Virus u laptopu maknut - PROBLEM

poruka: 34
|
čitano: 10.609
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Prije par dana moj stari dobio virus u laptop i naravno task manager se iskljucio, pop upalo je 100 prozora da ne radi HDD dobro itd. Sve sam rijesio Super anti spyware portable, ali problem je to sto sam sad 'guest', na desku i u startu nema nista pa ako hocu u moj kompjuter moram desni klik na start. Nemogu cak ni u properties radi ogranicenja.

Virusa nema ali trebam vratit sve sto je na desktopu bilo i full admin rights.

Neka sugestija?

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Skini si neku live distribuciju linuxa, primjer ubuntu, bootaj PC s njega, pronađi podatke koje imaš na njemu, snimi ih na USB memoriju ili externi disk, nakon toga obriši windows i sve ponovo i miran si.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Virus u laptopu maknut - PROBLEM
Valentin17 kaže...

Skini si neku live distribuciju linuxa, primjer ubuntu, bootaj PC s njega, pronađi podatke koje imaš na njemu, snimi ih na USB memoriju ili externi disk, nakon toga obriši windows i sve ponovo i miran si.

Laptop je od firme, imaju svoj 'software', uglavnom nema particija kako bi trebale biti. Bolje mi je da ne diram, nek stari ima laptop dok ga moze imat. Trebam samo nazad admin rights jer na dekstop nista nemogu stavit, jednostavno dode prekrizeni znak :/

Nothing lasts forever
17 godina
neaktivan

ako je od firme, nek ga odnese u firmu i neka ga srede... omg, zar je tesko uzet lap od 2tkn za gluposti, a poslovni ostavit za posa...

16 godina
wifi kaže...

ako je od firme, nek ga odnese u firmu i neka ga srede... omg, zar je tesko uzet lap od 2tkn za gluposti, a poslovni ostavit za posa...

Rekao sam mu isto, ali firma je u banani trenutno, mislim da nemaju informatircara tako da mu je bolje sutit da mu ga ne uzmu da ne muci  privatni laptop pa ga ja pokusavam sredit. Viruse sam maknuo, ali me ovo muci, nesmijem reinstall windowsa radit.

Nothing lasts forever
17 godina
neaktivan

mozes probat sa geek squad cd-om, ako ga uspijes negdi nac i skinit... ali svejedno mislim da ce ti reinstalacija bit potrebna, a onda se naucite pameti pa 1. napravite image citavog diska, 2. ne radite gluposti gdje mozes pokupit viruse, 3. mucite privatni komp! nije to sluzbeni auto pa da te boli brige, ipak je sluzbeni lap odgovornost onog koji ga je preuzea, a ako mu ne triba za posao, onda mu ne triba i TOCKA.

0 0 hvala 0
16 godina
wifi kaže...

mozes probat sa geek squad cd-om, ako ga uspijes negdi nac i skinit... ali svejedno mislim da ce ti reinstalacija bit potrebna, a onda se naucite pameti pa 1. napravite image citavog diska, 2. ne radite gluposti gdje mozes pokupit viruse, 3. mucite privatni komp! nije to sluzbeni auto pa da te boli brige, ipak je sluzbeni lap odgovornost onog koji ga je preuzea, a ako mu ne triba za posao, onda mu ne triba i TOCKA.

Ima neki gore TrendMicro live skener, nemogu ga nikako maknut bez passa. On surfa boga pitaj gdje.

Sta ako hocu reinstall winsa napravit, hocu trebat skinut sve potrebe drivere za laptop? ( MBO ), nikad reinstall na laptopu nisam radio, samo na stolnom.

Nothing lasts forever
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
wifi kaže...

Ima neki gore TrendMicro live skener, nemogu ga nikako maknut bez passa. On surfa boga pitaj gdje.

Sta ako hocu reinstall winsa napravit, hocu trebat skinut sve potrebe drivere za laptop? ( MBO ), nikad reinstall na laptopu nisam radio, samo na stolnom.

uradi kako piše u ovom postu pa ćemo pogledati o čemu se radi

17 godina
neaktivan

ovisi... ako je laptop s licenciranim i predinstaliranim winsima, onda samo napravis recovery i vraca ga u pocetno stanje... ako je lap bez licence, ili je naknadno stavljen licencirani wins ili nesto deseto, onda ti obicno trebaju i driveri koje je moguce eventualno skinuti i kasnije (ukoliko instalacija prolazi, a na orig. win xp sa sata diskom nece, ook 7 vjerojatno oce), uglavnom, nije nista posebno...

0 0 hvala 0
16 godina

-odustani od reinstala, jer reinstall nasljeđuje zatećeno stanje. Reinstall se radi kad nedostaju sys.fileovi. Ako ipka, netrebaš drivere, jer prethodna rečenica. (to je razlika između clean installa, ali clean si siguran da je clean...).

- iskombiniraj par čistaća, MBAM, S&D. Ako ti je taskmanager do sad bio blokiran (ista stvar s postavkama usera), taj dvojac će riješiti taj dio u par prolaza, dalje bi trebao AV odraditi svoj posao (ali je TM smeće)...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
total kaže...
Fake_Alert kaže...
wifi kaže...

uradi kako piše u ovom postu pa ćemo pogledati o čemu se radi

Kroz par minuta editiram poruku.

wifi kaže...

ovisi... ako je laptop s licenciranim i predinstaliranim winsima, onda samo napravis recovery i vraca ga u pocetno stanje... ako je lap bez licence, ili je naknadno stavljen licencirani wins ili nesto deseto, onda ti obicno trebaju i driveri koje je moguce eventualno skinuti i kasnije (ukoliko instalacija prolazi, a na orig. win xp sa sata diskom nece, ook 7 vjerojatno oce), uglavnom, nije nista posebno...

Prema nekoj logici, firme trebaju imat original windows ( u ovom pitanju XP ).

Nothing lasts forever
16 godina
neaktivan
Fake ,probaj s dr webom,skini ga sa softpedie
mislim da taj link scanner trenutno nije bitan
ukucaj u google dr web softpedia
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-

- iskombiniraj par čistaća, MBAM, S&D. Ako ti je taskmanager do sad bio blokiran (ista stvar s postavkama usera), taj dvojac će riješiti taj dio u par prolaza, dalje bi trebao AV odraditi svoj posao (ali je TM smeće)...

Najbolje je pokusati sa Norton Power Eraserom, Kaspersky Rescue CD....

Sve su ovo bootabilni (ovaj zadnji je neka mini Linux distra) CD-i koji sluze sa skeniranje na "hladno". Ubacis CD, bootas, ovaj pokupi zadnje definicije, skenira i miran si.

Na kraju krajeva mozes napraviti popravak instalacije

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-odustani od reinstala, jer reinstall nasljeđuje zatećeno stanje. Reinstall se radi kad nedostaju sys.fileovi.

pod reinstalacijom sam i mislia format pa instalaciju na cisto... ono sto nazivas reinstalacijom, ja zovem reparacijom... cisto da smo na cisto o onome sto sam predlozia, dakle instalacija na cisto...

Fake_Alert kaže...

Prema nekoj logici, firme trebaju imat original windows ( u ovom pitanju XP ).

da, moraju, ali original windows dolaze u vise varijanti... jedna je OEM verzija (uobicajno na laptopu, predinstalirana s recovery particijom), zatim su tu retail verzije za pojedina racunala (gdje si npr. ima gol ili linux laptop pa na njega stavia tu verziju), i onda su tu kolicinska licenciranja, KVM i MAK kljucevi... tako da ovdje uopce nije u pitanju legalnost windowsa, vec njihov nacin licenciranja i postojanje predinstalirane verzije...

16 godina
wifi kaže...
..pod reinstalacijom sam i mislia format pa instalaciju na cisto... ono sto nazivas reinstalacijom, ja zovem reparacijom... cisto da smo na cisto o onome sto sam predlozia, dakle instalacija na cisto...

- već si naveo probleme (programe i verzije, licence...) koji te čekaju ako kreneš s clean installom, to je 'zadnje sredstvo' (ali jedino koje garantira 99% uspjeh), prvo pokušaj čišćenja, pa reinstall...

Za Clean, može biti problema oko postavki u firmi, prije bi morao provjeriti sve sys.postavke, mreža, mail.. i ne instalirati ništa bez valjanje licence. (za win-key imaš alate koji ga mogu pročitati).

- btw, nije važno kako mi nazivamo pojedine stvri ili pojave, važno je kako ih nazivaju svi ostali, pa tako i RE-Install ima svoje konkretno značenje.. ;-) - brže dođemo do sporazuma ili rješenja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
seneka kaže...
Fake ,probaj s dr webom,skini ga sa softpedie
mislim da taj link scanner trenutno nije bitan
ukucaj u google dr web softpedia

Hvala, budem probao samo da ove prijasnje zadatke ispunim.

Lazarus Long kaže...
ihush kaže...

-

Najbolje je pokusati sa Norton Power Eraserom, Kaspersky Rescue CD....

Sve su ovo bootabilni (ovaj zadnji je neka mini Linux distra) CD-i koji sluze sa skeniranje na "hladno". Ubacis CD, bootas, ovaj pokupi zadnje definicije, skenira i miran si.

Na kraju krajeva mozes napraviti popravak instalacije

Hvala, primljeno na znanje.

------

http://pastebin.com/7auVYM9m - ROGUE

http://pastebin.com/pyUxaXpD - OTS

Nothing lasts forever
17 godina
neaktivan

pun si virusa ko šipak....dok pogledam OTS log uradi ovako

skini tdsskiller i spremi na desktop

-pokreni program

-klik na change parameters

-označi oba polja

-klik na start scan

-ako program zatraži restart dozvoli

-log se nalazi u c: i izgleda otprilike ovako

C:\TDSSKiller.2.4.7_23.07.2010_15.31.43_log.txt
-log kopiraj

0 0 hvala 1
16 godina
total kaže...

pun si virusa ko šipak....dok pogledam OTS log uradi ovako

skini tdsskiller i spremi na desktop

-pokreni program

-klik na change parameters

-označi oba polja

-klik na start scan

-ako program zatraži restart dozvoli

-log se nalazi u c: i izgleda otprilike ovako

C:\TDSSKiller.2.4.7_23.07.2010_15.31.43_log.txt
-log kopiraj

Kao sto rekoh, poslovni laptop od starog a meni se bas i neda cistit od virusa, racunao sam da ce moc to informaticaru tamo dat al izgleda da nemoze.

Super Anti Spywareom sam pocistio prije al ocito nije sve naslo.

Trenutno skidam DR web pa cu taj tdskiller.

Laptop je uzasno spor pa ce malo trebat duze.

Nothing lasts forever
17 godina
neaktivan

kao što rekoh, ne skidaj dr.web

1. pokreni tdss killer

2.otvori OTS i ovo kopiraj u prazno polje

[Kill All Processes]
[Unregister Dlls]
[Registry - Safe List]
< Run [HKEY_LOCAL_MACHINE\] > -> HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
YN -> "" -> []
YN -> "pdfSaver3" -> []
YN -> "wKgaGVYnyvop.exe" -> [C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\wKgaGVYnyvop.exe]
[Files/Folders - Created Within 30 Days]
NY ->  System Fix -> C:\Documents and Settings\Korisnik\Start Menu\Programs\System Fix
NY ->  4 C:\WINDOWS\*.tmp files -> C:\WINDOWS\*.tmp
NY ->  1 C:\WINDOWS\System32\*.tmp files -> C:\WINDOWS\System32\*.tmp
[Files/Folders - Modified Within 30 Days]
NY ->  ~ZLu1tMSw2ePtIp -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\~ZLu1tMSw2ePtIp
NY ->  ~ZLu1tMSw2ePtIpr -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\~ZLu1tMSw2ePtIpr
NY ->  ZLu1tMSw2ePtIp -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ZLu1tMSw2ePtIp
NY ->  ZLu1tMSw2ePtIp.exe -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ZLu1tMSw2ePtIp.exe
NY ->  System Fix.lnk -> C:\Documents and Settings\Korisnik\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\System Fix.lnk
NY ->  p9Kf5CEVdKxqc7 -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\p9Kf5CEVdKxqc7
NY ->  p9Kf5CEVdKxqc7.exe -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\p9Kf5CEVdKxqc7.exe
NY ->  System Fix.lnk -> C:\Documents and Settings\Korisnik\Desktop\System Fix.lnk
NY ->  W9gEqf3lwFMAg1 -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\W9gEqf3lwFMAg1
NY ->  4 C:\WINDOWS\*.tmp files -> C:\WINDOWS\*.tmp
NY ->  26 C:\Documents and Settings\Korisnik\Local Settings\Temp\*.tmp files -> C:\Documents and Settings\Korisnik\Local Settings\Temp\*.tmp
NY ->  26 C:\Documents and Settings\Korisnik\Local Settings\Temp\*.tmp files -> C:\Documents and Settings\Korisnik\Local Settings\Temp\*.tmp
NY ->  1 C:\WINDOWS\Temp\*.tmp files -> C:\WINDOWS\Temp\*.tmp
NY ->  1 C:\WINDOWS\Temp\*.tmp files -> C:\WINDOWS\Temp\*.tmp
NY ->  1 C:\WINDOWS\System32\*.tmp files -> C:\WINDOWS\System32\*.tmp
[Files - No Company Name]
NY ->  ~ZLu1tMSw2ePtIpr -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\~ZLu1tMSw2ePtIpr
NY ->  ~ZLu1tMSw2ePtIp -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\~ZLu1tMSw2ePtIp
NY ->  ZLu1tMSw2ePtIp -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ZLu1tMSw2ePtIp
NY ->  ZLu1tMSw2ePtIp.exe -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ZLu1tMSw2ePtIp.exe
NY ->  System Fix.lnk -> C:\Documents and Settings\Korisnik\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\System Fix.lnk
NY ->  p9Kf5CEVdKxqc7 -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\p9Kf5CEVdKxqc7
NY ->  p9Kf5CEVdKxqc7.exe -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\p9Kf5CEVdKxqc7.exe
NY ->  System Fix.lnk -> C:\Documents and Settings\Korisnik\Desktop\System Fix.lnk
NY ->  W9gEqf3lwFMAg1 -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\W9gEqf3lwFMAg1
NY ->  W9gEqf3lwFMAg1.exe -> C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\W9gEqf3lwFMAg1.exe
[Purity]
[Empty Temp Folders]
[EmptyFlash]
[CreateRestorePoint]
[ClearAllRestorePoints]
[Reboot]
klik na RUN FIX

-log koji dobiješ kopiraj

2.ponovo pokreni rogue killer

-stisni br 6 i potvrdi

nakon ovog javi da li se sve vratilo u normalu

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 13:44 (total).

0 0 hvala 1
16 godina

Sve nestalo, kad sam stisnuo run fix... Nema taska ni deska, samo prozori.

Jel to normalno ili da ga restartam?

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

sačekaj malo da odradi fix, program će se sam restartirati, ako slučajno ne bude ručno ga restartiraj

jesi li odradio prije run fix tdsskiller?

16 godina
total kaže...
Fake_Alert kaže...

sačekaj malo da odradi fix, program će se sam restartirati, ako slučajno ne bude ručno ga restartiraj

Nisam sad cu tdsskiller pa cu onda run fix.

Nije mi htjelo skinut TDSSkiller valjda nedaju virusi tko ce znat.

Sad radim na tome.

Nothing lasts forever
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
total kaže...
Fake_Alert kaže...

Sad radim na tome.

nemoj se puno zamarati, ako se tdsskiller neda skiniti, ima i drugih načina, javi mi ako zapne u nečemu...samo nemoj sam na svoju ruku ili prekidati programe u radu..,na taj način nećeš ništa postići osim štete

-nemoj preskakati redosljed

-ako bude problem u određenom koraku, javi

-nemoj žuriti

16 godina
total kaže...
Fake_Alert kaže...
total kaže...
Fake_Alert kaže...

Sad radim na tome.

nemoj se puno zamarati, ako se tdsskiller neda skiniti, ima i drugih načina, javi mi ako zapne u nečemu...samo nemoj sam na svoju ruku ili prekidati programe u radu..,na taj način nećeš ništa postići osim štete

-nemoj preskakati redosljed

-ako bude problem u određenom koraku, javi

-nemoj žuriti

Skinuo sam na stolni sad tdsskiller i preimenovao ga i skinuo na laptopu i nezeli ga otvorit, ni u zipu ni u exeu.

Kao nema mjesta na HDD-u , ili je ostecen file  ( u sto cisto sumnjam )

Tako da sam sad OTS stavio na run fix i gotov je, sad se restarta.

Nothing lasts forever
17 godina
neaktivan

ok...log OTS log mi kpiraj

MBR ćemo fixati preko aswMBR ili u krajnjem slučaju preko combofix-a

samo polako i nemoj ništa na silu...imaš jako opasnu infekciju

nakon OTS run fix skripte uradi ovako

1.ponovo pokreni rogue killer

-stisni br. 6 i potvrdi sa enter

-log kopiraj

2.skini aswMBR i spremi na desktop

-pokreni program klikom na SCAN

-kad završi sa scanom klik na SAVE LOG

-log kopiraj

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 14:23 (total).

0 0 hvala 1
16 godina
total kaže...

ok...log OTS log mi kpiraj

MBR ćemo fixati preko aswMBR ili u krajnjem slučaju preko combofix-a

samo polako i nemoj ništa na silu...imaš jako opasnu infekciju

nakon OTS run fix skripte uradi ovako

1.ponovo pokreni rogue killer

-stisni br. 6 i potvrdi sa enter

-log kopiraj

2.skini aswMBR i spremi na desktop

-pokreni program klikom na SCAN

-kad završi sa scanom klik na SAVE LOG

-log kopiraj

OTS log stize sam da ga dignem na pastebin a ovo dvoje kroz par minuta, sporo ko vrag.

OTS - http://pastebin.com/HDv6dNBT

Rogue - http://pastebin.com/4JvXzwBG

EDit: nezeli otvorit aswMBR.

Klik i nista, par puta sam to napravio.

Nothing lasts forever
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 14:50 (Fake_Alert).
17 godina
neaktivan

dobro...

skini combofix , prije nego ga spremiš na desktop preimenuj ga u svchost.exe ili winlogon.exe

-isključi antivirus

-pokreni combofix i na sve što traži odgovori potvrdno

-dobit ćeš upit za instalaciju recovery console , obavezno instaliraj recovery console i ne diraj ništa dok scan ne završi

-log koji dobiješ nakon restarta kopiraj

2.skini MBRcheck i spremi na desktop

-pokreni program

-log koji odbiješ nakon scana kopiraj

0 0 hvala 1
16 godina
total kaže...

dobro...

skini combofix , prije nego ga spremiš na desktop preimenuj ga u svchost.exe ili winlogon.exe

-isključi antivirus

-pokreni combofix i na sve što traži odgovori potvrdno

-dobit ćeš upit za instalaciju recovery console , obavezno instaliraj recovery console i ne diraj ništa dok scan ne završi

-log koji dobiješ nakon restarta kopiraj

2.skini MBRcheck i spremi na desktop

-pokreni program

-log koji odbiješ nakon scana kopiraj

Pokrenem combofix, prije toga sam ga preimenovao i on nesto extracta i poslje tog se ugasi i nista..

Probano par puta

ZABORAVI

-----

Radim sad.

Nothing lasts forever
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 15:09 (Fake_Alert).
16 godina

Nece li ga nece, upaljen combofix i zastekao cijeli laptop i stoji vec pol sata nista..

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Nece li ga nece, upaljen combofix i zastekao cijeli laptop i stoji vec pol sata nista..

restartiraj ručno, pa pokreni mbrcheck....

da li je combofix instalirao recovery console ?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice