Imam Vistu i sad mih voljela kao u XP-u moći promijeniti ikonu za određeni tip fajla ( dakle da za PHP, CSS, MP3...etc. bude neka ikona koju ja odredim)
Ako tko zna, hvala...
Imam Vistu i sad mih voljela kao u XP-u moći promijeniti ikonu za određeni tip fajla ( dakle da za PHP, CSS, MP3...etc. bude neka ikona koju ja odredim)
Ako tko zna, hvala...
Hm, osobno koristim tune up util. 2008 i unutar njega tune up styler - za postavke ovakvih stvari ali postoji puno riješenja isto.
1. Pripremiš ikonu koju želiš koristiti. Ja ću kao primjer uzeti da želim da mi novaikona.ico spremljena u D:\MojeIkone bude nova ikona za .zip datoteke.
2. Klikni Start, upiši "regedit" u search field i pritisni Enter.
3. Otvoriš HKey_Classes_Root i nađeš ".zip" ključ.
4. Pročitaš vrijednost spremljenu u "default". Tamo bi trebalo pisati "CompressedFolder", ali može biti drugačije ako za otvaranje .zip datoteka koristiš Winzip ili Winrar. Ja koristim WinRAR pa mi piše "WinRAR.ZIP".
5. Sada pod HKey_Classes_Root pronađem "WinRAR.ZIP".
6. Otvoriš key i pronaći ćeš "DefaultIcon" subkey.
7. Klikneš na "DefaultIcon" i onda desni klik na Default, odabereš Modify i promijeniš putanju. U mom slučaju u "D:\MojeIkone\novaikona.ico". Ako datoteka s ikonama sadrži više ikona, možeš odrediti i index ikone. (npr: "D:\MojeIkone\novaikona.ico,1").
8. Kad završiš, sve zatvori, odlogiraj se i ponovno ulogiraj i za .zip datoteke bi sada trebala vidjeti novu ikonu.
Najlakši za tavke stvari je Stardock IconPackager - ali moja osobna preporuka je gore navedeni pod program Tune up Utill.
Najlakši za tavke stvari je Stardock IconPackager - ali moja osobna preporuka je gore navedeni pod program Tune up Utill.
za thumbnail odi desni klik u folderu gdje zelis da se vidi thumbnail -> pa zatim customize, i namjesti na ceg se odnosi taj folder ili subfolderi tako da će ti pokazivati točno. Što se tiče tune up styler-a može se mjenjati icone od desktopa, start menija, explorera, file types, control panela (naravno u svakoj kategoriji se pokazuju sve ikone.
Da... Ali nažalost nema ostalih koje sam već spomenula... A ništa, idem kopat po registryju
Btw. Ovo za thumb. ne šljaka
Pa Vista ti ih automatski kaže,ak očeš vidjeti veće thumbnailove podesi u View opciju za Large Icons ili Extra Large Icons.Ne vididš thumbnailove samo ako Vista ne prepozna tip slike ali onda ti javi da nema kodec za prikaz te slike,ili u nekim slučajevima ako si datoteku spremila bez nastavka(ko na Mac-u),ili si to eksplicitno isključila u Visti.Još ponekad ne kaže thumbnail ako ga slika nema.
Stvarno ne kužim kako ti se thumb ne prikazuje,si probala klik na folder bilo koji..npr. slike (kao folder) i tamo u uglu imaš organize
klik na to i klik na folder and search option....i otavra ti se general,view i search opcije i ti klik na view i tamo samo
odznačiš da ti se u biti prikazuju thumbi a ne folderi i to je to .možda budeš imala probkema s COM error ali onda javi pa se to riješi.
Ako si samu sliku spremila ne ako jpg ili bilo koji drugi nastavak nema ni thumba.
EDIT:
Ovako je kod mene i evo slike:
A evo i kako možeš promjeniti izgled i svake ikone i foldera ako si na to mislila na Visti:
Klik na bilo koji folder i odeš na properties i pogledaj slike: