radio sam na kompu, surfao netom, kada mi firewall javi da se nešto dešava pri konekciji ne internetu, ja naravno, ne pazeći stisnuo allow. nakon nekoliko minuta, a minimizirajući prozor, pojavilo mi se na desktopu neki wallpaper sa upozorenjem da imam virus, i da nek se pobrinem za to. ono, prozor koji se ne miče, jer je wallpaper, a wallpaper je očito rađen capture screen metodom. naravno, probao sa anivirusom, i do pola skenirao, a imam krcati disk i nije mi se dalo čekati da do kraja završi, imao sam stvarno puno posla. i naravno, misleći da sam riješio probleme, ja restart. sada se windows više i ne može dignuti. znam da sam kriv. i sada tražim pomoć ko kakva pi***, a sve to zbog toga jer sam bio brzoplet i u žurbi, velikoj žurbi.
budući da na tom disku od 120 gb imam zaista važne podatke, kao što su programi, driveri koji mi trebaju za optimalan rad windowsa, i mnoštvo važnih projekata i dokumenata, palo mi je na pamet, da na slobodnom mjestu diska kreiram novu particiju i instaliram win xp pro sp2, isti operativni sustav koji je već imam na disku i koji je mrtav. dakle, dual boot istih operativnih sustava. i da na neki način popravim one stare windowse ako se može, a ako ne, da bar podatke sa starih windowsa prebacim na ovu particiju. puno bi mi to značilo. što kažete na ovu ideju? ima li tko kakakv prijedlog da spasim podatke? mogu li se kako ovi stari windowsi dignuti? molim pomoć...
za formatiranje diska i stavljanje novih windowsa još ne želim čuti. to može bilo tko napraviti. a ja to ne želim, jer imam podatke koji su mi dosta važni. backup nisam napravio, planirao sam večeras, ali danas crklo.
pomozite...