Imam toshiba satelite a 300 d i problem s gasenjem. cim se ugrije cesto se gasi sam od sebe zbog pregrijavanja tj.slabo ga hladi ventilator. dali postoji kakvo rjesenje za to???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-da, čišćenje hladnjaka, nova pasta i temp. bi trebala biti prihvatljiva. Ako je još pod garancijom onda u servis.
Stavljanje termalne paste i "usisavanja" (čišćenje prašine) pomaže, ali po modelu to nije stariji laptop od cca 6-12mj pa ne znam koliko se prašine moglo nakupiti u njemu? Definitivno pogledaj ovo http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=235824 Skini si taj programčić RMclock a sve ostalo ti piše u navedenom linku. Nadalje, pomognu i vanjski "puhači" zraka, ali prvo si inst taj prog i ako znaš promjeni pastu od procesora.
i ja imam a300d star 6 mjeseci. i takodjer mi se nedavno poceo grijat kao nenormalan na lijevoj strani laptopa.
samo odvrnes ispod one sarafice i dobro ispusi dio oko procesora (nemoj koristiti fen za to). ocisti prasinu koja se skupila na resetkama.
sad laptop drzim u high performance modu stalno i niti se pretjerano grije niti mu temp ide preko 60 stupnjeva. nijednom mi se jos nije ugasio od ciscenja.
Laptop mo je star 6mj.i kao novi se gasio kada nesto zahtijevnije radim odmah se pregrije i ugasi.Kako da promijenim pastu to mi nista nije jasno?
-čest uzrok (ovakvih simptoma) je slabo hlađenje, potrebno je očistiti hladnjak CPUa (pasta je dihtung) ponekad i novi ventilator.