavnog cms rijesenja, koristio bi opensource radna okruzenja sa MIT licencom, cakephp, prototype i 960.gs,

i stara baba bi bez poteskoca mogla dodavati sadrzaj,

za hosting usluge bi se brinula provjerena tvrkta, koja naplacuje hosting pakete, a ne koliko klijent ima novaca..

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 17:40 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nix kaže...

ovakvom klijentu bi uzeo 3000€, mjesec dana rada ostavio bi na razvoj jedinstvenog i jednostavnog cms rijesenja, koristio bi opensource radna okruzenja sa MIT licencom, cakephp, prototype i 960.gs,

za hosting usluge bi se brinula provjerena tvrkta, koja naplacuje hosting pakete, a ne koliko klijent ima novaca..

-misliš 'našeg' novca.. Da sve je to lijepo, ali primjećuješ da su dobrovoljno donirali dvije radne stanice (a to košta), pošto ipak nisu dobrotvorno društvo, morali su to naplatiti... pa razni kumovi, jer treba dobit natječaj, pa... nađe se troškova.

p.s.(isprika @Hrvoje & NeoM... jer niste Vi krivi)
17 godina

imaju srece pa USKOK neradi posao kako treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-Nix, znam da nisi naivan... USKOK ništa nevidi (ni SOVA) dok Stanlio i Olio (kako li se već zovu likovi s autima... ) ne narede istragu.

Naravno, njihov dio, tj njihovih 'vozača', je i u tom kolaču. (da opet objašnjavam kalkulaciju?) Izlanuo se

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Može pitanje? - Kako to da nemate neko svoje rješenje nego se oslanjate na open source zajednicu čak i u projektima ovog ranga?

Mislim da bi odgovor bio sličan ovome:

Zašto trošit vrijeme na razvoj svog CMS-a kad možeš na joomli uzimat lovu. I to nekoliko puta više nego što košta. (Ima primjera da se može)

No dobro, to je stvar firme koja to radi. U to ne želim detaljnije ulazit.

@Hrvoje.B
Baš me zanima koliko bi onda naplatili posao poput ovoga?? http://www.2advanced.com/
Znam da kategorija weba nije ista, no gledam čisto po količini posla i vremena koje je potrebno da se taj posao napravi.
There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! Are you a web developer? Are you, punk??
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 18:14 (coder_).
17 godina
neaktivan

Za onaj MORH-ov sajt cirka 50-tak sati... 2A bi za nekoliko mjeseci koštao valjda 9,999,999 kuna? xD

Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
16 godina
neaktivan

http://www.2advanced.com/

sto je to spora stranica..

ali svakao predobro izgleda..

Battlefield 2 Master Sergeant
17 godina
neaktivan
Escudo kaže...

http://www.2advanced.com/

sto je to spora stranica..

ali svakao predobro izgleda..

Zato što je cijela napravljena u flashu. To je razlog sporosti.
There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! Are you a web developer? Are you, punk??
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Kao što nekada kažu gosti u TV emisijama - hvala na pitanju, tj na prilici da kažem što mislim o Otvorenom kodu

Pa naravno da se oslanjamo na Open Source rješenja (eZPublish više, Joomla ponekad i još proučavamo www.dotcms.org i www.liferay.com - ova zadnja dva su Java based). To je prednost, ne mana!!

To mi nikada nije bilo jasno - zašto dva tri programera misle da mogu napraviti bolji CMS od Open Source tvrtke koja ima 50 zaposlenih i 3000 partnera + zajednicu i fokusirana je na CMS kao primarni proizvod, to je njihova bodućnost i imaju znanja što CMS ustvari mora biti.

Kod nas se CMS-om razbacuje kao da je to nešto što svi moramo imati vlastiti s razlogom valjda da klijenta natjeraš da ostane tvoj klijent jer ako te otkaže onda ćeš ti otkazati licencu za korištenje tvojeg CMS-a. Krivo...

Kvalitetnija Open Source rješenja za CMS primjenu (tu ne mislim phpNuke već ekipu s ove liste na CMSwatch.com na dnu) su nemjerljivo puta bolja od bilo kojeg vlastitog rješenja... Razvija ih desetak čak i stotina developera, imaju sigurni roadmap, imaju veliku instaliranu korisničku bazu, provjerena na sigurnosne propuste...(samim time da su instalirana diljem svijeta na raznim projektima i pod stalnim napadima - iskustvo rulez!)

Kada je RTL izašao s novim webom prvi dan je probijen (vidi ovdje). To je naravno moguće jer se radi o vlastitom CMS-u, ustvari PHP aplikaciji sa sučeljem za unos sadržaja koja nikada nije provjerena na sigurnost. Da je ovaj hacker bio više zloban moglo je to vrlo loše završiti po RTL.

Npr eZ Publish (koji koristimo na nekoliko projekata) je instairan na tisućama webova (NASA, MIT, Francusko ministarstvo obrane, National Geographic itd). Zar misliš da ijedno domaće rješnje ima takvu korisničku bazu i priliku da bude provjereno na peakove posjeta, napade, velike količine sadržaja itd...
A što se tiče funkcionalnosti eZ Publish CMS Frameworka - to je lista enterprise nivoa: višejezičnost, višekorisnički sustav privilegija do UNIX nivoa granulacije, versioning promjena, LDAP autentikacija, najbolji mogući search engine (Lucene za relevantne rezultate, sugestije itd), forum, dućan, blog, kompatibilnost s Oracle, MS SQL, IBM i Open Source bazama...

Inače, na MORH serveru smo instalirali Ubuntu OS. Vrijedi li isto pitanje - zašto ne razvijate svoj OS?

U konkretnom slučaju MORH-a, zbog brzine kojom se projekt razvijao napravili smo prototype na Joomli koji će jedno vrijeme biti online ali će ga uskoro zamijeniti eZPublish rješenje koje već proizvodimo...

Uspoređujući www.morh.hr s webom Mladeži HDZ-a  ili HTMostara (beta - naš sljedeći launch - platforma eZ Publish)  - nema razlike u front-endu. Prednosti koje MHDZ ima zbog eZ Publisha se vide u back-end stvarima i  budućem razvoju naprednih funkcija. Dakle ako dobro barataš razvojnim elementom CMS platofrme (što svaki pravi CMS i je - platforma za razvoj web rješenja), nemaš ograničenja i možeš napraviti što trebaš - brže, bolje i u kraćem roku...

Evo toliko za da sada..mogao bih još o temi open source CMS-ova ali nije ovo mjesto...

Hrvoje

17 godina
protjeran

Gluposti, svatko tko je radio neku web stranicu/aplikaciju za neko ministarstvo ili neku drugu veliku organizaciju zna da je 199000kn prava sitnica i postoje softveri koji se izraduju po naruđbi čija cijena redovito prelazi 1 000 000Kn 

Programko http://programko.bloger.hr
17 godina
neaktivan
Nix kaže...

Hosting je naravno kod njih, iza debelog firewalla. Pa zar misliš da se webovi takvih institucija hostaju kod tvrtke koja naplaćuje hosting pakete...

Vidim da barataš cool pojmovima i karticama (cakephp, protoype, MIT...) - ali daj link da vidimo što si to ti napravio pa onda pričaj...
Moja lista je ovdje.
Čekam tvoju...

17 godina
Nix kaže...

Ne vidim razlog zasto bi netko isao razvijati vlastiti cms sistem kad je u ovaj open source ulozen trud tisuce, izvrsnih i manje izvrsnih programera i jos je k tome provjeren od strane stotina tisuca korisnika i zadovoljava ama bas sve zahtjeve i uvjete narucitelja stranice.
Zasto trositi novac i vrijeme na nesto sto je u ovom slucaju potpuno nepotrebno.

Druga stvar: Ako si toliko dobar u izradi vlastitih cms sistema, zasto onda ne izradis jedan tako dobar, ponudis ga svijetu i zaradis hrpu love.
Ako je dobro rijesenje ja sam siguran da ce ti webmasteri biti zahvalni.

Treca stvar je oko cijene. Zasto ne bi prodali site za 200 000 k ako mogu. To je cista sposobnost firme koja moze dobro prodati sebe.
Mozda su neke druge firme imale i bolja rijesenja, ali sta im to vrijedi ako ne mogu prodati sebe i svoja rijesenja potencijalnom kupcu .

Istina je da zvuci puno love ali nitko od nas ne zna sta je sve ukljuceno u tu cujenu, na koji period....
Ne znam da li itko moze biti toliko blesav da kupi nesto za 200 000, ne znajuci sta je kupio. Vjerujem da postoji dobar razlog zasto su platili toliko novaca, mada to ne znaci da nije bilo jeftinijih i kvalitetnijih rijesenja.
No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice