Modeliranje linkova i naredba mailto

poruka: 9
|
čitano: 2.176
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav, učim HTML (samouk sam) i naišao sam na problem:

u CSS-u imam sljedece linije koda:

a:link

{

text-decoration:none;

font-size:+5;

font-family:calibri;

color:black;

font-weight:bold;

}

a:hover

{

color:#F5DA81;

}

a:visited

{

color:#585858;

}

a:active

{

color:red;

Problem je u tome da nakon što kliknem na link on postaje visited (logično), ali drugi put kad pređem preko nejga ne pokazuje boju sa hover već ponovo sa visited. Kako omogućiti da prelaksom miša preko linka link promjeni boju neovisno o tome dali je visited ili nije.

Drugi problem je mailto naredba. naime, napravio sam form-ove u kojima je svrha da primim koemntare posjetitelja na moj mail, kod je sljdeci:

<form name="Contact Me" method="post" action="mailto:xxxxxxx@mail.com">

U tom slučaju, nakon što napišem komentar i stisnem gumb submit on ne pošalje automatski mail već mi otvori windows live mail u kojem je (nespetno-neprepoznaje razmak, pokazuje +) napisan tekst i u polje To: moja mail adresa. Zanima me moze li se poslati mail automatski, bez da otvara raznorazne programe?

hvala

Postoje samo 10 vrste ljudi - oni koji razumiju binarni sustav i oni koji ne razumiju binarni sustav.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 18:43 (CRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Modeliranje linkova i naredba mailto

Odgovor na prvo pitanje:

a:visited:hover

16 godina
neaktivan
CRT kaže...

Drugi problem je mailto naredba. naime, napravio sam form-ove u kojima je svrha da primim koemntare posjetitelja na moj mail, kod je sljdeci:

<form name="Contact Me" method="post" action="mailto:xxxxxxx@mail.com">

U tom slučaju, nakon što napišem komentar i stisnem gumb submit on ne pošalje automatski mail već mi otvori windows live mail u kojem je (nespetno-neprepoznaje razmak, pokazuje +) napisan tekst i u polje To: moja mail adresa. Zanima me moze li se poslati mail automatski, bez da otvara raznorazne programe?

hvala

Moze tako da si podatke posaljes serveru na kojem npr. imas php skriptu koja ti prosljeduje mail preko mail servera na tom stroju,

znaci nesto kao:

<form name="Contact Me" method="post" action="putanja/moja_skripta.php">

U formi korisnika pitas za kontaktne podatke (return mail adresu, telefon, ...) i poruku onda na serverskoj strani sastavis kao mail i posaljes.

Kako slati mail PHP-om koristeci razna gotova rjesenja imas sigurno brdo primjera na netu, takoder si trebas pogledati kako se izvlace 

podaci iz POST-a ako neznas. Takvih primjera je takoder pun net, samo treba malo googlati.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 19:12 (drnde).
14 godina
neaktivan

rjeseno, kopirao sam a:hover i a:active te im napravio kopije s imenima a:visited:hover i a:visited:active sa isitm svojstvima kao i originali

ne razumijem, hover dodajem samo na a:visited?

Kad sam to napravio, a:visited postaje default ljubičasta a a:active postaje boja od a:hover...

Postoje samo 10 vrste ljudi - oni koji razumiju binarni sustav i oni koji ne razumiju binarni sustav.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 19:12 (CRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zasto submit botun radi mailto? UX fail...?
DUMP Udruga mladih programera
16 godina
neaktivan
CRT kaže...

ne razumijem, hover dodajem samo na a:visited?

Kad sam to napravio, a:visited postaje default ljubičasta a a:active postaje boja od a:hover...

trebas napraviti novi block koji definiras sa 

a:visited:hover {

...

}

U koji kopiras ono sto imas u a:hover.

Znaci imati ces a:visited i a:visited:hover s time da mi nije bas skroz jasno zasto ne radi i a:hover za oboje.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
14 godina
neaktivan

dosao do rjesenja, zakasnio si, ali hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo mene još jednom, imam jos jedan problem koji nije vezan sa naslovom ali nezelim bezveze otvarat teme...

dakle, nemogu prisilit browser da mi pokaze favicon....favicon sam napravio u PS-u, u .png-u, i preko neke online stranice stavio u .ico. poštovao sam sa ograničenja (16*16 i 16 boja) i favicon sam stavio u folder gdje mi se nalazi index.html i još samu head od indexa dodao <link rel="shortcut icon" href=favicon.ico>

Ipak, favicona nema i pokazuje mi se defaultni bijeli list papira sa presavijenim rubom... sta da radim?

Igor
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mozes koristiti i png kao favicon samo trebas definirati tip type="image/png" unutra link lementa.

Sto se tice neprikazivanja, ako je putanja ok probaj resetirati cache browsera ili probaj u drugom browseru.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice