JS Animacija dvije slike

poruka: 7
|
čitano: 1.234
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
JS Animacija dvije slike

Pozdrav,

u zadnje vrijeme počeo sam dizajnirati neku svoju stranicu, većinu sam odradio u ASP.NET-u, i sad sam neletio na jedan problem.  Evo dole slika kako bi to trebalo da izgleda. Crveni kvadrat je jedna slika i zeleni kvadrat je jedna slika. Ovaj dio kojem je smanjen opacitiy na slici se neće vidjeti. Ja sam kontao da imam jedan glavni <div> u kojemu se nalaze druga dva div-a. Jedan sadrži jednu sliku, drugi sadrži drugu, i onda se svake 4 sekunda vertikalna pozicija tih slika promjeni sa nekom animacijom (to treba da se mijenja u nedogled). To bi trebalo izgledati nešto kao "Me" App na Windows-u Phone-u.

Pošto ja ne koristim puno JavaScript, ako može neko da mi napiše kako da ovo uradim. Samo napišite osnovno, ja mogu kasnije uljepšavati.

Hvala.

Kako to treba izgledati Kako to treba izgledati
Dafuq I just read?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
JS Animacija dvije slike

Plan se mijenja. Jedna slika je veličinee 180px*180px. Stavio sam dvije slike u jednu sliku. Sve sam strpao u jedan <div> sa background-image i mogu mijenjati background-position, pomoću jQuery plugina. Sad me još samo zanima kako napraviti tajmer preko ovog : http://code.google.com/p/jquery-timer/, tako da background-position počinje od: 0px 0px i da se svake 4 sekunde pomjeri za -60 px vertikalno, i kad dođe do -180px, da ide +60px vertikalno. Kontate?

Hvala

Dafuq I just read?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: JS Animacija dvije slike

A da napraviš gif od toga?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ne. Mogu to i u Silverlight-u odradit, ali ne želim zbog ljudi koji nemaju silverlight. Želim uraditi na pravi način, da malo nešto i naučim. Kasnije ću vjerovatno opet nešto dodavati i uređivati, a to nemogu sa .gif sličicom.

Dafuq I just read?
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2012 13:02 (SaidSikiraX).
15 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

A da napravi Flash animaciju, i da je po mogućnosti napiše u AS 3.0 {#} ? NHF, Sum_of_all_fears.

Samo se ti drži jQuerya. Ovdje ti je sve tako lijepo objašnjeno, da lijepše nemože. Di si se baš dizajniranja u ASP.NET-u uhvatio {#} ?

13 godina
neaktivan
alankish kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

A da napravi Flash animaciju, i da je po mogućnosti napiše u AS 3.0 {#} ? NHF, Sum_of_all_fears.

Samo se ti drži jQuerya. Ovdje ti je sve tako lijepo objašnjeno, da lijepše nemože. Di si se baš dizajniranja u ASP.NET-u uhvatio {#} ?

Ja pod dizajnom ne mislim samo na dizajniranje u Photoshop-u i CSS-u, nego i kako i na koji način stvar radi.

Dafuq I just read?
15 godina
odjavljen
SaidSikiraX kaže...
alankish kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Ja pod dizajnom ne mislim samo na dizajniranje u Photoshop-u i CSS-u, nego i kako i na koji način stvar radi.

NHF, nadam se da si shvatio poantu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice