Ummm, black screen

poruka: 6
|
čitano: 1.131
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
ummm, black screen

Imam dual screen, i sve super radi do prije par dana kad sam iznenada odlučio zamijeniti primary i secondary screen. Trenutak kad sam stisnuo apply, slika je nestala s oba ekrana, čekao sam neko vrijeme ako će se sločajno vratiti na stare postavke kao što obično radi kad promijeniš rezoluciju, pa te pita dali vidiš taj tekst... ne ništa se nije vratilo i monitori su i dalje ostalu ugašeni. Ne da je slika crna i slično, nego su baš ugašeni kao da nema signala na njima. Rebootam ja komp dugim pritiskom na power button i sve normalno ima slike u BIOS-u, ali čim dođe do onog dijela gdje loada windowse nema slike i monitor se gasi, i tako nakon par bezuspješnih pokušaja sam došao na ideju za safe mode. Pokrenem ja njega u safe modu, i ima slike u windowsima, ali znate i sami kako to izgleda u safe modu... ali nemogu ništa štelati oko postavka za te ekrane, zato što u safe modu prepoznaje samo jedan ekran. I tako pokušam još par put i ništ, odlučim napraviti uninstall AMD CCC-a iz safe moda, i pokrenem ga normalno i ima slike. viola :D ali da bez tog nema ni drivera i radi samo jedan monitor na rezoluciji 800x600 ... Idem ponovo installirat AMD CCC u normalnom modu sve prođe oke, reboot i nema slike. Opet uninstall iz safe moda i usput izbrišem sve moguće fajlove vezane uz AMD, ponovo install AMD CCC-a i ista stvar... Izgubio sam sate i sate pokušavajući ovo popraviti, no čini mi se da će biti lakše napravit reinstall windowsa osim ako netko ovdje nema neku ideju :D

I da napomenem pokušavao sam isključiti drugi monitor iz grafičke no bez sreće. koristim zadnje drivere. i nisam neki computer noob IMO :D no ovakvo nešto mi se nikad nije desilo

i još nešto, dok sam mijenjao primary i secondary screen to sam čini iz onog menija u windowsima, desni klik na desktop....

0 0 hvala 0
12 godina
Ummm, black screen

Crkla ti je grafa bar je kod mene to bio slučaj

nicky.sl
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ummm, black screen

Nije crkla, sve radi okej na windowsima XP (instalirano na drugom disku). I instalirao sam sedmicu na druoj particiji, sve je sad okej. No ova instalacija od prije još uvijek nema slike kad se uđe u windowse. Bilo mi je bad ponovo instalirat windowse i sve porgrame podešenja no izgleda da je to bio najlakši način.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ummm, black screen

Iz safe moda si trebao uninstalirati grafičke drivere, to bi trebalo resetirati te postavke... Bar bih ja to prvo pokušao.

What Andy giveth, Bill taketh away.
12 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Iz safe moda si trebao uninstalirati grafičke drivere, to bi trebalo resetirati te postavke... Bar bih ja to prvo pokušao.

C je programski jezik kaže...

odlučim napraviti uninstall AMD CCC-a iz safe moda, i pokrenem ga normalno i ima slike. viola :D ali da bez tog nema ni drivera i radi samo jedan monitor na rezoluciji 800x600 ... Idem ponovo installirat AMD CCC u normalnom modu sve prođe oke, reboot i nema slike. Opet uninstall iz safe moda i usput izbrišem sve moguće fajlove vezane uz AMD, ponovo install AMD CCC-a i ista stvar... 

16 godina
neaktivan

Onda brisati registry ključeve ili jednostavno vratiti na raniji restore point.

What Andy giveth, Bill taketh away.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice