Izrada web stranice

poruka: 9
|
čitano: 5.808
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Izrada web stranice

Zanima me u kojem programu pocet izradivat web stranicu(pocetnik sam)

I zanima me tutoriali za:

izradu opcenito

+da neko napise mail adresu i komentar i da ja to dobijem na svoju mail adresu

+kako postaviti sliku

+neki tutorial kako uljepsat stranicu

+kako sve to hostat na neki free host

Pocetnik sam pa bi molio da pomognete   i gdje i kako ste vi naucili radit web stranice.Jel vrijede sta tecaji za algebra web dizajner

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Izrada web stranice

Nauči redom ove tehnologije: HTML, CSS, JavaScript, PHP(Server-Side jezik pomoću kojeg možeš poslati email);

A sve te tutorijale možeš pronaći na ovoj stranici: www.w3schools.com. Tu također možeš pronaći tutorijale za tehnologije slične tojima.

http://bit.ly/fEJAtE
14 godina
neaktivan
k1c0 kaže...

Nauči redom ove tehnologije: HTML, CSS, JavaScript, PHP(Server-Side jezik pomoću kojeg možeš poslati email);

...zanimljiva definicija PHP-a

Inaće što se tiće Algebre, preporučam upišeš tečaj, no tamo ćeš naučiti samo osnove osnova, za ostalo ti treba praksa i konstano učenje.

14 godina
protjeran
Izrada web stranice

Hvala na odgovorima.Jos me samo zanima u kojim programima izradujete web stranice

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Izrada web stranice

pa jednostavno pisi u notepadu++

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
enloz kaže...
k1c0 kaže...

Inaće što se tiće Algebre, preporučam upišeš tečaj, no tamo ćeš naučiti samo osnove osnova, za ostalo ti treba praksa i konstano učenje.

Ok PHP je mnogo više od jezika s kojim možeš poslat mail :) (vjerujem da to on i sam zna).

Algebra je FAIL, osim ako imaš višak novaca, ili si glup (pa ti pecat na papiru više znaci nego samo znanje). A onda postaneš ovisan o Adobe alatima (DW, FW,FL) pa kad bi ti netko dao da mu uradiš web u notepad++ nebi znao ni title upisat. 

Bolje živjeti 100 godina kao bogataš, nego 2 dana kao siromah. | www.ivankunjasic.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 11:40 (sk8 4 life).
14 godina
neaktivan
Izrada web stranice

kao sto sk8 4 life kaze, zaboravi na algebru i slicne "skolice", jer te nece nista tamo nauciti sto ne mozes sam, ako imas volje i das si truda... bilo bi dobro da imas nekog frenda koji se bavi s tim pa ga mozes daviti kad negdje zapnes (a to ce na pocetku biti cesto :)), ali mozes i bez toga, na google-u ces naci sve sto te zanima... neki tipovi:

- nauci dobro html; od bitnijih stvari: doctype-ovi i ispravno strukturiranje koda (kao referencu mozes koristiti w3c validator),  na netu imas puno tutoriala koji koriste tablice za design, ali to je vec dosta vremena totalno out, tablice koristi SAMO za tablicne podatke, layout radi s div-ovima, HTML koristis samo za strukturiranje stranice, svi stilovi idu u CSS

- CSS - potrudi se da shvatis float-anje i pozicioniranje, jer ces bez toga imati velikih problema

- PHP - za pocetak nauci proceduralno programirati, izbjegavaj globalne varijable, pisi jasni, cisti, siguran (prouci kako radi sql injection, XSS, CSRF, Cookie hijacking...) kod s komentarima, kad se budes tu osjecao "doma", nauci objektno programirati i odvajati slojeve (MVC)

- baze - MySQL je super za pocetak, jednostavan je i brz, nauci kako rade tablice, attributi i relacije... mysql workbench je dobar besplatni sluzbeni tool koji ce ti dosta olaksati ucenje (odmah ces vizualno vidjeti o cemu se radi)... s vremenom nauci ref. integritet, triggere, storane procedure i sl., sto ti u mnogim situacijama moze olaksati zivot :)

- javascript - prouci neke osnove (nakon sto naucis "programerski razmisljati" u programskom jeziku poput php-a, nece ti biti tesko shvatiti) i uzmi jquery framework, skroz je jednostavan, a puno stvari mozes napraviti daleko brze s njim nego s plain javascript-om

- za editor za pocetak uzmi, kao sto su ti vec rekli, notepad++, kad shvatis da bi mogao brze programirati zbog toga sto stalno ponavljas iste radnje (a to nece biti tako brzo :)), uzmi nesto ozbiljnije poput zend studia, eclipse ili netbeans-a

- sve sto napravis, testiraj u svim popularnim browserima, jer ces vidjeti da se neke stvari renderiraju razlicito, cim prije to naucis, imati ces manje problema kasnije

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 12:49 (Nevermind).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@sk8

Algebra nikako nije fail! dobit ces barem neke normalne temelje

kad pogledaš malo kakvih sve bisera ima:

http://www.bug.hr/forum/topic/razvoj-web-stranica/trebam-pomoc-wordpressa/97168.aspx

lik ide raditi internet radio... e pa sad napravit ce on dvije verzije joomla i wp... i popup pa nek si posjetitelj bira koji mu cms paše

bilo bi smješno da nije žalosno

16 godina
neaktivan
enloz kaže...
k1c0 kaže...

To nije definicija PHP-a, već je čovjek rekao da želi naučiti kako poslat mail adresu i komentar na neki svoj email a ja sam mu odgovorio da to može pomoću PHP-a. Pročitaj poruke prije nego što nekoga napadneš.

http://bit.ly/fEJAtE
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice