Win95 i problem sa mišem

poruka: 11
|
čitano: 1.958
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Win95 i problem sa mišem

Imam jedan zanimljiv problemčić. Jedna starija gospođa pozvala me da joj pogledam prastaro računalo: windows 95, proc 486, 12 MB RAM. Njoj dovoljno da može slagati karte.

Problem je s mišem. Često u radu strelica miša u trenu se stvori na lijevoj strani što iritira. Nisam radio sa tako starom kantom pa neznam kako bih joj taj problem riješio. Ako je netko imaop kakvog iskustva ili zna u čemu je problem. Isprobao sam više miševa ali ista stvar,očito nije do njih.

0 0 hvala 0
17 godina
Win95 i problem sa mišem

nek pita na microsoftovim korisničkim stranicama Smijeh

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Win95 i problem sa mišem
stiropor kaže...

Imam jedan zanimljiv problemčić. Jedna starija gospođa pozvala me da joj pogledam prastaro računalo: windows 95, proc 486, 12 MB RAM. Njoj dovoljno da može slagati karte.

Problem je s mišem. Često u radu strelica miša u trenu se stvori na lijevoj strani što iritira. Nisam radio sa tako starom kantom pa neznam kako bih joj taj problem riješio. Ako je netko imaop kakvog iskustva ili zna u čemu je problem. Isprobao sam više miševa ali ista stvar,očito nije do njih.

Čuj jesi probo promjenit podlogu miša jer zna i do toga biti?

http://svijet-racunala.lefora.com/ banzaiiiiiiiiiiiii
16 godina
neaktivan

pretpostavljam da se radi o misu sa kuglicom. Otvori ga i provjeri da nema prljavsine na senzorima koji prate okretamje osovina koje kuglica okrece...alternativno, nek ulozi u novi mis :)

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
16 godina
Win95 i problem sa mišem

win 95, moj treći OS... dobro kaže ovaj ili kuglica (na mehanizmu unutra se nakupi), ili ako je optički miš onda možda ili podloga ili se možda senzor na mišu napunio prašine...

...ili ... donesi svoj miš pa ako radi sve ok, nek si uzme bolji miš... novi...

Athlon X2 4800, 4Gb mem, 8800gts, logitech z-5500
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 20:42 (ranko091).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stiropor kaže...

Mato_Lukic kaže...
stiropor kaže...

Čuj jesi probo promjenit podlogu miša jer zna i do toga biti?

slepix kaže...

pretpostavljam da se radi o misu sa kuglicom. Otvori ga i provjeri da nema prljavsine na senzorima koji prate okretamje osovina koje kuglica okrece...alternativno, nek ulozi u novi mis :)

čitajte prije nego komentirate.

16 godina
Win95 i problem sa mišem

da baš nisam pročitao zadnje... ali to je nemoguće da ti se dešava... softverski mislim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Win95 i problem sa mišem

probaj ovo iskopčaj sve miševe... i radi u windowsima s tastaturom... pa ako ti i onda poleti u stranu onda stvarno neznam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Win95 i problem sa mišem

Probao sam i s optičkim, tada je još gore. Neznam može li biti do kakvog virusa koji čini takve stvari?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Može biti svašta. Sumanjam da je u pitanju virus.  Otvori task Manager pa pogledaj koji su aktivni procesi. Ako ima sumljivih (use google) uloni ih. Probaj deinstalirati driver od miša u device manageru pa restartaj mašinu. Ko zna u kakvom je stanju sama instalacija Windowsa. Najbolje bi bilo sve reinstalirati. Pretpostavljam da nemaš instalacijski CD od Windowsa 95. Meni ovo liči na IRQ konflikt. Probaj u BIOS-u promijeniti IRQ (a time i I/O address) za COM1 preko kojeg se miš spaja. Ali prije svega napravit backup podataka , ako je potrebno -jel ovakve ovakve radnje mogu dovesti do neželjenih posljedica.

16 godina
neaktivan
Win95 i problem sa mišem

ma za 200 kn joj ubodi neki AMD na 1.2 i da vidiš veselja..

karte sve okolo budu skakale... ova 486-tica  bude kad tad otkazala... mjenjaj još dok radi da stigneš podatke spasit..

moj savjet..

Nema bombe do napalm bombe
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice