Windows Vista i zauzeće memorije

poruka: 46
|
čitano: 9.534
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Windows Vista i zauzeće memorije
Pa logicno da je porasla temperatura. Procesor je cesto aktivniji nego pod XP-om, RAM kako ste i sami vidjeli je vise aktivan... tako da je logicno da se vise i grije...

Ja sam imao laptop kod kojeg se skoro rijetko palio ventilator kad je bio XP, medjutim kad sam instalirao Vistu svako malo se palio...
17 godina
neaktivan
Bocky kaže...

Mene jedino malo muce temperature,otkako koristim vistu temp CPUa mi je porasla za cca 5C (temp okoline,tj,sobe,je ista) a vent CPUa cak malo brze sada radi...(radi se o E8400,wolfdale)

Meni su na istom računalu temperature pod Vistom niže za oko 3 stupnja, nego kad radim sa XP-om.

Možeš pokušati slijedeće (ako već nije namješteno). 
Odeš Start ->Control Panel ->Power Options i pod "Preffered Plans" odabereš Balanced.
Ako namjestiš ovako, kada nije potrebno da računalo radi punom snagom, Vista će smanjiti takt procesora i time smanjiti potrošnju i sniziti temperaturu, a kad budeš radio nešto zahtjevnije, računalo će raditi punim kapacitetom. 
16 godina
neaktivan

Vec mi je namjesteno na Balanced...sutra cu pokusat povecati brzinu ventilatora,buka me ne dira a bolje bi se osjecao da su temperature malo nize...

17 godina

Kako napraviti screenshot samo dijela ekrana:

tipka Win, zatim upises "snip" i pritisnes ENTER, zatim jos jedan ENTER. Sada povuces pravokutnik oko dijela ekrana koji zelis snimiti, pa Ctrl + S. Odaberes naziv i lokaciju datoteke i pritisnes gumb "Save".

0 0 hvala 0
16 godina
Psiho246 kaže...
 Djecko nemoj pricat gluposti.
Kao prvo 98 ica je bila zakon OS u svoje vrijeme. Prva liga!!!!
Windows 7 kolko sam ja skuzio nece biti nista vise nego marketinski trik da MS makne ljagu sa svoga imena a sam windows 7 ce bit mrvicu unaprijedena Vista.
Sto se tice apsolutno boljeg od XPa blah blah, DX10??????? Stabilnost OSa?????? Sigurnost OSa????To tebi nista ne znaci? Il ti je zao dat 92 kune u Ve milu za jednu gigu RAMa?? (da, sad giga kosta sugavih 90 kuna!!!! vise nema isprike za manjak RAMa!!!!)
Sta je to tako lose kod Viste ajde mi molim te reci?
Jedino sta si dobro reko je da Vista jest lijepsa od XPa i tu se slazemo.

OP, sto se tice tvoje brige o manjku RAMa pri igranju nekih igara, moram ti reci da jos nisam sreo igru koja mi je uzela vise od 1 GB (najvise sta sam vidio je 800MB) tako da mi nikad nije manjkalo RAMa a imam 2 GB. Tebi sa 4 GB sigurno nece manjkat jos duze vrijeme.
Sama Vista meni zauzme oko 800 MB tako da mi ostane 1200. Najveca igra kao sto sam reko zauzimala mi je 800 MB dakle ostane mi jos 400 MB da mi u BGu svira WMP i da mi se skidaju torrenti i mozda cak mogu imati koji Firefox prozor i FRAPS. Sve to s 2 GB, tak da ti s 4 nemas problema!!!

Ovako kao prvo, ja tebi nisam nikakav djecko pa kolko god ti godina imao.
Kao drugo, DX10 postoji i za xp.
Kao treće, o sigurnosti os-a se kod microsofta ne može ni pričat. I sam sigurno znaš koliko milijuna virusa postoji za windowse općenito.
Windows u sebi nema apsolutno nikakav antivirus program ukoliko ga sam ne instaliraš. ne računam windows defender koji ionak ništa ne pronalazi pa makar ti se komp davio.
Samo ti kaže kako nema antivirus program i da se za to pobrineš.
A ako hoćeš veću sigurnost xp-a, skini si service pack 3 i instaliraj nod32.

Vista je samo "izbljuvak" onoga što je bilo najavljivano i istina, bila bi puno puno bolja da nije izbačeno puno pogodnosti koje specijalci u ms-u nisu znali napravit a znali su pričat naveliko o funkcijama.
Samo jedan od primjera je prepoznavanje lica na fotografijama (mogućnost da sustav prepozna lice na fotki i tako filtrira sve fotografije jedne osobe).

Toga jasno nema, baš kao i nasljednika NTFS sustava za upravljanje datotekama koji je isto bio najavljivan kao ogromna prednost nad xp-om. Isto jedna od najava je bilo proširenje i dodavanje ram memorije pomoću posebnih usb diskova koji tu funkciju podržavaju (nemojte me držat za riječ ali mislim da se zove ready boost). Ta opcija bi trebala kao proširiti ram memoriju na taj usb koristeći njegov prostor. Ukoliko tražite da vam otvori npr firefox pol sekunde brže, platite 300 kuna više...inače, nema svrhe!!

Po meni, vista nije ništa drugo nego žderač memorije koji istina izgleda ljepše nego xp ali nema apsolutno nikakve prednosti nad njim (jedino ako niste neki freak koji koristi onu alatnu traku sa widgetima i gleda vremensku prognozu). Windows 7 bi baš suprotno trebao biti PRAVI nasljednik xp-a što po funkcijama koje su po najavama puno bolje nego one koje vista NIJE donijela.

Dokaz tomu da vista ne vrijedi ničemu je i to da su veliki proizvođači računala odustali od pred-instaliranih vista os-ova na svojim računalima (tipa Dell, Hp,...)
Svi vi koji ste tek nedavno instalirali vistu i oduševljeni ste s njom, kužim vas jer ipak je ljepše i primamljivije izgledom, ali sam apsolutno siguran kako će se bar pola vratit na xp.

Operacijski sustav treba svaki put biti bolji i napredniji a vista to jednostavno nije.
Ne kužim, valjda svi misle kako je vista super po tom što konfiguraciju kompa sam sustav ocjenjuje po jačini pa se mogu hvaliti svojim "net frendovima" da su dobili bod više na procesoru ili grafičkoj.
A što je najgore, service pack 1 donosi još zatupljenije performanse.

Moj prijedlog za sve one željne dobrog izgleda sustava i apsolutne sigurnosti je da si skinu osx leopard (moguće ga je staviti i na smrtnički pc) i uživaju u sigurnosti i sustavu koji sigurno neće razočarat po funkcijama i ima sve što je jednom korisniku potrebno. Ima apsolutno sve aplikacije kao i za windowse a moguće je i pokretat .exe aplikacije uz mali dodatak.

Sustav radi savršeno i bez gubljenja performansi. Usudim se čak reć i bolje nego xp.
Sam dokaz da je apple ispred ms-a je taj da vista radi skoro 10% bolje na apple konfiguracijama nego na najjačoj pc konfi.

Pa vi odlučite hoćete li gubiti živce na visti kad javi da ne zna šta će s nekim fajlom, da nema dovoljno virtualne memorije iako je ima i previše i sličnim glupostima....
17 godina
mrxa1 kaže...
Kao treće, o sigurnosti os-a se kod microsofta ne može ni pričat. I sam sigurno znaš koliko milijuna virusa postoji za windowse općenito.
Windows u sebi nema apsolutno nikakav antivirus program ukoliko ga sam ne instaliraš. ne računam windows defender koji ionak ništa ne pronalazi pa makar ti se komp davio.

Vista je samo "izbljuvak" onoga što je bilo najavljivano i istina, bila bi puno puno bolja da nije izbačeno puno pogodnosti koje specijalci u ms-u nisu znali napravit a znali su pričat naveliko o funkcijama.
Samo jedan od primjera je prepoznavanje lica na fotografijama (mogućnost da sustav prepozna lice na fotki i tako filtrira sve fotografije jedne osobe).

Toga jasno nema, baš kao i nasljednika NTFS sustava za upravljanje datotekama koji je isto bio najavljivan kao ogromna prednost nad xp-om. Isto jedna od najava je bilo proširenje i dodavanje ram memorije pomoću posebnih usb diskova koji tu funkciju podržavaju (nemojte me držat za riječ ali mislim da se zove ready boost). Ta opcija bi trebala kao proširiti ram memoriju na taj usb koristeći njegov prostor. Ukoliko tražite da vam otvori npr firefox pol sekunde brže, platite 300 kuna više...inače, nema svrhe!!

Po meni, vista nije ništa drugo nego žderač memorije koji istina izgleda ljepše nego xp ali nema apsolutno nikakve prednosti nad njim (jedino ako niste neki freak koji koristi onu alatnu traku sa widgetima i gleda vremensku prognozu). Windows 7 bi baš suprotno trebao biti PRAVI nasljednik xp-a što po funkcijama koje su po najavama puno bolje nego one koje vista NIJE donijela.

Dokaz tomu da vista ne vrijedi ničemu je i to da su veliki proizvođači računala odustali od pred-instaliranih vista os-ova na svojim računalima (tipa Dell, Hp,...)
Svi vi koji ste tek nedavno instalirali vistu i oduševljeni ste s njom, kužim vas jer ipak je ljepše i primamljivije izgledom, ali sam apsolutno siguran kako će se bar pola vratit na xp.

Operacijski sustav treba svaki put biti bolji i napredniji a vista to jednostavno nije.
Ne kužim, valjda svi misle kako je vista super po tom što konfiguraciju kompa sam sustav ocjenjuje po jačini pa se mogu hvaliti svojim "net frendovima" da su dobili bod više na procesoru ili grafičkoj.

Moj prijedlog za sve one željne dobrog izgleda sustava i apsolutne sigurnosti je da si skinu osx leopard (moguće ga je staviti i na smrtnički pc) i uživaju u sigurnosti i sustavu koji sigurno neće razočarat po funkcijama i ima sve što je jednom korisniku potrebno. Ima apsolutno sve aplikacije kao i za windowse a moguće je i pokretat .exe aplikacije uz mali dodatak.

Sustav radi savršeno i bez gubljenja performansi. Usudim se čak reć i bolje nego xp.
Sam dokaz da je apple ispred ms-a je taj da vista radi skoro 10% bolje na apple konfiguracijama nego na najjačoj pc konfi.

Pa vi odlučite hoćete li gubiti živce na visti kad javi da ne zna šta će s nekim fajlom, da nema dovoljno virtualne memorije iako je ima i previše i sličnim glupostima....
 Oke Vista vs. XP

Meni se kod Viste svidja sto u nekih 10 mjeseci sto ju koristim nisam imao niti jedan BSOD ili bilo kakav crash sto nemogu reci za XP koji crasha svako malo. Tome sigurno pridonosi cinjenica da ako se desi neki problem sa video driverom (sto je jedan od najcescih uzroka crasheva Windowsa) nece jednostavno restartat cijelo racunalo, nego jednostavno ce restartat driver bez gasenja racunala i bez gubitka podataka spremljenih na RAM memoriju. XP nazalost to nema.
Spomenuo si SP3 za XP. To je nice, mozda bi bilo jos i vise da svaki drugi program ne radi pod SPom 3 jer prakticki niko nema SP3, svi koriste ili SP2 ili su se vec odavno opametili i izvadili glavu iz dupeta pa presli na Vistu.
DX10 ne postoji za XP i neznam od kud ti to. Tweakanje postavki u Crysisu ne znaci DX10. Sve sto si tamo mogao dobiti je malo naglaseniji HDR sto nije=DX10. Osim toga to tweakanje bi oduzelo puno vise FPSa nego da se ima instalirana Vista i da se igra na normalnom DX10...
Kolko ja znam, Vista nema nikakav novi sustav za upravljanje datotekama, al nema ni XP. Pa zasto bi onda XP bio bolji????
Dakako da je Vista sigurnija. Osim boljeg firewalla postoji i windows defender. Takodjer Visti se mora potvrdit otvaranje bilo kojih aplikacija i nece ih otvorit prije nego dobi odobrenje od usera. To dost poboljsava sigurnost, no nekima zna ic na zivce ali moze se iskljucit.
XP nema tu mogucnost izbora.
Sto se tice gutanja memorije, meni Vista ultimate x64 "guta" 800MB. Ako ti u 21. stoljecu nemozes sebi priustit 1-2 GB RAMa koji sad kostaju ~90 kn po 1 GB, ti nemas sta raspravljat o icemu ovdje.
Pa FF3 kojeg koristim sam za surfanje zna uzet po 200 MB pa ne vidim nikog da se zali. Prestani zivit u predhistoriji i kupi si keksic RAMa umjesto 3 sendvica u American donatu ili 3 kebaba i red bull....
Ako ti je stalo do zauzimanja RAMa, prije tjedan dana je bio clanak o Windows 1.11 meni se cini. Pisalo je da zauzima samo par KB RAMa, mislim da bi ti se svidio taj OS. Il zasto uopce Windows kad DOS jos uvijek radi kak spada??

Daj Visti sansu i vidjet ces da je OS sjajan! Brze se boota i reagira od XPa i prakticki nikad ne crasha!!!!

Sto se tice onog ocjenjivanja hardwarea, to je takav bullshit da je to strasno. Ocjenu dobite onakvu kakvu vam dobije najlosija komponenta u racunalu. Znaci iako ja imam hebenu graficku i dobar proc, ocjena mi je manja jer Vista ocjenjuje moj hard disk po broju okretaja u minuti iliti 7200 rpm sto je standardno. Znaci ja moram imati neki masni 10k+ rpm disk da bi moje racunalo bilo dobro i dobilo neku high end ocjenu??? Koji load of crap.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Psiho246 kaže...
mrxa1 kaže...

Oke Vista vs. XP

Meni se kod Viste svidja sto u nekih 10 mjeseci sto ju koristim nisam imao niti jedan BSOD ili bilo kakav crash sto nemogu reci za XP koji crasha svako malo. Tome sigurno pridonosi cinjenica da ako se desi neki problem sa video driverom (sto je jedan od najcescih uzroka crasheva Windowsa) nece jednostavno restartat cijelo racunalo, nego jednostavno ce restartat driver bez gasenja racunala i bez gubitka podataka spremljenih na RAM memoriju. XP nazalost to nema.
Spomenuo si SP3 za XP. To je nice, mozda bi bilo jos i vise da svaki drugi program ne radi pod SPom 3 jer prakticki niko nema SP3, svi koriste ili SP2 ili su se vec odavno opametili i izvadili glavu iz dupeta pa presli na Vistu.
DX10 ne postoji za XP i neznam od kud ti to. Tweakanje postavki u Crysisu ne znaci DX10. Sve sto si tamo mogao dobiti je malo naglaseniji HDR sto nije=DX10. Osim toga to tweakanje bi oduzelo puno vise FPSa nego da se ima instalirana Vista i da se igra na normalnom DX10...
Kolko ja znam, Vista nema nikakav novi sustav za upravljanje datotekama, al nema ni XP. Pa zasto bi onda XP bio bolji????
Dakako da je Vista sigurnija. Osim boljeg firewalla postoji i windows defender. Takodjer Visti se mora potvrdit otvaranje bilo kojih aplikacija i nece ih otvorit prije nego dobi odobrenje od usera. To dost poboljsava sigurnost, no nekima zna ic na zivce ali moze se iskljucit.
XP nema tu mogucnost izbora.
Sto se tice gutanja memorije, meni Vista ultimate x64 "guta" 800MB. Ako ti u 21. stoljecu nemozes sebi priustit 1-2 GB RAMa koji sad kostaju ~90 kn po 1 GB, ti nemas sta raspravljat o icemu ovdje.
Pa FF3 kojeg koristim sam za surfanje zna uzet po 200 MB pa ne vidim nikog da se zali. Prestani zivit u predhistoriji i kupi si keksic RAMa umjesto 3 sendvica u American donatu ili 3 kebaba i red bull....
Ako ti je stalo do zauzimanja RAMa, prije tjedan dana je bio clanak o Windows 1.11 meni se cini. Pisalo je da zauzima samo par KB RAMa, mislim da bi ti se svidio taj OS. Il zasto uopce Windows kad DOS jos uvijek radi kak spada??

Daj Visti sansu i vidjet ces da je OS sjajan! Brze se boota i reagira od XPa i prakticki nikad ne crasha!!!!

Sto se tice onog ocjenjivanja hardwarea, to je takav bullshit da je to strasno. Ocjenu dobite onakvu kakvu vam dobije najlosija komponenta u racunalu. Znaci iako ja imam hebenu graficku i dobar proc, ocjena mi je manja jer Vista ocjenjuje moj hard disk po broju okretaja u minuti iliti 7200 rpm sto je standardno. Znaci ja moram imati neki masni 10k+ rpm disk da bi moje racunalo bilo dobro i dobilo neku high end ocjenu??? Koji load of crap.

Dobro  zboriš:)
17 godina
neaktivan

Pozz svima ovima koji isto ovdje uništavaju tipkovnicu XD

Bez uvrede vlasniku teme al nije mi se dalo čitati ništa što je itko ovdje napisao (previše teksta)... posljedica srednje škole XD

Evo jučer sam podigao Vistu Ultimate i isprva sam dobio pop-izditis. Sve što prvi put pokrećete u toj visti uvjek treba vremena pa u početku brejka ko luda (nije do mog kompa jer je itekako jak) al poslije sve brzo radi. Imala je na početku fazu da neradi ništa a zauzme mi proc 95% rada, bilo mi čudno jer imam dual core na 3.0 GHz i ono isprva sam poludio pa je prestala, ali je zauzela onda 97 radne memorije i gledam koji joj je pa za što njoj treba 4 gige rama i onda je sama od sebe prestala pa sam instalirao programe itd i skužio da neš nije u redu i digao sam ju po drugi put (formatirao disk da nema ničega.... ) i iz druge sve isto ko prvi put malo brejkalo kad se oće otvoriti slika itd al nije bilo onog ludila s procom i ramima.... i skužio sam joj manu zahvaljujući internetu XD a to je da se svako malo odnosno tjedno jednom do 2 puta mora otići na win update kako bi ona odlično radila. Programe otvara brže i brže ih instalira (npr. otvorim da insalira nero i onda ako niš drugo ne radim vista sama namjesti da procesor radi na što većem postotku kako bi što prije završila zadano što me ugodno iznenadilo i čim krenem nešto drugo raditi prilagođava se onome što ja radim da mi otvori i napravi jako brzo a da ovo što instalira obavi što prije...)

Možda će nešto biti od ove viste jer za sad sve odlično radi (naravno nakon pola gige ili gige updatea za sam sustav) i preporučujem da grafu i matičnu isto tako stavite na zdanji update jer vista je osjetljiva na sve ko one starkelje u sred zime, dok xp je ko čovjek oboljeo od sarsa al još se neda i ulaže sav napor da napravi što treba XD

I nemojte misliti da sam obožavatelj viste... više mi se sviđa XP ali i on ima nekih mana što se tiče jačih kompova pa sam prešao na ovo.... sad sam ko neka teška cicija i gledam svaku greškicu koju ima vista da joj mogu dat nogu... ako me za****  e onda je na****** i preći ću na najnovije linukse jer mi više ide na živce sa svim windowsima tolike update skidati i onda se sami od sebe počnu kvariti

I istina je da guta rame ko beba zvečku... hehehe   ;)     Za sam rad joj treba 700Mb do  1Gb a da vi niš neradite i ako se želite uvjeriti da je brza OBAVEZNO gasite ono na desnoj strani ekrana di pokazuje sat i listanje slika jer to joj je glavni uzrok zašto brejka i zašto radi gluposti.... vjerujte uvjero sam se nakon što mi popila živce pa sam sad zbog nje na tabletama za smirenje

25.12 sam DJED MRAZ a preostale dane sam ALKOHOLIČAR i pijem zbog uzaludno potrošene većeri 25.12
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2008 11:44 (themoviekiller).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...

Istina... meni dala ocjenu 1.0 i to samo zato sto mi je ocjelila neš između grafe i aero neke gluposti a grafa mi NX8800GTX SLI..... uglavnom to je brijem jedna od onih stvari da te pokušaju natjerat da kupiš novo samo kako bi dobio bolju ocjenu.... hahahhaha da nebi
25.12 sam DJED MRAZ a preostale dane sam ALKOHOLIČAR i pijem zbog uzaludno potrošene većeri 25.12
17 godina
neaktivan
themoviekiller kaže...

I istina je da guta rame ko beba zvečku... hehehe   ;)     Za sam rad joj treba 700Mb do  1Gb a da vi niš neradite i ako se želite uvjeriti da je brza OBAVEZNO gasite ono na desnoj strani ekrana di pokazuje sat i listanje slika jer to joj je glavni uzrok zašto brejka i zašto radi gluposti.... vjerujte uvjero sam se nakon što mi popila živce pa sam sad zbog nje na tabletama za smirenje

to se zove sidebar
...neznam zašto ti zbog sidebara vista brekja i radi gluposti... onda ti nije nesto u redu s njom
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
17 godina

U doba kad je XP izasao, high end PC su imali oko 512MB DDR RAMa i to je bilo ono vau, nesto ko kad danas imate 4 GB a mozda cak i vise.

Sad si vi zamislite kako je bilo ljudima kad su im rekli da za XP moraju imati barem 256 MB RAMa sto nije puno racunala tada imalo.

Desilo se isto sto se danas desava za Vistu. Svi seru i jadikuju se, kad na kraju svega je samo jedna istina, a to je da se nema dosta RAMa. Rijesenje? Kupite si RAM!!!!!

XP je takodjer bio puno lijepsi od 2000 isto kako je Vista danas puno lijepsa od XPa. Ista identicna stvar!

Vista je odlican OS, i bolji od XPa ako pitate mene.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
themoviekiller kaže...

to se zove sidebar
...neznam zašto ti zbog sidebara vista brekja i radi gluposti... onda ti nije nesto u redu s njom

To me baš i zanimalo zaš zbog toga šteka i sad kad sam napravio update sve normalno radi... samo za vistu sam već napravio oko 4 updatea po 300MB a to znači da je vista bez toga ko francuski sir XD
17 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...

1. DX10 ne postoji za XP. MSDN link. Verzija koju si našao na netu nije službena MS-ova.
 2. Windows Defender radi sasvim solidno (nije vrhunski).
 3. Ready Boost itekako postoji.
 4. Vista jest napredak naspram XP-a samo što ti to ne shvaćaš (kao i mnogo drugih stvari).

Ti to iz iskustva?Smijeh Vista nezna što će sa nekim file-om? Nema dovoljno virtualne memorije? jaaaaooooViče
Gdje si uopće pročitao sve to što si napisao? Plavom oglasniku?

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina

@mrxa1

ti si očito zagriženi apple fan..

OK

ali budi realan i priznaj da je u zadnje vrijeme procvala prodaja apple računala JEDINO zbog činjenice da se na nju može instalirati Windows!

a to da za MS postoje hrpe virusa... daj uključi mozak... NARAVNo - pa Win je na >90% računala u svijetu...

zašto bih se ja, kao developer, mučio i pisao virus da zarazim 1500 ljudi u RH?!?!

a i tu je apple pokazao svoje slabosti... sa povečanjem tržišnog udjela počinju se pojavljivati i virusi za apple... i sam Steve Jobs je rekao da sada MORATE početi koristiti antiviruse!

toliko o vašoj sigurnosti...

a to da sa samim OS-om dobiješ sve potrebne aplikacije -> to govori koliko ste beobrazni! Microsoftu svi serete i vi i linuxaši da su monopolisti, MS zbog integriranog IE-a mora EU platiti nekoliko milijardi € odštete, a zašto apple ne plati 10 milijardi € EU jer ja ne mogu kolegi na apple instalirati nero ili IE ili MSN... zašto apple ne plati kaznu jer sa svojim OS-om daje alate za snimanje, a ne dozvoljava upotrebu nera??!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probajte pokrenuti Google Earth i nakon što ste ga malo koristili zatvorite i pogledajte memoriju..meni padne na 30% iako je uvijek oko 50%.
Lijepo oslobodi memoriju i odmah nakon nekog vremena ponovo 50% .Lijepo je oslobađa i zauzima ..tako da nema nikakvih problema sa zauzećem
memorije kako se priča.jednostavno to je način rada Viste i ubrzanja rada .ne vidim nikakav problem u svezi navedenog autorovog naslova.

17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Kad smo vec kod toga, ja koristim Diskeeper, e sad, kad upisem pod start search defrag i opalim enter samo mi nađe Diskeepera isto mi je i pod start-all programs.acessories-system tools, nema ugrađenog Vistinog defragmentora nego samo diskeeper. Jel ga mozda Vista prepoznala kao "defaultnog" i zamjenila ga s onim ugrađenim?

Koliko ja znam, Vistin interni defragmenter je baziran na Diskeeperu (koliko se sjecam i XP-ov isto) tako da stvarno nema potrebe da snimas Diskpeeper na Vistu.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice