Kako instalirati joomlu

poruka: 37
|
čitano: 18.789
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kako instalirati joomlu
APazinjan kaže...
Ovako. nemam bas vremena posto sam na satu ali da ti pojasnim neke stvari. Kao prvo, ako ces koristiti joomlu onda ne radis u htmlu nego stranicu radis preko admin panela dodavanjem clanaka i modula. moram na sat javim kad stignem dalje

aj aja kad stignes napisi jer koliko sam iz ovog shvatio, moram naci joomla template i onda ga uredjujem preko panela jel tako, a prije toga trebam sve instalirati.

aj idemo od pocetka, neka netko pojasni sta je potrebno za instalaciju joomle i kako da to napravim

ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!
17 godina
Kako instalirati joomlu

Jel imas server???

ako si dobio mail od servera, onda si dobio i podatke kako da pristupis cpanelu, obicno ide h**p://www.tvoja-stranica.com/cpanel

i tu upises username i pass i ua cpanelu si.

Tu ides na Fantastico i u njemu izaberes da hoces install joomla i to je to.

Sto se tamplatea tice, nades na netu tamplate i samo ga ubacis preko admin moda, kojem pristupas h**p://www.tvoja-stranica.com/administrator

i tu upises username i pass i tu obavljas cijelo odrzavanje stranice.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
win4crazzy kaže...

ovako zelio bi instalirati joomlu ali neznam kako, totalno sam se izgubio u svim tutorijalima i raznim pojmovima koji su mi strani.

sad mi recite sto je potrebno za instalaciju joomle(dali je potrebna web stranica ili prvo instaliram joomlu pa radim web stranicu)

i kako da ostvarim instalaciju iste.

radim stranicu u html ako je to bitno

pod da li je potrebna web stranica vjerovatno misliš na zakupljenu domenu tipa mojsite.com i zakupljen prostor na disku nekog pružitelja hostinga? ne, nije potreban. joomlu možeš instalirati i lokalno na svoje računalo, pa da ti kao takova služi za testiranje, a možeš ju instalirati i kući na računalo pa da bude vidljiva svijetu (al tu trebaš već imat malo više znanja od početničkog ili barem volje čitat tutorial, a ti to očito nemaš jer su ti do sada predloženi mnogi)

da bi instalirao joomlu, kao što ti je već rečeno, moraš imati mysql bazu, gdje kreiraš bazu za svoju instalaciju. moraš zapamtit ime korisnika baze i lozinku kad ih kreiraš. tu uskače program xammp koji ti objedinjuje u jednom i mysql server i apache web server i phpmyadmin itd. dakle, većinu alata koji su ti potrebi da pokreneš joomlu na svom računalu.  joomla mora biti raspakirana u xammp root folder i onda instalaciji pristupaš preko svoj web browsera tako da utipkaš localhost npr. 

da bi instalirao joomlu na nekom već zakupljenom hostingu, moraš s nekim ftp programom prebaciti instalaciju joomle (rasparat joomla file i sve datoteke uploadat na server svog hostinga) u korijenski root direktori i onda pokrenuti instalaciju također preko web browsera , samo što ovaj put u browser upisuješ npr. imesvojedome.com. naravno, prije toga moraš se logirati u svoj cpanel (cpanel je stranica za administriranje tvoje hosting domene koju ti je dao pružatelj hosting usluge) i tamo naparviti jednu mysql bazu za svoju joomla instalaciju. zapiši si ime baze, ime korisnika (većinom admin) i lozinku baze, jer će ti trebati ti podaci pri instalaciji joomle. 

*a možda da kreneš sa wordpressom? evo ti tutorial na hrvatskom kako složiti wordpress u 5 minuta (vidi pod link naslov Kako instalirati) . zaista ti toliko treba. 

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
14 godina
goodye kaže...

Jel imas server???

ako si dobio mail od servera, onda si dobio i podatke kako da pristupis cpanelu, obicno ide h**p://www.tvoja-stranica.com/cpanel

i tu upises username i pass i ua cpanelu si.

Tu ides na Fantastico i u njemu izaberes da hoces install joomla i to je to.

Sto se tamplatea tice, nades na netu tamplate i samo ga ubacis preko admin moda, kojem pristupas h**p://www.tvoja-stranica.com/administrator

i tu upises username i pass i tu obavljas cijelo odrzavanje stranice.

nemam server

16 godina
protjeran
Kako instalirati joomlu
Ajmo po redu pistupak. Ti zelis tati otvoriti stranicu za firmu. Odi na stranicu ethunder hosting i kupi si najjeftiniji paket. S njim dobijes i besplatnu domenu. Zatim kada dobijes paket pristupi hostingu (link ces dobiti u mailu) te preko Fantastico Deluxe instaliraj joomlu. Zatim putem mojadomena.xxx/administrator sredjujes stranicu.
http://dizanje-ratia.info
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
APazinjan kaže...
Ajmo po redu pistupak. Ti zelis tati otvoriti stranicu za firmu. Odi na stranicu ethunder hosting i kupi si najjeftiniji paket. S njim dobijes i besplatnu domenu. Zatim kada dobijes paket pristupi hostingu (link ces dobiti u mailu) te preko Fantastico Deluxe instaliraj joomlu. Zatim putem mojadomena.xxx/administrator sredjujes stranicu.

problem je rijesen, uredit cu samo njegovu staru stranicu, al ajd da naucim kako se joomla instalira, znaci samo mi recite kako instalirati bez ovog da kupujem jer to necu koristiti

17 godina
moderator
win4crazzy kaže...
APazinjan kaže...

problem je rijesen, uredit cu samo njegovu staru stranicu, al ajd da naucim kako se joomla instalira, znaci samo mi recite kako instalirati bez ovog da kupujem jer to necu koristiti

Opisao sam instalaciju u ovoj poruci:

http://www.bug.hr/forum/topic/razvoj-web-stranica/xampp-problem-kod-instalacije-joomle/88128.aspx?page=0&jumpto=1719931&sort=asc&view=flat

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice