Isplativost web stranica?

poruka: 20
|
čitano: 5.711
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Poštovanje svima, prije svega. 

Pokrenuo sam ovu temu u nadi da postoje ljudi koji vode neke web stranice ili su upoznati s profitabilnoscu istih? Da pređem na stvar, uskoro ulazem oko 150 000kn u jednu vrlo kompleksnu stranicu koja ce sadrzavati od news portala, foruma, oglasnika pa do web trgovine. Stranica će pratiti temu o zoo svijetu. 

Zanima me šta Vi malo iskusniji mislite, jel moguce da se preko reklama, klikova, naplate oglasa, plaćenih članaka, prodaje e-knjiga itd. ostvari neka veća zarada na stranici (reć ćemo preko 7 000 kn mjesečno)?

Važno je da napomenem da u 150 000 kn uračunat i marketing stranice te da se već u prvom mjesecu ocekuje oko 150 000-200 000 posjetitelja stranice. 

Dakle, nadam se da ste me razumjeli, zanima me Vaše mišljenje o mucnosti zarade na takav način. Ulaganje krece uskoro, tako da ste Vi zadnji od kojih tražim dodatni savjet, pa-navalite! 

0 0 hvala 0
11 godina

Moguće je, zašto ne. Ovisi koliko kvalitetna je stranica, koliko zanimanje postoji za istu (nadam se da je provedeno neko istraživanje i u tom smislu). Samo sve skupa treba dobro održavati i imati kvalitetan sadržaj zanimljiv posjetiteljima.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Obavezno multi language.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Isplativost web stranica?

Sto se tice same konkurencije, nije nešto posebno razvijena. Iskreno da kažem, od začetka ove ideje je prošlo oko 3 godine, kada sam napravio blog i imao oko 100 citatelja dnevno. Kasnije malo po malo sam nadogađivao ideju, pisao sve što mi je padalo na pamet i mislim da je sada došlo vrijeme za ovu ozbiljnu investiciju (150 000 kn je ogroman novac). U posao ulazim sa privatnim poduzetnikom koji ce projekt financirati na početku, a zauzvrat će imati određeni postotak u obrtu koji pokrecemo. 

Plan je da ću osobno pisati članke, jer sam veliki zaljubljenik u navedenu temu. Uz to ću imati tim stručnih ljudi (veterinar, dreseri zivotinja itd.) koji će povremeno pisati članke te za to biti plaćeni. Nadam se da ću pokretati zanimljive teme, da će ljudima stranica biti privlacna. 

Možete li dati još neki savjet za zaradu na stranici s toliko posjeta, šta je najbolje? Možda ovo pocrtavanje kljucnih riječi kao što ima sama stranica "bug"?

13 godina
neaktivan

što se multi language-a tiče... stranica će biti na svim "slavenskim" jezicima+engleski+njemački. Jezici će se mijenjati po IP adresi posjetitelja. Kako sam razumio web dizajnera, ako na stranicu uđe čovjek iz Srbije, bit će mu na Srpskom, ako uđe netko iz Hrv, bit će mu na Hrvatskom (i slicno). 

11 godina
neaktivan

To je stvar kako se isprogramira to nema stvar sa dizajnom. Ako isprogramiraš da prepoznaje jezike bude, to nije dizajn to je programiranje. Ukoliko želiš imati zaradu od oglasa tada moraš bar imati preko 10 000 posjeta na dnevnoj bazi da bi ti ljudi uopće platili da se oglašavaju kod teba. Za ovakve stvari tebi je puno bitniji web developer nego web dizajner. Ideja nije loša, samo je pitanje koliko će to ljudima biti interseantno. Mislim da nije nužno da imaš srpski razumiju oni nas, par stranjskih jezika je OK.

13 godina
neaktivan

Uredu, nisam znao kako se tocno izraziti pa sam napisao "dizajner". Slazem se sa svim navedenim i mislim da mi 10 000 posjeta dnevno nece biti neki veliki problem. Imam neke "fore" za reklamiranje pred velikim brojem ljudi na facebook (nisu u pitanju klasicne placene reklame). 

Mogu li dobiti neke preporuke oko dodatne zarade na ovim pocrtanim rijecima (ne znam nista a o tom, a predpostavljam da nisu tek tako pocrtane i da sigurno ima nekog profita preko toga)? 

Naravno, ako netko ima neku ideju kako bih mogao još sve poboljšati i nadograditi neka slobodno napiše ili neka se javi privatnom porukom. Dobre ideje mi nece biti problem ni nagraditi na neki način. 

12 godina
neaktivan

Ne kuzim dali je 150 000kn cijena izrade web stranice ili i pocetni kapital? Ako je to cijena samo izrade web stranice onda imas zaposlenog vrlo skupog web developera.

You dont make 500 million friends without a few enemies.
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Cijena stranice je oko 110 000 kn. Jako je puno jednostavnih i malih stranica na ovu temu na internetu, a mi idemo na jedan viši nivo i zato su ulaganja u projekt ogromna. Uz to, u odnosu na konkureciju, imamo "mali milijon" inovativnih stvari i ideja koje ce, ja se nadam, oduseviti ljubitelje zoo svijeta. 

12 godina
neaktivan

I dalje je 110 000kn jako puno za izradu web stranice, bez obzira sta ce onda sadrzavati news portala, foruma, oglasnika, web trgovinu. 99% skripti ce uzet gotove sa interneta i prilagoditi ih za tvoje portrebe, a to ti moze napravit 80% ljudi u ovoj temi.

You dont make 500 million friends without a few enemies.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
suspendiran

da se sve sredit do 30-40 000 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Cryogenic kaže...

Pa kad smo već kod toga, da se srediti i za 3,000 kn. Ovi to rade bez beda, možda imaju kakav sezonski popust, pa čovjek prođe i za 500kn. Ajde, ne je***e čovjeka, daje svoj novac a ne vaš. Što se mene tiče može dati i 400k kuna, što opet može biti malo. 

Sretno u poslovnom projektu {#}

14 godina
suspendiran
alankish kaže...
Cryogenic kaže...

Pa kad smo već kod toga, da se srediti i za 3,000 kn. Ovi to rade bez beda, možda imaju kakav sezonski popust, pa čovjek prođe i za 500kn. Ajde, ne je***e čovjeka, daje svoj novac a ne vaš. Što se mene tiče može dati i 400k kuna, što opet može biti malo. 

Sretno u poslovnom projektu {#}

u pravu si, šta me uopće zabole {#}

17 godina

Svoju zaradu traži u sadržaju koji objavljuješ, sve ostalo banneri, pocrtane riječi su dodatni izvor prihoda.  Fokusiraj se na sadržaj u kojemu ćeš nenametnički spominjati sponzore.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
tLeon kaže...

I dalje je 110 000kn jako puno za izradu web stranice, bez obzira sta ce onda sadrzavati news portala, foruma, oglasnika, web trgovinu. 99% skripti ce uzet gotove sa interneta i prilagoditi ih za tvoje portrebe, a to ti moze napravit 80% ljudi u ovoj temi.

Da, a prilagodba je 500 kn... i kasnije krpanje svega... LOL

Za veliki news portal, web shop, forum, 100k kn nije puno, pogotovo ako je u to uračunat i dizajn.

14 godina

Ako će čovjek odraditi posao kako treba, 100k je normalna cijena.. A to podcjenivanje pravih web developera je rezultat malih o' tete koji skine vordpres temu i on je veb diveloper.

R.I.P. Tito Vilanova 25.04.2014. | Mes Que Un Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
david7 kaže...

Ako će čovjek odraditi posao kako treba, 100k je normalna cijena.. A to podcjenivanje pravih web developera je rezultat malih o' tete koji skine vordpres temu i on je veb diveloper.

Uzeo si mi riječ iz usta!!

Imam i svoj primjer...jedna firma tražila ponudu za "web stranicu"...kao prvo ja to tako ne volim zvati..več "web projekt".

Planiranje, development, izrada i održavanje sam dao ponudu na 50.oookn

Ovi se prenerazili...i pitali me "kako?"

Pa lijepo...

2 mjeseca rada ...cca 200sati po 50kn...10.ooo kn.

Ima nas 4 zaposlena...40,ooo kn.

Server i to dedicated 3.000 kn...početni marketing mjesečno 1.ooo$ ...

40.000+3.000+6.000 = 50.ooo

Pod "radom" se podrazumijeva izrada, kontrola i njihovo uvježbavanje da mogu sami radit.

Radilo se o turističkoj agenciji...malo news portal al večinom booking...

Isprve nisu htjeli...pa se išli raspitivat dalje...nakon 20 dana se vratili svi sretni što je takva cijena.Eto...

Al svaki projekt je drugačiji..nekome je stvarno dovoljno i ono uza 4-5.ooo kn.

A drugima je i 100k malo uzet...ovisno o obimu posla.

Pa zamisli OZBILJNOG posla...pa da radiš recimo nešto ala adriatika.net za 50.ooo kn....pa taj posao vrijedi 10 puta više...

I naravno nikakve gotove skripte...sve custom php kod...

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 21:54 (Shile).
15 godina
odjavljen
Shile kaže...

Ako si ti uspio stavit planiranje i development u ovih 50k, kuna onda svaka čast. I to će raditi 4 ljudi?  Plus, što tu imaš radit 2 mjeseca? Online booking? LoL. Front office? Dedicated server za PHP kod? Micek, dedicated se uzima dok vrtiš poslovanje ne Solarisu i Oracleu. A kad već ideš na dedicated, onda uzimaš zakupljeni vod, pa server držiš ili kod sebe, ili klijenta, pa radiš remote backup ili repliciraš na udaljeniji server. Što misliš zašto su se vratili tebi? A za 3 mjeseca će prihvatiti najskuplju ponudu. 

11 godina
neaktivan

Zašto ne?

Kvalitetan i pristupačan sadržaj,redovno održavanje stranice i moderan dizajn u jednom paketu.

Mislim da bi bilo isplativo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
tLeon kaže...

hej otkud ti znaš da je to prevelika lova za izradu stranice, dali si možda upućen detaljno u projekt? čovjek je sam rekao da će stranica imati "mali milijun" funkcionalnosti i sad ti ideš davati paušalne ocjene o tome koliko nešto košta...

www.pazii.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice