Smrzavanje miša

poruka: 7
|
čitano: 6.071
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Smrzavanje miša

Prije 4-5 dana mi se pojavio ovaj problem.

Potpuno nasumično mi se smrzne kursor na djelić sekunde, varira između možda desetinke i pola sekunde. Događa se potpuno nasumično, nekad zalaga svakih par sekundi, nekad par minuta. Događa se i u igrama i u windowsima. Kad se kursor odmrzne nastavlja sa pozicije na kojoj se smrznuo, dakle ne uzima u obzir pomicanje miša dok je bio smrznut. U najekstremnijim slučajevima laga, kursor nestane sa ekrana na pola sekunde do sekundu. Miš radi normalno na drugim kompovima.

Mijenjao sam usb portove, brisao drivere, reinstall chipset drivera - ista stvar.

Gledao sam u task manageru da li se što događa kada zalaga - ništa zanimljivo, niti cpu usage raste, niti hdd activity, sve potpuno normalno. Nisam našao sumnjivih procesa.

Ništa drugo osim kursora ne laga. Npr u igrama fps ne pada, komp se ne smrzava jedino je kursor problem.

Ništa značajno nije instalirano u zadnje vrijeme.

Ima li tko ideju?

EDIT: Ako npr. vučem mišem neku ikonu po desktopu i u tom trenutku mi zalaga - kursor nestaje, ikona ostaje u zraku. Kada lag prođe kursor se vrati, ikona je još uvijek u zraku i mogu je nastaviti micati, ali moram kliknuti da bih je otpustio. Nije bitno što sam je otpustio dok je miš bio smrznut. Eto još jedan detalj

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2014 1:49 (Griz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smrzavanje miša

Prokopao sam hrpu toga, 99% rješenja je bilo

-usb port, ali tada bi windowsi izbacivali poruku o connectanju - disconnetanju,

-ogromni hdd ili cpu activity

- interferencija kod bežičnih miševa

-driveri ili chipset

Također u svim slučajevima smrzavanje traje dosta duže, nisam našao da se nekome smrzava na desetinku sekunde

Btw, win 8.1, g400 miš

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Re: Smrzavanje miša

Probaj drugi miš na svom računalu i probaj svoj miš na drugom računalu - tada ćeš znati je li problem u mišu ili računalu, pa onda možeš istraživati dalje.

15 godina
neaktivan
Smrzavanje miša

Probao sam ovog na laptopu i radi normalno. Nemam sad pri ruci drugi neki da na kompu isprobam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Re: Smrzavanje miša
Griz kaže...

Probao sam ovog na laptopu i radi normalno.

Jesi li na laptopu instalirao Logitechov driver? Ako jesi, to bi značilo da je miš najvjerojatnije hardverski ispravan te bi problem trebalo tražiti u stolnom kompjuteru. Ako nisi, onda kao potencijalni uzročnik ostaje Logitechov driver.

Griz kaže...

Nemam sad pri ruci drugi neki da na kompu isprobam.

Kad nabaviš, probaj. Bilo bi zapravo idealno probati dva druga miša - jedan Logitechov (pa je tad u igri i Logitechov driver) i jedan koji nije Logitechov.

17 godina
Smrzavanje miša

previše mogućih kombinacija, jedino eliminacijom možeš do odgovora...

hardware ili software. Izgleda da HW nije, ali OC bi mogao biti... kad se nešto dešava, treba vratiti na normal pa vidjeti...

-sve ostalo na PCju je soft, sumnjiv win, driver... bootaj liveOS, time potvrdiš da je HW ili SW.

-nabrojano je već (isključeno) npr hdd/cpu opterećenje, pa vjerojatno nije malware ili kvar diska, ali može biti npr neki update, neki soft koji želi na neku str.. možda ne win, možda igre, appsi.. pa do pitanja dali su svi updateovi (novi vezan za certifikate i update npr VGA) OK... ili aktivacija win/loader itd itd.

edit: npr banalno, USB3 uređaj može biti uzrok (jer većina kontrolera nema dovoljnu propustnost).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2014 14:02 (ihush).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice