Smrzavanje računala

poruka: 7
|
čitano: 3.714
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Smrzavanje računala
pitanje

Prije par dana računalo mi se samo od sebe zblokiralo, restartala sam sve je bilo ok onda se opet smrznulo. Nakon restarta više se nije Vista nije htjela podići pa sam isključila računalo na onaj gumb otraga, nakon par minuta upalim i radi....sve dok se opet nije smrznulo. Nakon toga nikako više nisam uspjela dignuti računalo pa sam pokušala instalirati Xp. 2 puta sam formatirala disk na kojemu je bila  vista instalirana ali nikako nisam uspjela počet proces instalacije xp-a stalno se javljala poruka da ne može podići sistem. Na kraju sam ubacila Vistu i instalirala bez problema, slozila sve programčeke, pregledala komp... nema virusa... 2 dana je ok radio i danas nakon kaj sam ga ostavila dugo upaljenog opet se zblokirao, nije se dao podići sistem restartom nego tek nakon što sam isključila na onaj gumbič otraga pustila par minuta i upalila i sve radi kak treba.

Ne znam kaj da radim, dal da opet reinstaliram Vistu ili ne znam u čemu bi mogao biti problem...

I nikako mi nije jasno zbog čega nisam mogla instalirati Win XP na formatiranu particiju, a Vistu sam uspjela bez problema...

Pozdrav :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Smrzavanje računala

Lady,izgleda imas problema sa pregrijavanjem nekih od komponenta u racunalu (procesor,graficka),mozda problemi sa RAMom u sta cisto sumnjam

Ako nisi iskusna u svemu ovome potrazi pomoc nekog frenda koji se "razumije u kompjutere" ili servisera

"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
16 godina
protjeran
Smrzavanje računala

jednostavno stavi ga na toplije Smijeh (šalim se)

ja sam samo instaliro nove prozore i radilo mi je

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smrzavanje računala
autorov komentar

Hvala na savjetima... Čini se da će jadničak završiti na servisu Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smrzavanje računala

cekaj cekaj servis najzadnji.

Inace valjda vi zene cure imate stila u ciscenju , pa ktome primjeni to na svom kompjuteru.

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Iz iskustva mogu reći da najčešće nemogućnost instaliranja xp (ili nemogućnost kopiranja nekih od instalacijskih datoteka za vrijeme trajanja same instalacije) rezultat problematične memorije. Najeftinije je posuditi od nekoga (ispravan ram) i probati instalirati s tim ram modulom. Druga mogućnost je da ti je počeo zezati disk, ako ispušta neke čudne zvukove i kliktajeve ili ako se pojavljuju neke softverske anomalije tipa nestajanja nekih particija - čim prije napravi backup. Treće može biti kao što je već spomenuto - pregrijavanje. U krajnjem slučaju dogodit će ti se da će komp završiti na 'servisu', a oni će fino zamijeniti jednu od prije spomenutih komponenti i pohvaliti se da su 'servisirali' komp:)

PS. Provjeri da li se na matičnoj nisu pojavili tzv. bloated kondenzatori, http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_plague . Uglavnom, ovo je jedan od problema koji se vjerojatno neće riješiti najpopularnijom metodom - reinstalacijom OSa.

17 godina
protjeran

Davno sam i ja imao taj problem. Rješio sam ga tako što sam za 100Mhz smanjio radnu frekvenciju memorije i više se nije smrzavao ili sl. Općenito mislim da je riječ o problematičnoj memoriji u ovom tvom slučaju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice