U jednom trenutku (uzrokovano ničime, naizgled) LAN adapter prestane funkcionirati kako spada. Pojavi se famozni žuti uskličnik i od tog trenutka pa nadalje ništa povezano s mrežom ne funkcionira kako spada.
Ukratko, ne mogu pingat ništa, pristupiti nijednom od 5 računala u workgroupu, internet ne funkcionira, nema pristupa Internetu, niti mogu otvoriti stranicu routera. Jedino riješenje je restart računala.
No, ni to nekada ne funkcionira, već treba nekoliko puta restartati računalo.
Istovremeno se pojave problemi sa zvukom. Počinje pucketati, kasniti i sl. I tako svaki put. Idu jedno s drugim ruku pod ruku.
Što se tiče mrežnog setupa spojen sam preko D-link dgs-1005a switcha na sagemov router preko kojeg idem na internet. Na taj switch su spojena još 2 računala osim mojeg od kojih nijedno nema takav problem.
Ustvari, nijedno računalo u kući nema isti problem. Svakom računalu je dodijeljena statička IP adresa i sve fukcionira ko podmazano...osim meni.
Postoji li mogućnost da je do drivera. Da se međusobno kolju iz nekog razloga, makar ne vidim zašto bi. Obje komponente su integrirane na matičnoj (LAN i zvuk). Winsi su na toj mašini reinstaliravani 2 puta i u oba slučaja se pojavljuje taj problem.
Ako se netko možda susreo sa sličnim problemom i uspio ga riješiti, bio bih mu zahvalan ako bi podijelio riješenje sa mnom. Nije to neki grdi problem pošto se računalo boota relativno brzo i ne gubim više od minute na tome... no iritantno je -.-