Ja sam imao laptop kod kojeg se skoro rijetko palio ventilator kad je bio XP, medjutim kad sam instalirao Vistu svako malo se palio...
Ja sam imao laptop kod kojeg se skoro rijetko palio ventilator kad je bio XP, medjutim kad sam instalirao Vistu svako malo se palio...
Mene jedino malo muce temperature,otkako koristim vistu temp CPUa mi je porasla za cca 5C (temp okoline,tj,sobe,je ista) a vent CPUa cak malo brze sada radi...(radi se o E8400,wolfdale)
Vec mi je namjesteno na Balanced...sutra cu pokusat povecati brzinu ventilatora,buka me ne dira a bolje bi se osjecao da su temperature malo nize...
Pozz svima ovima koji isto ovdje uništavaju tipkovnicu XD
Bez uvrede vlasniku teme al nije mi se dalo čitati ništa što je itko ovdje napisao (previše teksta)... posljedica srednje škole XD
Evo jučer sam podigao Vistu Ultimate i isprva sam dobio pop-izditis. Sve što prvi put pokrećete u toj visti uvjek treba vremena pa u početku brejka ko luda (nije do mog kompa jer je itekako jak) al poslije sve brzo radi. Imala je na početku fazu da neradi ništa a zauzme mi proc 95% rada, bilo mi čudno jer imam dual core na 3.0 GHz i ono isprva sam poludio pa je prestala, ali je zauzela onda 97 radne memorije i gledam koji joj je pa za što njoj treba 4 gige rama i onda je sama od sebe prestala pa sam instalirao programe itd i skužio da neš nije u redu i digao sam ju po drugi put (formatirao disk da nema ničega.... ) i iz druge sve isto ko prvi put malo brejkalo kad se oće otvoriti slika itd al nije bilo onog ludila s procom i ramima.... i skužio sam joj manu zahvaljujući internetu XD a to je da se svako malo odnosno tjedno jednom do 2 puta mora otići na win update kako bi ona odlično radila. Programe otvara brže i brže ih instalira (npr. otvorim da insalira nero i onda ako niš drugo ne radim vista sama namjesti da procesor radi na što većem postotku kako bi što prije završila zadano što me ugodno iznenadilo i čim krenem nešto drugo raditi prilagođava se onome što ja radim da mi otvori i napravi jako brzo a da ovo što instalira obavi što prije...)
Možda će nešto biti od ove viste jer za sad sve odlično radi (naravno nakon pola gige ili gige updatea za sam sustav) i preporučujem da grafu i matičnu isto tako stavite na zdanji update jer vista je osjetljiva na sve ko one starkelje u sred zime, dok xp je ko čovjek oboljeo od sarsa al još se neda i ulaže sav napor da napravi što treba XD
I nemojte misliti da sam obožavatelj viste... više mi se sviđa XP ali i on ima nekih mana što se tiče jačih kompova pa sam prešao na ovo.... sad sam ko neka teška cicija i gledam svaku greškicu koju ima vista da joj mogu dat nogu... ako me za**** e onda je na****** i preći ću na najnovije linukse jer mi više ide na živce sa svim windowsima tolike update skidati i onda se sami od sebe počnu kvariti
I istina je da guta rame ko beba zvečku... hehehe ;) Za sam rad joj treba 700Mb do 1Gb a da vi niš neradite i ako se želite uvjeriti da je brza OBAVEZNO gasite ono na desnoj strani ekrana di pokazuje sat i listanje slika jer to joj je glavni uzrok zašto brejka i zašto radi gluposti.... vjerujte uvjero sam se nakon što mi popila živce pa sam sad zbog nje na tabletama za smirenje
I istina je da guta rame ko beba zvečku... hehehe ;) Za sam rad joj treba 700Mb do 1Gb a da vi niš neradite i ako se želite uvjeriti da je brza OBAVEZNO gasite ono na desnoj strani ekrana di pokazuje sat i listanje slika jer to joj je glavni uzrok zašto brejka i zašto radi gluposti.... vjerujte uvjero sam se nakon što mi popila živce pa sam sad zbog nje na tabletama za smirenje
U doba kad je XP izasao, high end PC su imali oko 512MB DDR RAMa i to je bilo ono vau, nesto ko kad danas imate 4 GB a mozda cak i vise.
Sad si vi zamislite kako je bilo ljudima kad su im rekli da za XP moraju imati barem 256 MB RAMa sto nije puno racunala tada imalo.
Desilo se isto sto se danas desava za Vistu. Svi seru i jadikuju se, kad na kraju svega je samo jedna istina, a to je da se nema dosta RAMa. Rijesenje? Kupite si RAM!!!!!
XP je takodjer bio puno lijepsi od 2000 isto kako je Vista danas puno lijepsa od XPa. Ista identicna stvar!
Vista je odlican OS, i bolji od XPa ako pitate mene.

ti si očito zagriženi apple fan..
OK
ali budi realan i priznaj da je u zadnje vrijeme procvala prodaja apple računala JEDINO zbog činjenice da se na nju može instalirati Windows!
a to da za MS postoje hrpe virusa... daj uključi mozak... NARAVNo - pa Win je na >90% računala u svijetu...
zašto bih se ja, kao developer, mučio i pisao virus da zarazim 1500 ljudi u RH?!?!
a i tu je apple pokazao svoje slabosti... sa povečanjem tržišnog udjela počinju se pojavljivati i virusi za apple... i sam Steve Jobs je rekao da sada MORATE početi koristiti antiviruse!
toliko o vašoj sigurnosti...
a to da sa samim OS-om dobiješ sve potrebne aplikacije -> to govori koliko ste beobrazni! Microsoftu svi serete i vi i linuxaši da su monopolisti, MS zbog integriranog IE-a mora EU platiti nekoliko milijardi € odštete, a zašto apple ne plati 10 milijardi € EU jer ja ne mogu kolegi na apple instalirati nero ili IE ili MSN... zašto apple ne plati kaznu jer sa svojim OS-om daje alate za snimanje, a ne dozvoljava upotrebu nera??!
Probajte pokrenuti Google Earth i nakon što ste ga malo koristili zatvorite i pogledajte memoriju..meni padne na 30% iako je uvijek oko 50%.
Lijepo oslobodi memoriju i odmah nakon nekog vremena ponovo 50% .Lijepo je oslobađa i zauzima ..tako da nema nikakvih problema sa zauzećem
memorije kako se priča.jednostavno to je način rada Viste i ubrzanja rada .ne vidim nikakav problem u svezi navedenog autorovog naslova.
Kad smo vec kod toga, ja koristim Diskeeper, e sad, kad upisem pod start search defrag i opalim enter samo mi nađe Diskeepera isto mi je i pod start-all programs.acessories-system tools, nema ugrađenog Vistinog defragmentora nego samo diskeeper. Jel ga mozda Vista prepoznala kao "defaultnog" i zamjenila ga s onim ugrađenim?