VLC problemi sa HD videom

poruka: 17
|
čitano: 11.519
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

kada god skinem neki video 720p 1080p blueray itd vlc uzasno steka... laga, sporo radi, ako zelim ''skociti'' na neku scenu jois je sporiji itd... gledo sam po netu da se treba nesto u opcijama (ocito xD) mijenjati ali ne mogu nikako naci te opcije jer su valjda to radili na staroij verziji vlc-a

0 0 hvala 0
17 godina

Steta sto je VLC jedini program za gledanje videa. Da barem postoji jos koji slican program, pa da s njim pokusas gledati HD filmove. Ocito ces se morati pomiriti s time da ti filmovi trzaju.

1 0 hvala 0
17 godina
Re: VLC problemi sa HD videom

Ne znam, meni vlc super radi.

A tek sve mogucnosti koje ima, uhuhuhuh.

17 godina
Imsovcanin kaže...

kada god skinem neki video 720p 1080p blueray itd vlc uzasno steka... laga, sporo radi, ako zelim ''skociti'' na neku scenu jois je sporiji itd... gledo sam po netu da se treba nesto u opcijama (ocito xD) mijenjati ali ne mogu nikako naci te opcije jer su valjda to radili na staroij verziji vlc-a

S obzirom na tvoj komp procesor i grafa, nikakav HD ili Full HD video ne može zapinjat ili štucat to sigurno nema šanse.Tvoja grafička ima UVD video procesor, pa onda on prikazuje HD video(DXVA) ili tvoj procesor odradi posao oko prikazivanja HD videa i nema frke.Nekaj ne štima sa VLC ili je do Windowsa, evo ti dole link pa skini PotPlayer i ubaci u njega taj video koji zapinje pa vidi kakva je onda situacija.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-programa-tjedna/daum-potplayer-15/158972.aspx

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Steta sto je VLC jedini program za gledanje videa. Da barem postoji jos koji slican program, pa da s njim pokusas gledati HD filmove. Ocito ces se morati pomiriti s time da ti filmovi trzaju.

Umjerena doza sarkazma.

Poslušaj što ti kaže Rambo, Potplayer je trenutno po mom mišljenju najdorađeniji free media player.

Imaš 32 i 64 bit-nu verziju. Ne trebaš skidat nikave dodatne codece i trebao bi radit bez nekih velikih podešavanja. 

Radi ga izvorni tvorac KMPlayera pa mu je to i najbolja preporuka.

17 godina
ivo_svetrice kaže...
Sint1 kaže...

Umjerena doza sarkazma.

Poslušaj što ti kaže Rambo, Potplayer je trenutno po mom mišljenju najdorađeniji free media player.

Imaš 32 i 64 bit-nu verziju. Ne trebaš skidat nikave dodatne codece i trebao bi radit bez nekih velikih podešavanja. 

Radi ga izvorni tvorac KMPlayera pa mu je to i najbolja preporuka.

PotPlayer zapravo ne treba podešavat,Nevinašce sve je več kako treba podešeno jedino po defoltu nije upaljen DXVA.No to če lako upalit ako mu treba, sve piše u uputama koje dobije u paketu no za gledanje HD videa nek koristi svoj procesor pa ne mora baš koristit UVD video procesor na grafi.

Takvi programi kao PotPlayer, koji imaju hrpu opcija dodatno za podesit no to nije za neupučene jer samo mogu napravit probleme.Ak ne znaš točno šta češ postič s promjenom nečega u postavkama, onda ne diraj ništa kak sam več rekel jer je ionak po defoltu sve ok a za sve najbitnije opcije ionako ima upute.{#}

16 godina

hmm kako ukljucim to kod podplayera? i zanima me kako da sredim sliku, jer kada mi je fullscreen onda je slika ok (velicina), ali kad nije fullscreen onda bude nekako ''stisnuta'' slika... u vlc bez obzira ako je slika manja ona se prilagodi pa  ne budu nikakva izoblicenja

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav!!! 
I ja imam problem sa vlc kod gledanja hd filmova. Kad gledam hd filmove u vlc-u kod određenih scena u filmu  mi slika malo trza.  
Konfa je sljedeća: CPU: i3 2120 3,3 ghz
                Gpu: msi radeo hd 7750 OC 1GB DDR5
                Ram: 8 gb
Dali je ova konfa preslaba za hd ili je problem u vlc-u ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Itko??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije slaba, trebalo bi raditi fluidno. Možda je do videa problem (loš encoding)?  Ja koristim MPCHC kojemu je uključena opcija  dxva što znači da video playback ide preko GPU (Grafičke) i time rastereti procesor. No tebi je dovoljno jak proc i trebalo bi ići preko njega bez zastanjkivanja.

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
13 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. malo prije sam isprobavao u ostalim playerima mpchc, kmp, pot cak i u gomu mkv radi bez trzanja tako da izgleda da je problem u vlc-u pa cu preci na mpchc.

12 godina
neaktivan

meni sinoć na vlc playeru 1080 hd slika malo trzala, dosad sam skidao 720 p i nije zapinjalo, probao sam na par playera i trza, za 1080p su radili test na jednom siteu i zaključak je bio da treba Core 2 Duo na 2.5GHz da bi svi filmici u testu radili OK , jasno, bez GPU akceleracije , prije sam imao jednojezgreni procesor i sve mi je štekalo osim dvd-ripova i onda sam preko njuškalo uzeo dvojezgreni athlon x2 4600 2.41 GHz i ovi 720 p rade bez problema i na vlc, bs playeru, gomu i na youtubu isto.. ali eto sinoć upalio 'joy ride 2014' x264 u vlc playeru, kvaliteta predobra, kad ono malo trza, i probam jedan drugi film koji je 720 i radi bez problema ... konfiguracija mi je sljedeća , taj stari athlon koji sam naveo, 2.00 gb ddr2 memorije, i grafička slabija isto geforce 210 1 gb ddr3 , pa me zanima jeli mi procesor slab za 1080 p !?? ili je stvar u codecima, nisam probao na onom klasičnom starom windows media player, on je najmanje zahtjevan za filmove, samo mislim da se na njemu nemogu titlovi ubaciti ..

i napominjem da mi 720 p HD svaki film ne trza niti malo, nemam virusa provjereno, diskovi defrgmenitari, nema bad sactora ..

System Requirements for High Definition (HD) Video Playback

Here are some general guidelines for system requirements for Mac® and Windows® PCs to be able to handle video files in 1080p or 720p at 60fps: 

Mac OS® X 10.5 and later / Microsoft Windows® Vista, 7 and later

2ND generation Intel® Core™-based processor or AMD equivalent (3RD generation Intel Core-i7 recommended)

2GB RAM (4GB or greater recommended)

Graphics processor comparable to an Intel HD Graphics 3000, nVidia GeForce 600 Series, AMD Radeon HD6000 Series or bett

jeli moguće da moj procesor nemože podnit video visoke kvalitete, znam da je athlon x2 4600 već full star, ali je dvojezgreni hmm ... a ništa jedino da skidam 720 p i dalje, zaboravim na 1080

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 14:03 (angel_eyes).
13 godina
protjeran
angel_eyes kaže...

meni sinoć na vlc playeru 1080 hd slika malo trzala, dosad sam skidao 720 p i nije zapinjalo, probao sam na par playera i trza, za 1080p su radili test na jednom siteu i zaključak je bio da treba Core 2 Duo na 2.5GHz da bi svi filmici u testu radili OK , jasno, bez GPU akceleracije , prije sam imao jednojezgreni procesor i sve mi je štekalo osim dvd-ripova i onda sam preko njuškalo uzeo dvojezgreni athlon x2 4600 2.41 GHz i ovi 720 p rade bez problema i na vlc, bs playeru, gomu i na youtubu isto.. ali eto sinoć upalio 'joy ride 2014' x264 u vlc playeru, kvaliteta predobra, kad ono malo trza, i probam jedan drugi film koji je 720 i radi bez problema ... konfiguracija mi je sljedeća , taj stari athlon koji sam naveo, 2.00 gb ddr2 memorije, i grafička slabija isto geforce 210 1 gb ddr3 , pa me zanima jeli mi procesor slab za 1080 p !?? ili je stvar u codecima, nisam probao na onom klasinočnom starom windows media player, on je najmanje zahtjevan za filmove, samo mislim da se na njemu nemogu titlovi ubaciti ..

jeli moguće da moj procesor nemože podnit video visoke kvalitete, znam da je athlon x2 4600 već full star, ali je dvojezgreni hmm ... a ništa jedino da skidam 720 p i dalje, zaboravim na 1080

Ja bih prvo ubacio još 2 GB memorije (piše ti---4GB or greater recommended), a što se tiče toga da titlovi na WMP ne rade, rade, samo moraš skinuti VSFilter.

Procesor nije slab za 1080 a i na takvoj grafičkoj sam bez problema tjerao 1080.

ako nisi siguran u codece, skini K-Lite Codec Pack

Greška Poštovani, proizvod koji tražite trenutno nije dostupan.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 13:07 (Budokai).
12 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Ja bih prvo ubacio još 2 GB memorije (piše ti---4GB or greater recommended), a što se tiče toga da titlovi na WMP ne rade, rade, samo moraš skinuti VSFilter.

Procesor nije slab za 1080 a i na takvoj grafičkoj sam bez problema tjerao 1080.

ok tnx ;) .. a i mislio sam da ima neki filter za titlove, e problem je što ja nemogu ubaciti još memorije jer imam prastaru am2 matičnu ima samo 2 utora za rame i max je 2 GB, a nemam sad love, baš sam kupio novi monitor, stari je bio u komi, a ništa uskoro ću onda sve novo, a dotad ću gledat 720 ili probat na tom wmp pa viditi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 14:07 (angel_eyes).
17 godina
Budokai kaže...

To njegovo štekanje nema nikakve veze s memorijom,Nevinašce nego samo eventualno sa procesorom ili grafičkom ili sa video playerom koji ne koristi pravilno DXVA opciju.Ko drugo šta če mu bezvezni K-Lite codec Pack, svaki današnji kvalitetan video player ne treba apsolutno nikakve dodatne kodeke za bilo kakav video.

http://www.codecguide.com/faq_dxva.htm

Forumaš svakako treba isprobat odlični PotPlayer, jer on za gledanje bilo kojeg videa ne treba nikakvu pomoč od bilo koga to sigurno.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-programa-tjedna/daum-potplayer-15/158972.aspx

16 godina
angel_eyes kaže...

..zaključak je bio da treba Core 2 Duo na 2.5GHz da bi svi filmici u testu radili OK , jasno, bez GPU akceleracije

... konfiguracija mi je sljedeća , taj stari athlon koji sam naveo, 2.00 gb ddr2 memorije, i grafička slabija isto geforce 210 1 gb ddr3 ..

- trebaš razlikovati soft (čisti CPU) i hard (neki HW koji to radi, npr GPU-CUDA..) dekodiranje i njihove requrementse.

- RAM je sporedan (osim da OS 'glatko diše', navedeno 2 i 4 GB, jer s manje je samo surfanje po takvim stranicama muka.. uz ostalo što OS radi, antivirus itd.).

- CPU novije genracije nije samo jezgra ili količina jezgara kao i MHz.. nego njegove mogućnosti (u njegovom HWu, tj MMX-SEE instrukcijama, npr AVX, SSE2 itd. to je btw requirements za AERO dakle za Win7-8).. Najmanje je važno MH i koliko jezgara, najviše HW koji to decidirano odrađuje. I CPU je HW jer ima poseban dio, kojeg stari CPU nema. Tad stari CPU nema šanse,... neusporedivo. Kao razlika u igrama s jačom VGA.

- o playeru ovise opcije, npr SW ili HW dekodiranja (to danas nude i browseri).

- o cocdecu (dekompresor) ovisi potrebna snaga za rad.

- Ako koristiš player koji može iskoristiti VGA, tad je savaki CPU dovoljan (pa i Atom). Problemi su možda sam YT-flash-hrml... sve s interneta može biti problem neovisno o snazi PCa, npr lošija linija ili trenutno stanje YT servera. To lako provjeriš skidanjem nekog videa i playanjem s diska.

-Stari Athlon X2 je slab, GF210 je tek da radi, možda dovoljna kad još CPU pomaže (tu je intelov uvjek 'jači'.. pa bi neki stariji Core možda bio OK). Ako tomu dodaš možda manjak RAMa, ostatak systema koji (možda) nije optimiziran (razno 'smeće', updateri, antivirus i sl).. tad je odgovor, slabiji sistem, ne jedna komponenta, jer sve to utječe na ukupne rezultate i mogućnosti. Moraš znati realne mogućnosti.

-player može utjecati jednim dijelom (ako je npr loš/neoptimiziran, mastadont, koji traži više resursa nego ga ovakav sistme može dati), ali recimo da je nevažan. Važan je sadržaj i codec. Upravo to ti pokazuje 720-vs-1080, sadržaj. Pošto svaki player koristi isti codec za isti sadržaj, tu su razlike zanemarive (osim navednih, tj loš player). Gom npr ne koristi systemske nego svoje, ali to je zapravo svejedno (može biti isti codec). Classic je 'dobar' jer ne troši resurse na nepotrebno, ali neće player (izbor) biti rješenje... tako da je svejedno koji ćeš koristiti. Za titlove je zgodan npr BSplayer (uz to, kod svake instalacije pogotovo ovakvih free stvari, nude se i nepotrebni dodaci, searchevi, pluginovi.. to je 'smeće' koje samo troši resurse kojih nemaš dovoljno. Kao i to da trebaš baš svaki soft podesiti, isključit neke nepotrebne stvari... Ponekad je to dovoljno.)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran
rambox kaže...
To njegovo štekanje nema nikakve veze s memorijom,Nevinašce nego samo eventualno sa procesorom ili grafičkom ili sa video playerom koji ne koristi pravilno DXVA opciju.Ko drugo šta če mu bezvezni K-Lite codec Pack, svaki današnji kvalitetan video player ne treba apsolutno nikakve dodatne kodeke za bilo kakav video.

http://www.codecguide.com/faq_dxva.htm

Nemaš pojma, i nisi isprobao što se sve može "podići" s njegovom grafičkom, njegovim CPu-om , no, memorije još treba, da ti sad ne objašnjavam, jer mi se ne da.

Slažem se da svaki moderni softverski Player povuče codece koji su mu potrebni, no nije na odmet ubaciti KLCP jer mu neće rušiti sistem, usporavati ga itd.

Osobno pucam na nedostatak 2 GB memorije i to je to što se mene tiče.

CPU i GPU su dovoljni za izvođenje 1080 p---provjereno na sličnoj konfiguraciji.

Greška Poštovani, proizvod koji tražite trenutno nije dostupan.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice