U kojem programu iskodirati ovakav site?

poruka: 6
|
čitano: 2.769
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Napravio sam ovakav isti dizajn u PS-u i u kojem programu da ja njega iskodiram u Fireworksu ili Dreamweaveru i kako da umetnem tako slike kao sto je i on stavio?

Dizajn sam spremio u .psd i .jpg

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: U kojem programu iskodirati ovakav site?
deklok kaže...

Napravio sam ovakav isti dizajn u PS-u i u kojem programu da ja njega iskodiram u Fireworksu ili Dreamweaveru i kako da umetnem tako slike kao sto je i on stavio?

U Notepad-u, ili malo boljem editoru tipa Notepad++.

15 godina
neaktivan
alankish kaže...
deklok kaže...

Ne znam bas sam pisat kodove mislio sam na neki laksi nacin kao sto su ovi programi?

15 godina
odjavljen
deklok kaže...
alankish kaže...
deklok kaže...

Ne znam bas sam pisat kodove mislio sam na neki laksi nacin kao sto su ovi programi?

Napisao si iskodirati. Pokušaj sa Dreamweaverom, koliko ćeš dobar finalan rezultat dobiti kroz njegovo generiranje HTML/CSS koda, neznam. Uglavnom u 199% posto slučajeva mi je elegantnije i brže, napraviti određenu promjenu kroz najobičniji text editor.

Sretno{#}

14 godina

Taj PSD treba "slajsati" u HTML i CSS... Ukoliko ne znaš kodove, imaš Dreamweaver, ali kao što je kolega već rekao, taj kod ti neće biti po standardima... Prouči malo w3schools ako te to zanima i onda kreni u avanture {#}

Edit: Imaš još mogućnost da ti Photoshop generira HTML file... Kada slajsaš sve i kad ideš na Save for Web & Devices, onda odabereš HTML and Images i imaš sve gotovo... Svejedno, tu ti opciju ne preporučujem je će kod biti apsolutna katastrofa(gori nego Dreamweaverov) i nećeš ništa naučiti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2012 16:21 (david7).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
moderator
alankish kaže...

Napisao si iskodirati. Pokušaj sa Dreamweaverom, koliko ćeš dobar finalan rezultat dobiti kroz njegovo generiranje HTML/CSS koda, neznam. Uglavnom u 199% posto slučajeva mi je elegantnije i brže, napraviti određenu promjenu kroz najobičniji text editor.

Sretno{#}

LOL, koristi riječ, a da ne zna što ona znači.

@deklok - ovo ti je relativno jednostavan sajt, ali bit će puno zezancije sa zaobljenim rubovima - ako ćeš raditi po propisu (čitaj: stiliziranje pomoću CSS-a, korištenjem slika dobivenih sliceanjem PSD-a, kao što je bilo spomenuto). Ti pretpostavljam tražiš neki WYSIWYG editora web-stranica - pogledaj ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_HTML_editors#Editor_features

Ali generalno gledano, kako ekipa kaže, to se treba issliceati i onda korištenjem CSS-a iskoristiti grafika u HTML stranici. A za to treba - znanje. WYSIWYG editori su za neznalice i za šlampave osobe, koje nije briga kakav će HTML/CSS dokument imati i koliko će biti usklađen sa standardima i trendovima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice