Windows 10 desktop problem

poruka: 20
|
čitano: 4.596
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav, imam jedan ne tako mali problem koji mi se počeo pojavljivati nedavno. Upgradeao sam s osmice na desetku i prva 2 dana je sve radilo bez problema, no nakon toga su se počeli pojavljivati problemi. Ikonice na desktopu se uopće ne učitavaju, ovaj donji bar ne reagira na klikove miša. Nakon što kliknem 2-3 puta, desktop i donji bar se resetiraju. Jest da uspijevam koristiti windowse uz pomoć task managera, al to je naravno samo privremeno rješenje. Pokušavao sam s pokretanjem explorer.exe, ali njega ponekad pokrene, a ponekad ne ( javljaju se greške kao na slici ), a i kad ga pokrene, ništa se ne popravi.

Greška Greška
Warbringer007 ( EUNE ), zasad ( EUW ) te moj brat Chomet ( EUNE ) BOSEVI FTW!

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Možeš ti sada jedan po jedan problem tu istraživati i popravljati ali tako nebuš nikad na zelenu granu.

Clean instal desetke  je najbrže i najefikasnije kaj trenutno možeš napraviti...

http://www.radar365.info/2015/08/windows-10-nakon-desetak-dana.html

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows 10 desktop problem
Blizek kaže...

Pozdrav, imam jedan ne tako mali problem koji mi se počeo pojavljivati nedavno. Upgradeao sam s osmice na desetku i prva 2 dana je sve radilo bez problema, no nakon toga su se počeli pojavljivati problemi. Ikonice na desktopu se uopće ne učitavaju, ovaj donji bar ne reagira na klikove miša. Nakon što kliknem 2-3 puta, desktop i donji bar se resetiraju. Jest da uspijevam koristiti windowse uz pomoć task managera, al to je naravno samo privremeno rješenje. Pokušavao sam s pokretanjem explorer.exe, ali njega ponekad pokrene, a ponekad ne ( javljaju se greške kao na slici ), a i kad ga pokrene, ništa se ne popravi.

Backup važnog i čista instalacija!

13 godina

Od kada sam presao na desetku cesto sam imao taj problem,ali on nestane vremenom,pa se pojavi ponovo i tako u nedogled....

Kada igram nekakvu igru (trenutno World of warships),cekajuci bitku stisnem Win tipku i onda nastaje problem.

Desktop slika se smanji,pojedini djelovi desktopa nestanu (pocrne-slika),svaki Chrome tab ostane prividan na desktop slici i on stvara kao 3d effekt(malo tesko za objasniti)-uglavnom slika desktopa bude sjebana!

-Rastart kompa vrati sve Ok,sve do sljedecega slucaja

-Promjena rezolucije ponekada pomogne

-OS je orginalan

-Bitdefender aktivan

-Driveri azurirani (upravo danas grafa mi je izvrsila update)

-Od sumnjivih aktivnosti jedino mi tokom igranja CPU dize temperaturu na 90-92 C

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Probaj umjesto win tipke sa alt+esc pa vidi jel problem i dalje tu. Mozes i sa alt+tab.

1 0 hvala 1
13 godina
Li0nHeart kaže...

Probaj umjesto win tipke sa alt+esc pa vidi jel problem i dalje tu. Mozes i sa alt+tab.

Ma isto mi je.U biti cim iz igre izadem na desktop,meni fali pojedini dio slike sa desktopa.

Od kada sam postao igrao sam WoWs i još uvjek nemam sata,kao na slici gore koju sam uploadao.

Temperature su ok,samo proc zna skociti preko 90 C (tada mi u ugri pocne lagano trzati)-no to je samo ako igram dugo,1-2 sata.Cim se "Alt+Tabnem" temperatura CPU drasticno opadne na 70 C.

CPU je cist,sa novom pastom,hladnjak je stock,pa ga malo zeza.

16 godina

promjena rezolucije je stvar (ne)kvalitete drivera + postavke/oc/brandVGA.. i sveg softwarea, malware-minera (po opisu, kad je 'siguran' nešto čačka..) ili neki automatski update-defrag i sl (koji inače ide u idlanju, ne u gejmanju). .. bilo koji komad softa može biti uzrok, npr CC.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 21:46 (ihush).
8 godina

@milka

Pokreni live linux mint i vrlo brzo bu jasno da li te zeza hardver ili softver.

Ako će linux dobro raditi onda te zeza soft ili os. Hdd je izuzet od tog pravila, jer i da je hdd koma, live linux bu vrtio dobro jer nije instaliran na taj losi hdd, tako da hdd uvjek zasebno testiras, dok ostatak hardvera mozes linuxom testirati.

Proskeniraj i taj hdd nekim health chekerom ( 38 C .... tak, granica.. ), a i to mozes pod linuxom ( gnome disk utility ili kdepartitioner )...
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

promjena rezolucije je stvar (ne)kvalitete drivera + postavke/oc/brandVGA.. i sveg softwarea, malware-minera (po opisu, kad je 'siguran' nešto čačka..) ili neki automatski update-defrag i sl (koji inače ide u idlanju, ne u gejmanju). .. bilo koji komad softa može biti uzrok, npr CC.

I sama desetka je softver, zar ne :-)

Spija
16 godina
SPIJA kaže...
ihush kaže...

I sama desetka je softver, zar ne :-)

da, sve je soft, osim nešto malo žica, lema, plastike.. :)

-razlika između npr win-OSa i nekog 3rd partyja je u ... pa recimo svi imamo isti OS, iz istog izvora (jer je ovo w10 tema, izuzetci su tad zalutali i čine par promila), ako je OS identičan, ostaje razlika user+ostali soft.

eto, što mi još pada na pamet, gamerecorder kao fraps.. vrlo dobro bi objasnio ponašanje, a to je user+soft uzrok, jednako kao malware. Na kvarove nemamo utjecaja, niti ih možemo forumom fixati, ali mogući su uvijek, no kvar 99% nije, jer bi bio vrlo neobičan, zar ne? .. ok, to sve je iz čarobne kugle (a nije pretjerano pouzdana..).

13 godina

E ovako dečkovi i curice.Odmah da se jos jednom zahvalim svima na odgovoru i priopcim vam dijagnozu koja je jedina moguca.

-Odvrtio sam memtest bez ikakvih gresaka.

-HDD je prosao Hdtune sve scanove bez problema.

-Grafu sam stresnuo nekakvim benchmarkom,prosla je bez problema.

-Na 15 minuti vrtnje one 3D dlakave kocke prilikom benchmarka,moj CPU se poceo pregrijavati i to lagano sve do 98 C,nakon toga sam prekinuo benchmark.

Vec na 92 C rotirajuca kocka je pocela trzati,kako je rasla temperatura,trzanje je bilo sve ucestalije.

GPU je radio 100% ali se lagano pržio na 45-60 C.

Ponovo sam ocistio hladnjak procesora i promjenio pastu,odvrtio opet taj benchmark-cpu se opet pregrijavao!

Iako sada nisam dobio "desktop artefakte",to trzanje mi se desavalo u igrama,nakon cega je desktop bio sjeban.A i taj benchmark se vrtio u window modu,tako da je mozda to razlog zasto nije bilo artefakta.

Cesto gledam online filmove i koliko vidim po Bitdefenderu,svakodnevno blocka sve i svasta,no vjerujem da je nesto i proslo.

CCleaner i ostale gluparije ne koristim.

Izgleda da moj stock hladnjak ne podnosi vise igranje na max postavkama i da treba malo bolji hladnjak!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pošto si CPU počistio.. (ali nisi naveo da je pomoglo, da su temp niže.. jer iznad 70c je loše.. iznad 80c-90.. moguće i autoshutdown ovisno kako koji bios radi..) recimo da nije CPU, po atrifektima je VGA-vram.. tj dovoljno da npr cpu podgrijava dio prema vga.. ili da se sama mbo-chipset-kontroler-ram zagriju.. možda cpu može izdržati (može on do 200c).. ali ne i ostatak njegove okoline. Pri tome je temp vga unutar gpu chipa nevažna, jer ako s fenom pušeš topli zrak na neki dio nećeš to primjetiti u gpu chipu.. izgleda hladno.

Čitav PC se grije, sve, od tog, cpu podnosni najviše temp, ram i hdd već na 60 radi probleme.. možda moraš hladiti MBO, možda vga (vanjski dio..) možda je dodavanje nekog ventilatora na pci-kućište odgovor.. (izbacivanje toplog zraka izvan kutije, ovako se sve dinsta..). Sva elektronika voli hladnoću.. toplinu mrzi (dodatni otpor koji stvara još topline i pad efikasnosti..). Tmep na 90c CPUa je katastrofa.. (OC-VID naponi? smanji.. ili možda odlazi MBO-regulacija.. ovo je previše, dvostruko od normale).

13 godina

Kuciste je obicno,bez dodatnih ventilatora,kablovi su uredno zavuceni ispod duploga lima,sve to lipo tiho struji/radi.

I meni odmah pada na pamet temperatura GPU-a (sto je logicno),ali u pitanju je grafa pod garancijom( u biti sve je pod garancijom jos) i nebi li CPU grijao i ostale komponente?

Ostale komponente su debelo u zelenome 40-tak stupnjeva,samo proc skace pod opterecenjem preko 90.

Maloprije sam igrao CnC preko 2 sata-proc se nije presao 60-tak stupnjeva (igra je starija).

Trebao bih staviti nekakav vent i bolji cooler,kada vec ko luđak stavljam sve na max,znam ja to,ali me zivcira zvuk venta

Vec sam se dogovorio sa kolegom da mi posudi njegov hardware,pa cemo testirati sutra.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2017 20:25 (Milka30).
16 godina

ne možeš se osoloniti samo na temperature koje ti senzor prijavi.. kao ni mjesto (na kartici, na mbo..) jer centimetar dalje je možda hladno..

+to što je novo pod garancijom ne garantira ništa :) (inače bi garancija bila besmislena).. :)))

jer problem imaš-vidiš, po opisu kao da je  temperatura.. ali može biti bilo što, kvar, kontakt.. bug pojedine komponente.

kakvo god bilo opterećenje, previše je 90c.. (iz doba P4 prescotta..) ako on zagrijava neki dio (RAM na VGA.. konketno keksovi koji su s druge strane prema CPU..) .. eliminiraš testom .. otvoriš kućište, testiraš i vidiš.

Prst-test je OK :)) ljudsko tijelo izdrži do 72c iznad opeklina.. pa ako se opečeš tad je prevruće, ako je mlako tad senzor laže. (ali onda ne znaš uzrok..)

ako hlađenjem (za test, fenom na VGA bez grijanja..) nema problema, tad bi to bio 'dokaz'.. ili zamijena komponente. Koji god način, ali poželjno što prije otkriti, jer kad počne, brže crkne.. sad još možda spasiš..

13 godina
ihush kaže...

ne možeš se osoloniti samo na temperature k...

Kontam ja da se ne mogu osloniti na senzore,pogotovo na Speecy program,ali ono,komponente nisu starije od godinu dana-trebali bi svi senzori raditi ispravno.

Ocistio bih ja i grafu totalno,ali ima glupavu naljepnicu garancije,pa necu-na oko izgleda cista!

Ma sutra sve rastavljam i svaku komponentu cemo mjenjati-testirati,barem cu tako otkriti krivca i biti siguran!

Jedino sto me pati,iako nikada nisam imao problema sa deckima iz Makromedije-kako dokazati da (ako bude) se proc grije,radi eventualne zamjene?

Jer komp kada ga "normalno" koristim,radi besprijekorno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2017 21:06 (Milka30).
16 godina

ako komponenta kao cpu ne može izdržati standardni test (neki 3dmark npr) recimo sat vremena, tad je neispravna, mora raditi i satima.. jer takve su tvorničke specifikacije (i jer takvi identični CPUi rade.. osim u ovom slučaju).. jedino je problem biti siguran koja komponenta.. ni trgovac nema volje beskonačno testirati, natezati se.. ako ti zamijeni cpu, može biti vga, može biti mbo.. ako zamijeni sve, što će s ispravnim dijelovima itd.

tako da ako je ikako moguće moraš potvrditi kvar-uzrok.. (ili servis..) tek tad ima smisla dalje razvijati što-ako..

13 godina

Tek posljepodne cu moci testirati komponente-ali maloprije mi se opet desilo,pa da ne mislite da serem,evo slika:

-Zanimljivo je to sto je na prvoj slici,osim toga sto se vidi crnina,window file explorera je bio "osjenčen"-tj.dupliciran(kao kada otvoriš puno windowa i oni stoje poredani jedan iza drugoga)

Čudno mi je to što to Print scereen nije slikao?

-Dve minute kasnije jednostavna promjena rezolucije (u biti pokušaj promjene,samo sam vratio nazad preporucenu),vraca sliku na mjesto!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

.. pa to nema veze.. slika/opcije poravnavanja, scale/centar/autofit.. + mjesto od kud vučeš sliku (bolje iskopirati...).

Ponašanje (kod promjene rezolucije, ugl izlazak iz igre..) je ugl povezano s količinom (slobodnog-viška) RAMa.. OS tad mora relocirati, ram-disk-keš.. dok obavi refresh svega, nešto preskoći (niži prioritet..) a slika/ikone i sl su najniži prioriteti i ne učitavaju se odmah. (povezano s potrebom da s eponekad obriše iconcache.. i rebuilda novi, slika ne bi trebala bit na nekom drugom disku ili folderu s hrpom slika (neki poseban za sys stvari je optimalan ili promijeni u std.win themu i vidi jel bolje..=bit će ispravno resizano)).

edit... + dio o višku-slobodnom RAMu, nedefinirano, jer se mijenja s godinama (raste potreba) i s appsima-igrama, postavkama rezolucije, brzinom diska, .. sve je povezano.

Win agresivno koristi 'višak'.. kešira sve, nekad je tako 8GB bilo puno.. danas više nije, 2gb za normalan rad OSa, 4 za realne potrebe, 8 i više ovisno o requirementsima konkretne igre-app .. i to su 'minimumi'.. malo više je poželjno, npr možda problema nebi bilo s 16GB ili s bržim HDDom (ili više slobodnog mjesta, manje fragmentiran.. brži swap itd.), kao što takav problem nije postojao prije recimo 2-3godine, jer su igre-app manje tražili za sebe i disk je bio čist-slobodan itd.. moguće da bi jednako 'popravili' problem npr SSDom..

a uz sve to, možda i prenapadni AV, možda kenjkavi driver CCC.. jer za glatki rad nije jedna komponenta nego sve to zajedno + soft+postavke.. tj onaj 'višak' resursa koji daje snage systemu za takve stvari, za 'disanje'..

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 14:01 (ihush).
13 godina
ihush kaže...

Ja sam tvrdio da je CPU,ti da je mozda GPU...obojica smo bili u pravu

Pregrijavao se CPU od GPU-a ...naravno,da znamo tko je pogodio,ali pusti me da se malo naslađivam.

Ipak je grafa bila uzročnik problema.Mjenjali smo memoriju,procesor,maticnu i grafu-te smo moju R7 icu prebacili na njegov komp-isto se ponasala nakon benchmarka.

Odneo sam ju u Makromediju i tip pe je pitao jesam li ju cistio ?

Samo sam ju ispuhao,jer nisam smio ju rastavljati zbog garancije.Tip mi kaze ma jebes tu naljepnicu garancije,lagano ju presjekao,rastavio grafu,ocistio i zamjenio pastu.

Za sada je sve ok,ne pokaziva nikakve znakove da ce stekati,prosla je benchmark,pa cak niti Speecy ne pokaziva da se CPU pregrijava.

Da sam znao da smijem,ne bih se uopce ovoliko patio.

16 godina
Milka30 kaže...
..

Da sam znao da smijem,ne bih se uopce ovoliko patio.

-ne smiješ (smije samo ovlašteni serviser.. jer zato naljepnica služi).. jer se tad natežeš oko garancije. A kad nema problema, tad trgovac-serviser tako ležerno kaže.. :))

bolje je ovako.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice