Ultra VNC Viewer

poruka: 7
|
čitano: 5.397
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Ultra VNC Viewer problem

Želim se spojiti sa Win7 na drugu Win7 mašinu preko Interneta. Pokrenem Vnc Viewer koji me pita za Ip adresu Vnc Servera i porta. Kako da dođem do tih podataka? Da li Vnc server na drugoj mašini mora biti stalno aktivan? Uglavnom ako netko ima volje i vremena za kratki tutorijal.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ultra VNC Viewer problem

Nemam konkretan odgovor na tvoje pitanje,ali svakako preporučam da koristiš ovaj program..http://www.teamviewer.com/hr/

Besplatan,izuzetno jednostavan za korištenje,nemoraš ništa ni podešavati,podržava VOIP,video..

16 godina

Bih, ali problem je što osoba koja koristi mašinu na koju se spajam ne zna ništa o kompjuterima, ostavlja ga uključenog i odlazi itd. Uglavnom nema mi tko odgovoriti kada TewmViewer generira šifru za spajanje. Doduše jednom sam negdje pročitao da je moguće na drugoj strani otvoriti vlastiti account i na njega se prijaviti. Tada nema potrebe za nikakvom akcijom sa druge strane. Da li znaš možda nešto o toj mogućnosti?

16 godina
neaktivan

Nisam baš siguran al mislim da ovaj tutorijal to omogućuje..http://www.pcworld.com/article/248991/how_to_log_in_to_your_pc_remotely_with_teamviewer.html

Kad ga ja koristim,uvijek ima nekog sa druge strane,pa nisam siguran :)

17 godina
Rookie2010 kaže...

Bih, ali problem je što osoba koja koristi mašinu na koju se spajam ne zna ništa o kompjuterima, ostavlja ga uključenog i odlazi itd. Uglavnom nema mi tko odgovoriti kada TewmViewer generira šifru za spajanje. Doduše jednom sam negdje pročitao da je moguće na drugoj strani otvoriti vlastiti account i na njega se prijaviti. Tada nema potrebe za nikakvom akcijom sa druge strane. Da li znaš možda nešto o toj mogućnosti?

-osoba s druge strane ne mora znati, ako zna osoba s prve strane. TeamV je OK, samo prvi put moraš dobiti šifru (pročitati s ekrana je dovoljno lako za tudume). Podesiš svoju (trajnu) i to je to.

-ako koristiš VNC (bilo koji RDC) uvjek moraš znati IP računala na koje se spajaš, preko interneta se to komplicira routerom (vanjskim IPom) i otvaranjem porta koji bi propustio konekciju... teže za početnika koj ne zna, upravo tad dio teamV rješava za korisnika. Drugi dio je identičan za sve OSeve ili software tj podešavanje pristupa user-pass.. za spajanje jer i za VNC moraš znati pass, tako da TeamViewer pobjeđuje u jednostavnosti. ...btw, izbjegavati ga ako je sigurnost važna, ali 99% mislim da u ovom slučaju nije.

Ako korisitš VNC (ultra je samo jedan od mnogih, ništa posebno, dobar je i Tight za server stranu možda jednostavniji ali svakog mora koirsnik instalirati i podesiti), možeš i bez njega, sami win imaju kvalitetan RDC.

-vanjski IP je adresa koji privremeno dobiješ od ISPa (whatismyip..) port na routeru i otvaranje ovisi o njegovom firmwareu, uobičajeno 5900 (5800).. ako je potrebno to sve možeš preko TeamV podesiti pa onda koristiti VNC.

-DynDNS ili neki drugi DNS servis se koriste upravo za vanjski IP... tad tebaš i neki soft na hostPCu ili u modemu odgovarajuću opciju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Pokusaj splashtop, potrebno je samo da je drugi pc upaljen i on ce radit u pozadini. Samo se trebas registrovat i taj mail uneses u drugi pc i to je to. Ja koristim android - pc, a moze i za pc - pc, barem bi trebalo, nisam pokusavo

16 godina

Zvuči obečavajuće. Hvala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice