Proces

poruka: 13
|
čitano: 2.842
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Proces

Ovako.. prvo, kakva je ovo stranica http://www.processlibrary.com/? slučajno sam naišao googlajuci... Za jedan proces na mojem kompu kaže da je virus... tj. ja sam upisao proces u google i tu stranicu izbaci. proces je: nvsc32.exe

Ja nemam potpis!?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Proces
kingmedo kaže...

Ovako.. prvo, kakva je ovo stranica http://www.processlibrary.com/? slučajno sam naišao googlajuci... Za jedan proces na mojem kompu kaže da je virus... tj. ja sam upisao proces u google i tu stranicu izbaci. proces je: nvsc32.exe

Ako on kaže da je virus onda i je!Skini si Malwarebytes i proskeniraj komp!

Fućkaj ga!
17 godina
kingmedo kaže...

Moze bit a i ne mora ovisi kaj imas na kompu no uglavnom skini ovaj dole program. S njim obavi Quick Scan i ukloni sve kaj nađe ako trazi restart kompa nakon ciscenja to odma obavi.Cool

http://www.filehippo.com/download_malwarebytes_anti_malware/download/b975ce02b2c16b909317d5e928c72fdf/

16 godina
odjavljen
rambox kaže...
kingmedo kaže...

Moze bit a i ne mora ovisi kaj imas na kompu no uglavnom skini ovaj dole program. S njim obavi Quick Scan i ukloni sve kaj nađe ako trazi restart kompa nakon ciscenja to odma obavi.Cool

http://www.filehippo.com/download_malwarebytes_anti_malware/download/b975ce02b2c16b909317d5e928c72fdf/

Skenirao sam, nije ništa pronašao. Je li zna tko što o toj stranici?

Ja nemam potpis!?
16 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
rambox kaže...
kingmedo kaže...

Skenirao sam, nije ništa pronašao. Je li zna tko što o toj stranici?

Ma stranice su OK. Ako se radi o nvsc32.exe onda je velika vjerojatnost da je zlonamjerno. Da nemaš možda NVIDIA grafičku karticu i da nisi možda izostavio jedno slovo tražeći objašnjenje na tim stranicama. Naime u tom slučaju postoji proces nvsvc32.exe koji je potpuno ispravan. No ako se radi o nvsc32.exe onda ga pronađi na računalu ( ne vjerujem da je skriven, a i to se može srediti ) i skeniraj ga na ovim stranicama. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 7:25 (bero 43).
16 godina
odjavljen
Proces
Evo opet sam naišao na čudan proces na kompu... Radi se o procesu csrss.exe, stranica proceslibrary kaže da je virus, a njihov program koji sam skinio dok skenira procese njega ne nađe uopće. U task manageru ne piše mjesto gdje se nalazi proces. Zna netko nešto?
Ja nemam potpis!?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
kingmedo kaže...
Evo opet sam naišao na čudan proces na kompu... Radi se o procesu csrss.exe, stranica proceslibrary kaže da je virus, a njihov program koji sam skinio dok skenira procese njega ne nađe uopće. U task manageru ne piše mjesto gdje se nalazi proces. Zna netko nešto?

Da li ti taj proces pravi nekakve probleme?. Inače to je potpuno legalni proces od strane Microsofta ( Microsoft Client Server /Runtime Server ). A na stranicama koje si posjetio ne piše da je to virus već ti je čak i objašnjeno da se ne preporučuje njegovo isključivanje. Kod mene je isto pokrenut i nema nikakvih problema. Ako sumnjaš idi u C/ Windows/ Sytem 32/csrss i skeniraj ga na Virus Totalu.

16 godina
odjavljen
BlackFoot kaže...
kingmedo kaže...

Da li ti taj proces pravi nekakve probleme?. Inače to je potpuno legalni proces od strane Microsofta ( Microsoft Client Server /Runtime Server ). A na stranicama koje si posjetio ne piše da je to virus već ti je čak i objašnjeno da se ne preporučuje njegovo isključivanje. Kod mene je isto pokrenut i nema nikakvih problema. Ako sumnjaš idi u C/ Windows/ Sytem 32/csrss i skeniraj ga na Virus Totalu.

Treba li možda biti navedena putanja?

Ja nemam potpis!?
15 godina
protjeran
kingmedo kaže...
BlackFoot kaže...
kingmedo kaže...

Gdje misliš da treba biti navedena putanja?

16 godina
odjavljen
BlackFoot kaže...
kingmedo kaže...
BlackFoot kaže...
kingmedo kaže...

Gdje misliš da treba biti navedena putanja?

U task manageru. Dobro, nije bitno. Ako malwarebytes i NIS kažu da sve valja, onda valda valja.

Ja nemam potpis!?
15 godina
protjeran

Ma sigurano da valja. Evo šaljem slike da vidiš da je i kod mene taj proces pokrenut. Prva slika: task manager, a druga da vidiš gdje se sve nalazi kod mene u Windowsima. Da tom procesu odnosno exe. fileu fali jedno slovo i da glasi crss.exe, e onda bi bilo male frke. Ovako je to potpuno sigurno.

15 godina
neaktivan
Proces

stvar je u tome da stranica pokaze vise rezultata pretrazivanja.

npr u toj stranici processlibrary ukucas neki proces i moze se desiti da ti pokaze vise njih.

neke prokaze kao dobre a neke kao lose.

to je zato sto ima virusa koji imaju isti naziv kao i neki vazan proces iz windowsa ili drajvera

BSU ( Baci Sestru Uvodu) USB je nesto drugo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Proces

nisu to virusi nego systemski fileovi u koji se mogu zavuči virusi ( obično trojanci )

bez file-a csrss.exe ti se windows neče htjet upalit - eto kakva ti je ta stranica za koju pitaš

a u slučaju da ti je trojan u csrss.exe malwarebytes i superanti spyware kao ni jedan AV ti ga neče pronači...

to se vidi po tome koliko ti sumnjivi procesi zauzimaju, npr ako ti csrss.exe zauzima više od 3 Mb i ako ih imaš dva, velika vjerojatnost da je unutra virus

no virus nemože opstati u system file-u, on taj file kopira i unutra ( u kopirani ) se smijesti, dok ti AV ne može znati dali je taj file orginal ili je "virus kopija". u takvoj situaciji slijedi ručno brisanje virusa ako ih ima. npr.nemože jedan win imati 5 fileova csrss.exe, pa ako ti to upišeš u search i nađe ti ih 5, briši ih sve pa popravljaj win iz nekog live cd-a ili formatiraj winse

imao sličan problem u visti, skenirao sa svim, ništa nije našlo a u biti bilo je, mislim, 3 trojana. evo je ista vista još u punom pogonu

2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice