Smrzavanje u igrama....

poruka: 9
|
čitano: 2.133
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Smrzavanje u igrama....
pitanje

Molim pomoć.....H I T N O....

MBO:DFI ICFX3200-T2RG LAN PARTY

CPU: IC2D E8500 3,16GHz

RAM: 4 GB (2GB + 2GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz, MUSHKIN XP Series

VGA:PCI-E CLUB 3D ATI Radeon HD4850 OverClocked, 512 MB, DDR 3, tv-out, Dual DVI

HDD: 3.5" SEAGATE Barracuda 320 GB, serial ATA-II 7200.11, 7.200 o/min., 16 MB cache

NAPAJANJE: 680 W ATX 2, HIPER

DVD±RW & DVD±R SAMSUNG SH-S223F, 20x, 8x dual layer 8.5 GB IDE

Zadnji flash BIOS-a na ploci

Zadnji ATI driveri 9.3

PROBLEM:

Dok se ne koriste zahtjevnije aplikacije tipa PC igrica (Call of Duty 4, Far Cry 2,...ponekad i Super Maria) računalo radi normalno (internet,office,...)sve OK nakon pokretanja igre i dalje je sve normalno a onda nakon cca 20 -30min počinju problemi tipa smrzavanja računala, te nekakvo brujanje. Nakon pritiska na gumb restart onda to pocinje svakih 2-3 min. Negdje na forumima sam procitao da se radi o pregrijavanju komponenti pa sam ga "opskrbio" s ventilatorima(cak 5.komada),pa je sad tem. CPU 32 C  a  chipset-a  43 C.

Molim da mi netko pomogne prije nego sto ga odnesem nazad u HG SPOT i razbijem jel stvarno nemam drugu ideju osim da ga na taj nacin rijesim   Viče !!!

H V A L A   unaprijed!!!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Smrzavanje u igrama....
matekova kaže...

Molim pomoć.....H I T N O....

MBO:DFI ICFX3200-T2RG LAN PARTY

CPU: IC2D E8500 3,16GHz

RAM: 4 GB (2GB + 2GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz, MUSHKIN XP Series

VGA:PCI-E CLUB 3D ATI Radeon HD4850 OverClocked, 512 MB, DDR 3, tv-out, Dual DVI

HDD: 3.5" SEAGATE Barracuda 320 GB, serial ATA-II 7200.11, 7.200 o/min., 16 MB cache

NAPAJANJE: 680 W ATX 2, HIPER

DVD±RW & DVD±R SAMSUNG SH-S223F, 20x, 8x dual layer 8.5 GB IDE

Zadnji flash BIOS-a na ploci

Zadnji ATI driveri 9.3

PROBLEM:

Dok se ne koriste zahtjevnije aplikacije tipa PC igrica (Call of Duty 4, Far Cry 2,...ponekad i Super Maria) računalo radi normalno (internet,office,...)sve OK nakon pokretanja igre i dalje je sve normalno a onda nakon cca 20 -30min počinju problemi tipa smrzavanja računala, te nekakvo brujanje. Nakon pritiska na gumb restart onda to pocinje svakih 2-3 min. Negdje na forumima sam procitao da se radi o pregrijavanju komponenti pa sam ga "opskrbio" s ventilatorima(cak 5.komada),pa je sad tem. CPU 32 C  a  chipset-a  43 C.

Molim da mi netko pomogne prije nego sto ga odnesem nazad u HG SPOT i razbijem jel stvarno nemam drugu ideju osim da ga na taj nacin rijesim   Viče !!!

H V A L A   unaprijed!!!

koja ti je temperatura Graficke pod opterećenjem?
Bolje ispasti budala nego iz aviona | C'est la vie
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 0:22 (leo_819).
16 godina
neaktivan
Smrzavanje u igrama....

Jup. Koja je temp grafe? (Uzmi program everest da vidis). Također jesi očistio sve ventilatore od prašine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Care sve je novo (staro 10. dana) osim kucista, monitora i DVD-a!!!

Skinut cu Everest pa cu ti javiti ali 5 (pet) ventilatora od toga dva sa strane direktno po grafulji mozda jos da mu ugradim klimu....Sramim se

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 11:36 (matekova).
16 godina
neaktivan
Smrzavanje u igrama....
autorov komentar

Ima li ko kakvo rijesenje prije  "CRNE  KRONIKE" ???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
matekova kaže...

Care sve je novo (staro 10. dana) osim kucista, monitora i DVD-a!!!

Skinut cu Everest pa cu ti javiti ali 5 (pet) ventilatora od toga dva sa strane direktno po grafulji mozda jos da mu ugradim klimu....Sramim se

ti se možda zezaš, ali ja imam klimu koja puše pravo u komp, i ljeti imam 5 stupnjeva hladnije komponente neko zimi!
Intel Pentium 4 630 3,46 giga ati hd 2600 pro 512 mega de-de-er-a 2 2 giga de-de-er-a 400 ...
17 godina
protjeran
Smrzavanje u igrama....

e imam isti problem

komp star mjesec dana (iz potpisa)

svi driveri up to date

u početku sve super

i onda je počelo malo po malo

svi simmptomi kod restarta su bili kao kod BSOD

evo

danas mi je i BSOD skočio---nisam stigao vidjet kaj piše jer se komp automatski restartao nakon 3 sekunde

temperature grafičke i proca su fenomenalne

grafa ne prelazi 55 u loadu isto ko i proc ( on nekaj niže u loadu, 50 stupnjeva)

KAJ RADIT!!!!!!!!!!!!!!!

e da

usputno pitanje u vezi harda

on ima 320 GB a meni se vidi samo 297 GB... kod formatiranja i stvarnaja particije se isto tolko vidi

jel je moguće da je on krivac?

AMD Athlon X2 7750BE 3.2Ghz, XFX HD4850, 4GB Crucial 800Mhz, Creative Labs Audigy4, ASRock 780GM, Tagan SuperRock 400W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smrzavanje u igrama....

Imao sam i imam isti problem.

Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86), može se pronaći na freewarefiles.com

Nije mi do kraje riješilo problem, ali mi se smrzavanje u igrama smanjilo u frekvenciji sa otprilike svakih 15-30 minuta na svakih 3-4 sata, što je podnošljivo, donekle.

Također pomaže i drugačija verzija windowsa, te naravno nikada zaobilazni reinstall. Sjećam se da sam na početku imao nekakvu verziju windowsa XP koju sam dobio od prodavača, a sa tom verzijom mi se nije ni jednom smrzo. Možda je do softvera.

Moguće je i da je do RAM memorije jer ponekad "save game" postanu neupotrebljivi nakon pada. Možebit loša memorija.

Ako bi netko znao, bilo bi lijepo da nam kaže što je u stvari problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smrzavanje u igrama....

ja imam isto problem kod restartanja za vrijeme igranja igrica...

npr. gasi mi se redovito nakon 10-ak minuta igranja NBA 2k9, što je grafički dost dotjerana igra, dok mi kod Pro Evolution 2009 uopće ne restarta kompa... Mršti se

a ono kaj me još više zabrinjava je da mi se ponekad (čitaj jednom tjedno) komp restarta kad u Windowsima kopiram nekakve fajlove ili pak surfam netom...

inače koristim Vistu Ultimate 32-bitnu, i svi programčeki su mi Up To Date...

a i pojavljuje mi se ponekad onak plavi ekran i nešt kao "Dumping phisycal memory" i onda odbrojava do 100 i sam se restarta...

konfa mi je AMD Phenom 8450 triple core 2.1GHz, 500GB HDD, 4GB RAM, ATI 4550 512MB DDR3... Cool

i još je pod garancijom 3 mjeseca al ak reklamiram onda bum bez njega 2 mjeseca, a 2 mjeseca bez kompa poludim! Belji se

ak znate kak, molim vas, POMAGAJTE!!! Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice