Velika opterecenost procesora

poruka: 41
|
čitano: 5.025
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Imam neki ASUS Updater za bios na cd-u od maticne ploce. Gledao sam da skinu bios pa prebace na fles i onda iz biosa pokrenu taj fajl na flesu,tj update bios.

0 0 hvala 0
17 godina

Nije to to, tebi treba afudos ili ovo sta sam ti poslao link. Asus updater je vjerojatno samo za drivere za plocu

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pise da je za bios. Nema veze,svakako cu uraditi kako si mi rekao.

0 0 hvala 0
17 godina

Pa probaj s time, ali cisto sumnjam jer se inace ne dobije na cd aplikacija za update biosa

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Velika opterecenost procesora
Patrick_cro kaže...

Pise na listi da podrzava, nema veze sta tog procesora nema na listi, vazan je samo fsb tako da  ce bez problema raditi na toj ploci

- ne, važna je jezgra (voltaža!), tek nakon tog fsb. Ako je bar jedan CPU na popisu npr wolfdale, tad može.. ako nije, tad samo starije generacije.. PROVJERITI!!

BIOS je sporedan, tj tek ako podržava i kad nabavi CPU ima smisla flashati noviju verziju (ako donosi support za konkretan CPU, dodan množitelj za odgovarajući clock i sl, piše u changelogu BIOSa).

(provjereno na popisu podržanih) .. podržava do Conroe (65nm) jezgre, ne Wolfdale (45nm). Problem jer je intel rebrendao-renejmao određene serije. npr isti naziv E6300 je za oba. Ali, pošto je i945P chipset, tad postoji šansa da i ako nije navedeno u popisu podržanih, može podržavati wolfdale (ima odgovarajuću regulaciju voltaže, ovisi baš o datumu i reviziji MBO). Proizvođač nakon nekoliko godina ne updejta popis.. dok se ne proba ne zna se sigurno. Rizično.

ram, DDR znači double.. stvarni i efektivni clock, ovisno o verziji i chipsetu može biti prikazano 200=400 pošto MBO podržava 400-533-667 ovisno o FSBu CPUa ovo je OK.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Nije to laptop da mu vazan napon procesora i tdp, vec iskljucivo fsb, govorim iz prakse a ne iz teorije e5400 je samo jedan. e6300 su postojali dva modela pentium dual core na 2.8ghz i core 2 duo na 1.86 koji su totalno nevazni za ovu pricu jer gdje je isao jedan ide i drugi jer oba imaju isti fsb i isti su socket.
16 godina
Patrick_cro kaže...
Nije to laptop da mu vazan napon procesora i tdp, vec iskljucivo fsb, govorim iz prakse a ne iz teorije e5400 je samo jedan. e6300 su postojali dva modela pentium dual core na 2.8ghz i core 2 duo na 1.86 koji su totalno nevazni za ovu pricu jer gdje je isao jedan ide i drugi jer oba imaju isti fsb i isti su socket.

-sad lupetaš iz inata? Conroe i Wolfdale.. ako već ne čitaš ili ne znaš razliku, bar prihvati poneki hint. Dat ti je konkretan link ako ne vjeruješ, provjeri + u popisu je e6300 @1.8 .. to je conroe. Uvodiš e5400 .. koji je btw wolfdale i jedino socket i fsb smatraš bitnim.. LOL :) Jedino što daje nadu je sam chipset, koji može podržavati, ali ovisi o izvedbi MBO (pcb-revizija, napon CPUa i BIOS).

radije prestani pomagati takvim stavom, napravit ćeš više štete (mada su namjere dobre..). Loša praksa.

edit: evo npr što kaže google, asus support odgovor za e5200, ne može.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 18:18 (ihush).
8 godina
neaktivan

Pa vi me upropastiste sad.  Koji procesor iz liste koju sam okacio odgovara i koji ce imati najbolji ucinak? Dodacu i 1GB rama,tako da i to uzmite u obzir.

0 0 hvala 0
17 godina
Dimitrije94 kaže...

Pa vi me upropastiste sad Koji procesor iz liste koju sam okacio odgovara i koji ce imati najbolji ucinak? Dodacu i 1GB rama,tako da i to uzmite u obzir.

Pa več si dobil konkretan odgovor, dakle opet čitaj dolnji link i samo dobro prati listu podržanih procesora.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/velika-opterecenost-procesora/245524.aspx?page=0&jumpto=5229789&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
17 godina
https://www.asus.com/support/CPU/1/22/14/3/ly0uHyAg2GI5nzmr/
Jbg fulao sam nisam gledao da ploca podrzava samo 65nm procesore
8 godina
neaktivan

Zahvaljujem. :)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice