Poz,
potrebna mi je pomoc oko instalarinja zvuka na laptop-u .
Znaci odradio sam reintalaciju kompa i instalirao drajvere za graficku .... sve sto je trebalo ..
ali nikako jos zvuk da instaliram ...
Imam problem,u Device Manager mi jos trazi drajver za Audio Device on high Definition audio bus ... Ostali su mi svi ok ...
A na volume control pa mixer device stoji mi blutut audio i nemam vise ni jedan ... Skidao sam nekoliko drajvera ali ni jedan ne pali ...
Evo podaci ukoliko neko moze da pomogne :
P : AMD turion 64 X2 Mobile TL - 56
G : nvidia geforce go 6150
Manufacture : quanta 30B7
Sound driver
- poruka: 30
- |
- čitano: 14.862
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
koji je os u pitanju, i koja matična pa ćemo potražiti drivere. zvučna je pretpostavljam integrirana. s ovim besplatnim programom možeš vidjeti koje su ti komponente u pc-ju (proc, ram, hard, matična itd).
-OS XP? onda je rješenje možda ovakvo, instaliraj microsoft UAA (ili SP3), nakon tog driver za audio.
Hvala na odgovorima .. Resio sam problem , a resio sam ga tako sto sam odradio opet reinstalaciju i pre svega instalirao zvucnu karticu ...
Jer kada sam taj problem imao javljao je neku gresku 88780080 i to me je ometalo ...
I da OS je XP
ovo je valjda zvucna kartica
Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] PCI
pliiiz pomozite :(((
koji je os u pitanju, i koja matična pa ćemo potražiti drivere. zvučna je pretpostavljam integrirana. s ovim besplatnim programom možeš vidjeti koje su ti komponente u pc-ju (proc, ram, hard, matična itd).
ovo je valjda zvucna kartica
Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] PCI
pliiiz pomozite :(((
desni klik na ikonu my computer, pa na properties, pa na device manager. pogledaj pod tim stavkama da li imaš gdje žutih uskličnika, odnono nekih oznaka koje tu ne bi trebale biti. kada ti je nestalo zvuka, da li si nešto čačkao po pc-ju ili?
i pogledaj ovaj moj post gore. skini si taj program, pogledaj koja ti je matična ploča, napiši ovdje model, koji je operacijski sustav, pa ćemo ti potražiti drivere.
evo podaci o racunalu
operacijski sustav: MS Windwes XP Professional 32bit sp2
CPU: intel core 2 duo E4500 @ 2.20 ghz
maticna ploca: Gigabyte Technology Co. Ltd. P31- DS3L
a čuj, zvuk ne može nestati sam od sebe, osim ako je neki hardverski problem. možda je netko slučajno pobrisao drivere, jer ako u device manageru stoje žuti uskličnici onda znači da nema drivera.
ovdje je LINK s kojega ćeš skinuti drivere za zvuk za svoju ploču. skini, instaliraj i javi da li je pomoglo.
oće mi radit onda?
klikneš, skineš odnosno spremiš negdje na hard disk, gdje hoćeš. kada se skine, klikneš dva puta na taj fie i krene instalacija. možda će te tražiti restart pc-ja tijekom ili na kraju instalacije. ako te bude tražilo tako i npravi. trebalo bi raditi ako se instaliraju driveri, ali u svakom slučaju javi da li je pomoglo, ako nije, probati ćemo neke druge opcije.
e piše mi samo 'extract' i to ponavlja kad god kliknen na ikonu...nema 'install' -.-''
onda desni klik miša na ikonu, i u tom padajućem izborniku odaberi extract here (dakle taj file je zapakiran u rar pa ga treba extractati). prvo ga onda extractaj, pa onda instalraj kako sam ti rekao.
pogledaj dolje na slici, kod mene je npr na hrvatskom, ali to ti je ista stvar.
radi mi sad....fala ti punoooooooooooooooooooooooooooooo svaka čast fala tii ;)))))))))
ajde drago mi je da sam pomogao. gle, inače sve drivere za svoju matičnu ploču imaš na cd-u koji ide uz pc. ali sam ti dao link za najnovije drivere za svaki slučaj. drugi put ako nestane zvuka znati ćeš u čemu je problem.
inače, pošto si novi korisnik foruma, kada ti netko pomogne stisneš mu tipku hvala ispod posta
a probala sma s tim cd om al sam se bojala da još nešto ne pokvarim...al eto...
a nisan vidila to 'hvala' al fala puno u svakom slučaju :)))))))
Evo moja frendica ima problem...u pitanju je windows 7, vjerojatno 32bitna(to ću još provjeriti) te matična gigabyte GA-P31-DS3L. Dosad je mogla na komp imati spojene slušalice i zvučnike i sa obadvoje je odjednom išao zvuk. Sada kada naknadno spoji slušalice, mora ištekati zvučnike da bi radilo. Nakon toga je ona išla kopati po control panelu i rekla da je u soundu svašta popalila ali problem je ostao isti. Kaže da sada kada ušteka slušalice da winsi prijavljuju kao da su zvučnici uštekani.
Da li bi trebalo nove drivere staviti, ili je samo nešto u postavkama se zeznulo pa ne radi?
Staviti obavezno drivere od proizvodjaca zvucne. Vjerovatno realtec. U njima ces to moci podesiti.
Staviti obavezno drivere od proizvodjaca zvucne. Vjerovatno realtec. U njima ces to moci podesiti.
Da morat ću provjeriti što je ona stavljala...jer nešto govorila da je probavala stavljati neke realtek drivere...ali takve stvari se onda samo iz driver mogu mjenjati? Jer u control panelu u sound-u barem na svom kompu nemam niš pametno za mjenjat
U sound panelu u windowsima su genericke stvari koje rade na svim zvucnm karticama a driveri od proizvodjaca ti daju da podesavas specificne funkcije.
hej. ja također nemam pojma ništa o kompjuterima. pa ovako, skinem taj link i spremim na hard i kad kliknem traži extract... i napravim ono što ste rekli: extract here...i ne razumijem šta onda? ne mogu uć u tu ikonu jer piše run stalno i onda ponovno traži extract. a kliknula sam i setup. exe pa mi se nešto bilo instaliralo i restartala sam komp ali i dalje ništa ne radi. helppppppp :/
hej. ja također nemam pojma ništa o kompjuterima. pa ovako, skinem taj link i spremim na hard i kad kliknem traži extract... i napravim ono što ste rekli: extract here...i ne razumijem šta onda? ne mogu uć u tu ikonu jer piše run stalno i onda ponovno traži extract. a kliknula sam i setup. exe pa mi se nešto bilo instaliralo i restartala sam komp ali i dalje ništa ne radi. helppppppp :/
Malo više podataka nebi škodilo.
Koja matična je u pitanju? Da li ti isto fali driver za zvučnu karticu? Koji Windows koristiš?
Ako se ne snalaziš javi pa ćemo ti preko TeamViewera sredit.
pa...ne kužim se ja baš u to pa sorry...da,da zvučna je u pitanju.
Informacije o matičnoj ploči
ID matične ploče 09/24/2003-SiS-648-6A7I0G0KC-00
Naziv matične ploče Gigabyte GA-8S648(-L)
Windows XP ...
Skini sa ovog linka i pokreni:
http://download.gigabyte.eu/FileList/Driver/motherboard_driver_audio_realtek_whql.exe
Nek ti se raspakira na desktop:
i onda samo pronađi setup datoteku i pokreni. Po završetku restartaj računalo i to je to. Zvuka bi trebalo biti.joooooooj hvala puno puno punoooooo....
joooooooj hvala puno puno punoooooo....
Znači radi? Aj super.
Zdravo narode,
Imam jedan problem. Naime, nedavno sam radio sistem na racunaru i sve sam driver uspjesno uradio, osim zvucnog.
Pokrenem instaliju i dođe do pola i onda se pojavi plavi ekran sa nekim greskama koje ne mogu naci na internetu.
evo slikao sam pa nadam se da ce se naci neko ko bi mi mogao pomoci i reci o cemu se zapravo radi
znaci prvo mi se ovo pojavi ( ucitava do pola ) i zatim se ugasi i pojavi se ovo sa plavim ekranom i nekim informacijama i brojevima