pozdrav ovako.Imam 2 hard diska na onaj stari utor i jedan na satu i sad sam kupio još jedan na sata utor i kad sve spojim odem u bios tamo ih sve prepoznaje ali kad uđem u windows nema ni jednog harda koji su na sata utor meni stvarno cudno.Maticna je Asus p5kpl.AM IN/ROEM/SI
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne prepoznaje ti ga jer je u RAW formatu. Moras otici u start-desni klik computer-manage-disk managment-pronadjes disk(pise RAW format)-desni klik format.
Tu odaberes NTFS i oznaku diska npr c: d: e: itd.
nema ništa tako slicno da napravim i još nešto dole kod sata pokaze ono da se instalira novi uređaj i izbaci grešku kao da nije instalirano i bude onako mali crveni x
Pokusaj ukopcati hdd na drugi sata konektor na maticnoj ploci.
EDIT: Na maticnoj imas one crvene i crne sata konektore pokusaj ukopcati samo jedan disk u crveni i vidi jeli radi isto tako ukopcas jedan u crni pa vidi jeli radi
..odem u bios tamo ih sve prepoznaje ali kad uđem u windows nema ni jednog harda koji su na sata utor ..
-utor je nevažan (win ga ne gleda tako, tj u korištenju nije važno kako je spojen osim npr hotpluga i sl.).
-koji win?
-ako BIOS vidi HDDove (tri komada + optical), tad je sve OK.
-win, diskmanager, disk prvo treba inicijalizirati (basic), nakon tog kreirati particiju i formatirati ga nakon čega dobije slovo i vidljiv je iz win file managera..
-mogući su razni razlozi, npr mapiran mrežni disk ili bilo koji utils, malware itd. koji nešto petljaju, skrivaju... pa do problema s driverima ili disebliranom nekom opcijom.. 'normalan' OS bi normalno vidio diskove, ali nikakvih podataka ne daješ, osim MBO.
-uvjek postoji mogućnost da je nešto neispravno, banalno kabel, do samog diska (kupljen ne mora biti nov ili ispravan.. pa do mogućnosit da je već formatiran nekim 'egzotičniom' FSom kao npr ext4..)
lupaj slike ako nisi siguran što napisati, devicemanager, diskmanager.. itd.
sustav je windows 7 64bit a hard sam isprobao na drugom kompu sa istim sata kablom i radi i odmah ga formatiro dali je to windowsa jer kad je kolega donosio prijenosni hard da mu kompiram neke filmove isto ga nije prepoznao
evo ovako dobro ste rekli disk nije bio dobio oznaku njega sam riješio i sad ga pokazuje ali mi onda onaj drugi disk što je na sati ne pokazuje i nemogu mu dodat kako da se zove kad stisnem desni klik ni jednu opciju ne mogu odabrati još ovo da riješim i puno vam hvala
Može neka točka zarez, ja ovo ništa ne razumijem
Uvijek u žurbi pišem.Dali šta smeta ako je windows update iskljucen ja sam ga odmah iskljucio kad sam instalirao windows.Za taj drugi hard kao piše dole da nije spreman za korištenje .Tako mi za sve izbaci pogledajte sliku tako bude
Mislim ,dali smeta? Naravno - SVE ,pa i drivere za SVE nove uređaje koje priključiš dobivaš preko Windows updatea.
Uključi Windows Upadates ,neće ti odmah policija doći na vrata ,niti će ti se isključiti Windows sistem.