bok svima,evo ovako,komp mi je bio uključen u produžni kabel koji je imao prenaponsku zaštitu.neki dan mi je pao napon u kući i nakon paljenja kompa tipkovnica i miš počeli su smrzavat nakon 15 min rada dok bi sve na monitoru dalje normalno radilo,također ga se nije moglo niti ugasiti,jedino odpozadi na sklopku. to sam rješio zamijenivši za produžni kabel bez te zaštite,mađutim sad mi se događa da nakon uključivanja pa isključivanja zvučnika ili slušalica samo se tipkovnica isključi na par sekundi pa ponovno uključi ali bez lampice za num lock i screen saver prestane radi tj. monitor ne prelazi u stand by,a miš radi normalno.tipkovnica i miš su na usb-u.tek kad resetiram komp se sve vraća u normalu. komp je intel celeron 2.4 ghc, 2 gb ram windows 7 ultimate 32-bit molim pomoć!!!!!
Tipkovnica i screen saver se gasi
- poruka: 7
- |
- čitano: 3.381
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zna li tko kakvo rješenje?please!!!
bok svima,evo ovako,komp mi je bio uključen u produžni kabel koji je imao prenaponsku zaštitu.neki dan mi je pao napon u kući i nakon paljenja kompa tipkovnica i miš počeli su smrzavat nakon 15 min rada dok bi sve na monitoru dalje normalno radilo,također ga se nije moglo niti ugasiti,jedino odpozadi na sklopku. to sam rješio zamijenivši za produžni kabel bez te zaštite,mađutim sad mi se događa da nakon uključivanja pa isključivanja zvučnika ili slušalica samo se tipkovnica isključi na par sekundi pa ponovno uključi ali bez lampice za num lock i screen saver prestane radi tj. monitor ne prelazi u stand by,a miš radi normalno.tipkovnica i miš su na usb-u.tek kad resetiram komp se sve vraća u normalu. komp je intel celeron 2.4 ghc, 2 gb ram windows 7 ultimate 32-bit molim pomoć!!!!!
ako sam ja ovo skužio?!

ne kužim ni ja što hoće reć...
hoću reć da mi smrzavaju miš i tipkovnica,a počeo mi je i skreen saver štekat,monitor ostaje upaljen sa slikom na desktopu.jel sad malo jasnije?
Moguće da napajanje radi problem ili je do matične. Produžni kabel ne može utjecati na rad računala, osim dodatnim (kontinuriranim ili isprekidanim) padom napona. Ako možeš od nekon posudit napajanje, probaj s drugim.
P.S. Bilo bi dobro da ispuniš MojPC na svom profilu sa svim detaljima koje znaš, uključujući i model napajanja.
nisam baš iskusan u podatcima oko kompa,samo znam da mi je matična asus p5kpl-am epu,grafička je ona fiksna koja dolazi sa matičnom i to je to,ostalo sam naveo gore u prvoj poruci(od onog što znam).evo nešto sam rješio,posudio sam drugi miš i ne smrzava od jučer.inače na starom mišu prije nego smrzne me pecne struja na njemu i onda crkne skupa sa tipkovnicom i svim usb ulazima.tipkovnica i miš su marka MS (loše),tako da predpostavljam da je nakon godinu dana rada dao svoje,taman kad je istekla garancija skupa s kompom.