Ext JS i Ext Designer

poruka: 2
|
čitano: 1.278
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ext JS i Ext Designer

Dali je netko radio sa Ext JS 3 ili 4? Ili čak možda Ext Designerom?

http://www.sencha.com/products/extjs/

http://www.sencha.com/products/designer/

Prema onome što ja mogu procjeniti čini mi se super stvar! Pogotovo ovaj designer. Posložiš si sve šta trebaš, exportaš kao js, uključiš u html i radi!

Pogotovo mi se sviđa opcija kod designera određivanje datasourca. može biti običan JSON, xml, čak ako me sjećanje služi može biti i lista (array).

Samo staviš url od stranice gdje ćeš generirati json ili xml i par klikova kasnije sve funkcionira. Genijalno! Čak u verziji 4 su sve vezano uz grafove prebacili iz flasha u HTML5 canvas.

E sada, jer svaka priča imao ono zloglasno "ali". Fasciniram me paprena cijena cijelog tog užitka. Ako hoćete raditi open source ExtJS je besplatan, ali designer u ni jednoj opciji nije (cijena mu je 299$ za jednog developera).

Znači ako ne želite učiti novi js framework to zadovoljstvo nije jeftino, cijena za 5 developera je 1,400$ a za 20 - 5 400$.

Ako ikad ikome želite nešto naplatiti a da je to napravljeno pomoću ExtJs-a to zadovoljstvo će vas koštati od 595 (za jednog) do 10 000$ za 20 developera.

Inače Designer se nudi 30 dana free trial sa punom funkcionalnošću. Znači ako ćete raditi (1 osoba) cijena je ukupna 900$ samo u početku. čak ni ne vidim da imaju opcije za upgrade (možda imaju ali nisam vidio).

Jel ima tko iskustva s tim frameworkom? Mislim ovo sa designerom je genijalno. imaju hrpu, ali stvarno hrpu komponenti koje se lako dodaju. Dali možda postoji nešto slično, a da nije toliko cijenovno skupo?

Koi-dizajn jednog dana

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ext JS i Ext Designer
Zoki99 kaže...

Dali je netko radio sa Ext JS 3 ili 4? Ili čak možda Ext Designerom?

Prema onome što ja mogu procjeniti čini mi se super stvar! Pogotovo ovaj designer. Posložiš si sve šta trebaš, exportaš kao js, uključiš u html i radi!

(...)

E sada, jer svaka priča imao ono zloglasno "ali". Fasciniram me paprena cijena cijelog tog užitka. Ako hoćete raditi open source ExtJS je besplatan, ali designer u ni jednoj opciji nije (cijena mu je 299$ za jednog developera).

(...)

Jel ima tko iskustva s tim frameworkom? Mislim ovo sa designerom je genijalno. imaju hrpu, ali stvarno hrpu komponenti koje se lako dodaju. Dali možda postoji nešto slično, a da nije toliko cijenovno skupo?

Ovo "uključiš u html i radi" se čini malo naivno - ExtJS je veoma solidan frontend paket, ali barem pola zagonetke (backend) ne rješava.

Moje mišljenje je da nije primjeren za "javne" (posjećenije) web servise/aplikacije, ali je zato savršen za podatkovno intenzivne administracijske dashboarde i sl.

U tom svjetlu ne izgleda baš preskup ili? Ne moraju svi developeri raditi na frontendu, a za deployment je dovoljno kupiti jednu licencu...

Ono što se sprema izgleda još bolje - upravo traje otvoreni beta test nove verzije, a i popusti su u igri. {#}

http://www.sencha.com/blog/sencha-designer-2-beta-announcement/

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice