Dizajn u 3 kolone

poruka: 6
|
čitano: 1.544
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Dizajn stranice u 3 kolone

Poz,

radim vrlo jednostavnu web stranicu koja bi trebala biti kao neka biografija. Dakle u sredini slika, a sa lijeve i desne strane tekstovi. Probao sam iskoristit foru sa tablicama, tako da mi margina bude "0", tablice raširim na recimo "100 px" ali mi uvijek jedna tablica ode iznad ili ispod slike, nikako ne mogu dobit ovo što sam zamislio. Ima li tko kakav jednostavni kod ili neki savijet kako da napišem kod koji mi treba. Dakle stranica vrlo vrlo minimalistička samo slika i tekst sa strane ništa specijalno, ali ne mogu poravnanje sredit nikako. 

Hvala puno  

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Dizajn stranice u 3 kolone
energyman kaže...

Poz,

radim vrlo jednostavnu web stranicu koja bi trebala biti kao neka biografija. Dakle u sredini slika, a sa lijeve i desne strane tekstovi. Probao sam iskoristit foru sa tablicama, tako da mi margina bude "0", tablice raširim na recimo "100 px" ali mi uvijek jedna tablica ode iznad ili ispod slike, nikako ne mogu dobit ovo što sam zamislio. Ima li tko kakav jednostavni kod ili neki savijet kako da napišem kod koji mi treba. Dakle stranica vrlo vrlo minimalistička samo slika i tekst sa strane ništa specijalno, ali ne mogu poravnanje sredit nikako. 

Hvala puno  

Pa kad se već hvataš tablica, ne kužim zašto ne napraviš tablicu sa 3 stupca i redaka koliko paragrafa/slika. U lijevi/desni stupac tekst, u sredinu slike

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 19:44 (Mitsuoka).
15 godina
neaktivan
energyman kaže...

Poz,

Hvala puno  

mislim da je ovdje sve lijepo objašnjeno, imaš i primjer koda

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
14 godina

Ovo je super što si mi poslao, ali baš se i ne kužim u CSS tako da mi ne koristi. Kolega prije je dao dobru ideju ( koje se ja budala nisam prije sjetio) da stavim tablicu sa tri kolone, ali jednostavno ne mogu namjestiti širinu kolone, kad god umetnem sliku u srednju, promjene se omjeri druge dvije :( može li mi tko napisati primjer koda u kojem su ispravno formatirani tagovi za širinu tablice. Očigledno ja nešto krivo radim.

<a href="http://www.youtube.com/radiopulsfm">Jen</a>
14 godina
Dizajn u 3 kolone
http://key-storm.com/ ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV

0 0 hvala 0
15 godina

Ako već radiš sa tablicama: moja pretpostavka je da griješiš u širini kolone gdje ti se nalazi slika. Dakle srednja kolona gdje ti je slika mora biti jednaka ili veća od širine slike koju umećeš. Koliko veća zavisi od cellpadding. minimalna širina=širina slike + 2 x cellpadding

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice