ASP.NET prikaz vijesti

poruka: 2
|
čitano: 1.203
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
ASP.NET prikaz vijesti

Radim malo EF i napravio sam management dio sajta u kojem unosim vijesti i taj dio radi Ok! Problem je u prikazivanju njih.

Ukucam recimo news_opsirnije.aspx?nid=1
Uzmem nid, i napisem funkciju koja vrati cijeli record gdje je primarni ključ kao nid parametar qery stringa.
Kod sttranice news_opsirnije:
 protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
    {
 int id =int.Parse(Request.QueryString["nid"]);

BLL data = new BLL();
 lbltekst=data.vijest(id).ToString();
    }

Kod funkcije vijest
    public Vijesti vijestpoid(int id)
    {
        return context.Vijesti.Where(x => x.VijestID == id).SingleOrDefault();
    }

Kao rezultt uvjek dobijem:
Model.Vijesti

Transact-SQL

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ASP.NET prikaz vijesti

Ovako, to što ti radiš je suludo. Tako neće ići, evo ti jedan način.
Prvo moraš ih nekako izlistati, možeš uzeti GridView ili DataList ili Repeater, ja sam se odlučio sa Repeater.
Znači dovuci Repeater iz Data grupe kontrola na svoju stranicu. Unutar ItemTemplate-a postaviš ono što hoćeš, a imaš u DataSource-u, ja sam se odlučio za ovo koristiti SqlDataSource, no možeš ti, ako se vežeš EF-om ili L2S-om ili kako već ti radiš, postaviti i taj DataSource.
Da bi ispisali određene vrjednosti potrebno je postaviti labele ili zavisi od sadržaja, ako ćeš slike, postaviš <asp:Image>. Unutar njihovog Text atributa, postaviš Eval ili Bind funkcije. Npr, za summary:
<asp:Label ID="lblUkratko" Text='<%#Eval("Ukratko") %>' Width="257px" runat="server" />
Evo slika:

Molim vas ne obraćajte pažnju na "dizajn", time ću se pozabaviti kasnije, još radim logiku sajta.

Kada to uradiš, onda moraš nekako klikom na tu vijest prikazati ju. Ja sam se odlučio za FormView. Dovučeš ga na formu, dodjeliš mu DataSource, zatim konfigurišeš taj data soruce, tj. staviš Where klauzulu, a to možeš da prilikom odabira tablica i atributa sa desne strane klikneš na Where zatim postaviš da ti je primarni ključ ili ID vjesti, jednak Query String, zatim postaviš QueryString parametar, u mom slučaju, news_id. Ili prepiši kôd, ali bolje je da to sam radiš:

Zatim unutar, ItemTemplate postavi isto kao kod Repeatera, samo ovdje druge stvari, možeš sliku, autora...
Evo kako to izgleda:
Ja sam ti to samo površinski objasnio, ti uzmi knjigu ili kako već učiš i dobro savladaj ovo.

Izvinjavm se uploader slike resize-a, uplodovat ću ih negdje drugdje pa postavim link.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 11:48 (royalhero).

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice