Joomla i problemi sa editorom

poruka: 15
|
čitano: 2.946
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Trebam objaviti jedan tekst koji sadrži puno "<" i ">". Problem je što to editori ("no-editor" i wysiwyg editor koji se dobije s Joomlom) prepoznaju kao HTML tagove pa se dijelovi teksta između zagrada ne vide na stranici. Ponekad mi uspije zamijena tih znakova sa & lt i gt, ali onda ti "pametni" editori dodaju / ispred ">" jer (valjda) zaključe kako sam to zaboravio napisati (npr. <moj_tekst /> ).

Na koji način ovo mogu rješiti? I postoji li način da mi editori ne diraju ono što sam upisao, nego objave znak-po-znak onako kako je upisano?

Thx.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Joomla i problemi sa editorom

Što više čitam o toj joomli sve više vidim kakvo je smeće.

Naime, WYSIWYG editor bi trebao < i > prevoditi u &gt; i &lt; u kodu, a nikako kao tagove. Probao si reinstalirati taj modul? Upiši bez WYSIWYG editora direktno HTML...

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
17 godina
autorov komentar

Da, probao sam bez wysiwyg editora ("no-editor"), ali isti problem.

Jedino rješenje koje vidim je dodati iframe na posebno uploadanu html datoteku, u kojoj ću sam postaviti lt-e i gt-e...

edit: nisam probao reinstalirati, probat ću pa javim rezultate

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 16:55 (itf4n).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa riješi sam taj dio unosa. Uredi izvornu datoteku i dodaj textarea i u njemu unosi tj. nazovi ga kao što se zove editor (element).

17 godina
autorov komentar
naxeem kaže...

Pa riješi sam taj dio unosa. Uredi izvornu datoteku i dodaj textarea i u njemu unosi tj. nazovi ga kao što se zove editor (element).

Od editora?
17 godina
neaktivan

Od stranice koja sadrži editor. Ne znam koliko si vičan programiranju (možda sam krivo shvatio), ali unutar HTML-a stranice na kojoj vršiš unos, editor je nekakav element i taj element ima svoj .innerHtml koji se puni preko vizualnog editora tj. njegovog sučelja. Taj editor ima svoj ID ili Name na koji se preko DOM-a referira pri uzimanju teksta koji unosiš. Ukloni vizualni editor i zamijeni ga čistim textarea elementom.

Ili, ako se snađeš (a trebao bi) postavi vizualni editor da dopušta isključivo čisti HTML.

17 godina
autorov komentar

Ok, probam sve to (vjerojatno sutra) pa javim... btw, radi se u cpp tutorialu :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
itf4n kaže...

Ok, probam sve to (vjerojatno sutra) pa javim... btw, radi se u cpp tutorialu :D

Jesi probaj JCE ja ga koristim,prilicno zadovoljan...
"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Article Manager -> Parameters -> Scrollaj do dole. Tamo imaš Filtering options. Označi sve(Ctrl i lijevi klik miša) osim Super administratora i stavi Filter Type na Blacklist. Onda Save. To bi trebalo biti to. Onda će ti samo Super Administrator imati pravo na unos tagova. Bilo što da staviš u kod kod TinyMCE editora to će se i pojaviti na stranici.

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Thx naxeem i Tux Slave, sad radi :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
itf4n kaže...

Thx naxeem i Tux Slave, sad radi :)

Zar nije bilo logično prvo pogledati postavke sustava prije objave problema? Smijeh- Ja sam mislio da si sve te mogućnosti iscrpio i tražiš hack rješenje.Nevinašce
17 godina
autorov komentar

Iskreno, nisam znao da uopće postoje "article parameters" - a da sam i znao vjerojatno ne bih tamo pogledao :). Ja sam gledao u opcije samog editora, gdje nije bilo te postavke.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To što je tebe mučilo je uvedeno u verziji 1.5.8 i nadalje kao neka vrsta zaštite protiv unosa kojekakvog malcioznog koda. Ako se mene pita čista glupost jer samo smeta prilikom pisanja različitih članaka sa dosta flash-a i sličnoga sadržaja.

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Što više čitam o toj joomli sve više vidim kakvo je smeće.

mislim da se ipak radi o samoj konfiguraciji prilikom instalacije.

ja sam recimo instalirao sve verzije joomle od 1.5 pa do 1.5.9 i fakat nisam imao niti jedan problem s ničim dok se kod nekih javlja ovako nešto...

dakle mislim da ipak nije do same joomle koliko je do instalacije i osnovne optimizacije prije rada.

www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2009 11:58 (hondo).
17 godina
neaktivan

Da, do Joomle je... u ovom slučaju; ali naslušao sam se pljucanja po Joomli itekako i to od programera koji su morali s Joomlom raditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice