Virus i kako spasiti podatke sa diska

poruka: 20
|
čitano: 6.216
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

radio sam na kompu, surfao netom, kada mi firewall javi da se nešto dešava pri konekciji ne internetu, ja naravno, ne pazeći stisnuo allow. nakon nekoliko minuta, a minimizirajući prozor, pojavilo mi se na desktopu neki wallpaper sa upozorenjem da imam virus, i da nek se pobrinem za to. ono, prozor koji se ne miče, jer je wallpaper, a wallpaper je očito rađen capture screen metodom. naravno, probao sa anivirusom, i do pola skenirao, a imam krcati disk i nije mi se dalo čekati da do kraja završi, imao sam stvarno puno posla. i naravno, misleći da sam riješio probleme, ja restart. sada se windows više i ne može dignuti. znam da sam kriv. i sada tražim pomoć ko kakva pi***, a sve to zbog toga jer sam bio brzoplet i u žurbi, velikoj žurbi.

budući da na tom disku od 120 gb imam zaista važne podatke, kao što su programi, driveri koji mi trebaju za optimalan rad windowsa, i mnoštvo važnih projekata i dokumenata, palo mi je na pamet, da na slobodnom mjestu diska kreiram novu particiju i instaliram win xp pro sp2, isti operativni sustav koji je već imam na disku i koji je mrtav. dakle, dual boot istih operativnih sustava. i da na neki način popravim one stare windowse ako se može, a ako ne, da bar podatke sa starih windowsa prebacim na ovu particiju. puno bi mi to značilo. što kažete na ovu ideju? ima li tko kakakv prijedlog da spasim podatke? mogu li se kako ovi stari windowsi dignuti? molim pomoć...

za formatiranje diska i stavljanje novih windowsa još ne želim čuti. to može bilo tko napraviti. a ja to ne želim, jer imam podatke koji su mi dosta važni. backup nisam napravio, planirao sam večeras, ali danas crklo.

pomozite...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i da dodam, virus je označen u bitdefenderu kao TROJAN FAKE LH, tak nešto...  uglavnom, naseren je i u registryiju, a od tamo ga nisam uspio izbrisati...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Virus i kako spasiti podatke sa diska

Odi na www.minipe.org i skini updateovanu minipe iso datoteku te od nje snimi tj. zapeci CD i podigni sustav sa tog CD-a i skeniraj komp sa više antivirusa, a ako to ne pomogne onda fakat neznam kaj da radiš osim reinstalla windoza.

Zaboravih reći password za iso je "thecavern" bez navodnika

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2008 13:49 (yaro).
17 godina
neaktivan

Samo da napomenem da je i meni isti slučaj bio prije tri dana samo odjednom antivirus avast javi ima te virus u računaru i u pozadini plava slika sa  žutim natpisom u sredini ekrana imate virus skenirajte i uklonite virus pokušavao sam sa više antivirusa ali ništa nije pomoglo u normalnom podizanju wnidoza mu je trebalo puno a kad podigne radi minut i javlja poruku sistem se gasi za 60 sekundi odbroji do nule i gasi  pokušao sam iz safe moda ali ništa antivirus avast i zone alarm ga nađu uklonim ga ali se oni vrati nakon ponovnog podizanja i samo format C je riješio i friški windozi a jedino me tiješi što sam imao drugu partziciju na kojoj su važniji podaci

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako ces vec radit dualboot ona bih ti preporucio da stavis vistu jer ima onaj UAC(user acccaunt control)pa ako ce ti virusi s jedne particije htjeti unistiti i tu drugu mozda ih on sprijeci..neznam stvarno...najbolje bi ti bilo ako mozes nabavit ladicu za externi disk i stavi svoj unutra odi kod frenda na komp kopriaj sve kaj ti je vazno i formatiraj disk...Šutimzatim instaliraj win i kopiras podatkeNamigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj dignuti windowse u safe modu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hvala svima na prijedlozima, nadam se da će pomoći... ako još tko ima kakav prijedlog, ne bi bilo na odmet... hvala puno. pomalo sam očajan. toliko tih projekata, a sve da mi uništi komad bespotrebnog malicioznog koda. doživio sam murphyijev zakon na najokrutniji mogući način.

stvar je u tome da mi windows može dignuti, ali dođe do login ekrana, ja upišem password, i onda se jako sporo sporo ponaša i ja ugasim prijenosnik. prijenosnik nema tipku za restart...

uglavnom, još kojih prijedloga. formatiranje diska ću raditi samo u krajnjijm granicama, kada se baš ništa više ne bude moglo napraviti...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moj savjet ti je da skineš linux s http://www.slax.org/ staviš to na stick, i bootaš se s njega. Zatim kad se računalo podigne, skini s neta slackware pakete za Gparted i s Avastove stranice Avast Home edition for linux. Smanji windows particiju, ako nije puna, napravi backup svega što ti je bitno, te preskeniraj diskove s Avastom. Nakon toga trebao bi bit slobodan od virusa (windowsi če ga pokušat dignut pri sljedećem bootu jer je u registrima, ali češ ti izbrisat dll u kojem se nalazi).

I ubuduće nemoj držat samo jednu particiju na disku, svi znaju da dokumente ne smiješ držat u dokumenti folderu Smijeh

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina

Spoji disk na neki desktop, spasi što se spasiti da i formatiraj.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @2.66 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo što sam napravio, ali bezuspješno. digao sam windowse u safe modu. išao na system restore. vratio na system checkpoint na današnji datum, budući da mi je to jedina točka vraćanja koja se kreirala kada sam pokrenuo system restore. ranije restoreove nemam, tak da je sve to beskorisno bilo. uglavnom, taj system checkpoint je točka koja je nastala kada sam išao na to da li bih mogao vratiti se ranije, kada sam još imao normalne windowse sa virusom. uglavnom, napravio to, išao bootati normalno, ali neće. dođe do login ekrana, upišem lozinku, zatim se smrzne, ja ugasim, upalim, stavim opet safe mode. neće ni on da se pokrene, nego samo stoji u sva 4 ugla ekrana safe mode, a crna pozadina i gore piše verzija windowsa. koje ludilo, bemu...

evo, to je izvješće...

pomagajte...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovaj, a sa kojeg računala pišeš ovaj forum? Priključi na to računalo svoj disk i sa njega probaj riješiti problem..ako imaš mjesta na svome prekopiraj šta ti je važno ako ne na ovo drugo( u slučaju da svoj moraš formatirat). Zbriši Win(naravno, svi programi driveri itd nanovo), kreiraj particije i posloži po važnosti..To su ti drastične mjere svima znane. ja bi skopirao podatke a cijeli disk očistio..nikad ne znaš gdje se taj državni neprijatelj zavukao..meni je taj desktop uletio na laptopu i plakao je da je virus ali ni v od virusa..zbrisao sam neko sr. šta se zvalo Windows antivirus 2008 i strojić radi bez frke..nit tog plavožutog upozorenja nit kočenja sustava nit Zalarm nit AGV ne pronalaze ništa..pouka za ubuduće, zar ne? Kreiraj pet particija ako želiš a za Win ostavi 5-8GB i poslje ga briši i diži čim ti malo zašteka.

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

znam ja što ću ubuduće napraviti... ali pitam za sada? što sada da napravim? kak da dignem te windowse? kak da spasim podatke? sva ona pitanja kao iz prvog posta...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

izvadi problematični disk i priključi ga na drugo računalo. Neka ti to računalo boota normalno sa svojeg, ne tvojeg diska.Otvri my comp i pronađi svoj disk.Explorer i počni prebacivati šta ti treba na host računalo. kad svršiš zbriši Win sa svog diska, instaliraj ih iznova, ako ne upali formatiraj cijeli disk i vrati svoje podatke s hosta na svoj disk. Nema druge

IBM ( I Blame Microsoft)
17 godina
neaktivan
Ja bi još probao instalirati Anti-Malware http://www.malwarebytes.org/mbam.php u safe modeu. Meni je više puta spasio kožu, doduše nisam ga probao instalirati u safe modeu, ali u tvojoj situaciji vrijedi probati.
17 godina
neaktivan

http://sfbay.craigslist.org/sfc/cps/792911495.html

http://www.removeadware.com.au/articles/winantiviruspro/

proguglaj još malo nisi jedini nahebo..ovaj drugi link ti priča kako ćeš manuelno iz registry obrisat taj shit

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo... nakon pretrage, ustvrdio msam da imam ovo:

http://www.bitdefender.com/VIRUS-1000375-en--Trojan.FakeAlert.AAH.html

windows u safe modu radi, ali ne radi bitdefender. jedino ako pokrenem uiscan.exe iz program files/bitdefender... tada moram odabrati direktorij i bitdefender skenira.

ima li još kakvih prijedloga? da nekak spasim windowse...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
micho0305 kaže...

izvadi problematični disk i priključi ga na drugo računalo. Neka ti to računalo boota normalno sa svojeg, ne tvojeg diska.Otvri my comp i pronađi svoj disk.Explorer i počni prebacivati šta ti treba na host računalo. kad svršiš zbriši Win sa svog diska, instaliraj ih iznova, ako ne upali formatiraj cijeli disk i vrati svoje podatke s hosta na svoj disk. Nema druge

Napravi ovo i rjesen problem...ili stavi linux kako je u prijasnjim postovima objasnjeno..
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan

Ma digni ubuntu i poprži šta ti treba.

I ako budeš pokušavao ičim ukloniti virus prvo isključi system restore.

To je vjerovatno i razlog zašto ti se nakon restarta malware vrati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo, ovo pišem sa slaxa i nema problema... pada mi na pamet ideja da odnesem kod nekog da mi skenira disk sa kompa. disk bi bio ipak spojen kao removailable, tj. na neki način neaktivan. pa bi ga skenirao sa nekim dobrim antivirusom. ima li tako lijeka?

ova gamad što me napala je po izvješću bitdefendera otkrivena 18.08.2008. da pričekam neki removal tool?

hvala vam na prijedlozima...

ako tko još ima kakvu ideju, dobro dođe...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo da javim... digao windows... u tome mi je uvelike pomogao antimalware bytes koji sam koristio u safe modu. koristio ga već prve dane kada je windows bio beživotan, osim u safe modeu. prepoznao trojana fake.alerta.aah-a kao neki hijack.wallpaper, stavio u karantenu i riješio problem. međutim, pri dizanju windowsa, događa se restart, nakon malo vremena dignutih windowsa. posumnjao na dumprep 0 -k. isključio mogućnost system restorea i u kartici advanced isključio u startup and recoveryiju write debugging information stavljajući ih na none.

riješavanje toga problema našao sam na:

http://www.castlecops.com/t137710-systemroot_system32_dumprep.html

http://www.raymond.cc/blog/archives/2008/03/04/what-is-dumprepexe-why-is-kernelfaultcheck-dumprep-0-k-in-msconfig-startup

programom Autoruns isključio sam u kartici logon kernelfaultcheck. nakon toga vidio da se windowsi zbog istog razloga restartaju, iako kerneltfaultcheck nije pokrenut. skinuo antimalware bytes novijeg datuma updatea. pokrenuo ga i našao mi je nekog trojanca. stavio u karantenu.

sve radi bez problema...

hvala što ste mi pomagali savjetima i prijedlozima...

:-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2008 21:52 (reefreemind).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice