Situacija do jutros:
- instaliran OS: Windows 7 RC (64bit) na disk Seagate ST3500320AS (SATA, 500 GB); Windowsi uredno instalirani na C: particiji; sve šljaka za 5 (osim nekih igara)
Situacija "nakon" jutros:
- poštar donio disk Hitachi HDT721025SLA380 (SATA, 250 GB) jer se meni prohtjelo dual boota
Eto spojio sam disk, krenuo instalirati Windows XP SP3 na novog Hitachija (podijelio disk na 2 particije, jednu od 50 GB gdje će ići XP i ostali prostor za podatke) - instalacija fino završila. I sad nastao problem: očekivao sam da će mi biti ponuđen odabir između Windows 7 i Windows XP-a prije nego se bilo koji od ova dva OS-a podignu, međutim automatski se diže XP (iako sam u BIOSU dao prvenstvo Seagateu).
Imao sam već prije jedno kratko vrijeme dual boot i sličnu situaciju, ali mi je tada pomogao programčić VistaBootPRO - eto danas nisam bio te sreće. Pokrenem program i za divno čudo
mi prepozna Windows 7, ali ne i XP. Kada odem na ručno dodavanje XP-a, uspijem napravitio posao ali kada usporedim "System bootloader" od Windows 7 i XP-a uvidim da XP ne izgleda baš najbolje.
Kako to da Windows 7 tobože izgleda dobro ali se ne može podići, a XP se uredno diže (kao da je samostalan OS) a u VistaBootPRO programu se ne vidi?
Što napraviti?
P.S.: pišem sa XP-a