Win7 linux ubuntu dual boot

poruka: 3
|
čitano: 2.390
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Win7 - Ubuntu /dual boot

Vozdra!

Ovako imam instaliran Win7 i Ubutnu u dual bootu, prvo je instaliran win pa linux.

E sad kad se komp pali prikazuje mi prvo neki linux bootloader gdje biram između linuxa i win7.

Ja bi sad htio maket linux ali se bojim ako particiju izbrisem gdje je linux da ce mi nesto zeznut i necu moci bootat Win.

Pa ako netko ima nekog iskustva sa slicnim slucajem, bio bi zahvalan na savjetu. :D

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Win7 - Ubuntu /dual boot

važna je samo boot particija. Sedmica je defaultno napravila 100MB boot, tamo su svi boot manageri. Linux particiju možeš jednostavno obrisati (preformatirati u NTFS), sam boot loader (grub) netreba dirati (može poslužiti kasnije, možda samo podesiti automatski na win7.. ili (to se uvijek radi kod popravka boota) ubaciš instal medij i odabereš fixboot..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Win7 linux ubuntu dual boot

cuj, ja sam se sj&bo masu puta, ali to najvise jer sam xp micao, a linux pustao hehe

ali pazi, nabavi prvo dvd win7 da ne zeznes stvar, trebati ce ti za repairati boot loader..

a ako maknes ubuntu onda ces morati nanovo master boot record nastelati odnosno mbr, a u linuxu je grub koji je po meni najbolji...

VAZNO! IMAJ DVD ILI REPAIR KIT ZA WIN7

mjenjam sobnu lampu za dvosobnu..
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice