Problem kod instalacije xp-a

poruka: 17
|
čitano: 3.993
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sa linux na xp

Danas sam kupio laptop Acer e520 i na njemu je bio linux linpus e sad nikako nisam uspio uci uBIOS i non stop mi javlja neku grešku (touch: cannot touch /var/lock/subsys/random(local)

i posli toga smrzne pomoć plizzzz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

možda ti na laptop može samo linux

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije to problem pitao ja prije kupnje a i to nemam logike i još nemogu ući u bios lipo piše stisni f2 ja ga stisnem on ništa zovem ih tamo gdje sam ga kupio oni nemaju pojam

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

onda stvarno ne znam

0 0 hvala 0
16 godina

a nema veze do laptopa ti možeš instalirat svaki os osim mac jer za njega moraš imat hardwear od apple, a pogledaj možda ti je za ulaz u bios triba stisnit del

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo tekst ide ovako:

touch:cannot touch '/var/lock/subsys/network':Stale NFS file handle
INIT:Entering runlevel:3
Entering non-interactive startup
initializing random number generator:
EXT2-fs error (device sda1):ext2_free_blocks:bit already cleared for block 2979840
touch:cannot touch '/var/lock/subsys/random':Stale NFS file hendle
touch:cannot touch '/var/lock/local':stale NFS file handle

znam da se triba pojaviti linija di piše da si logan kao root

ali je nema

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sa linux na xp
skyreeper kaže...

Danas sam kupio laptop Acer e520 i na njemu je bio linux linpus e sad nikako nisam uspio uci uBIOS i non stop mi javlja neku grešku (touch: cannot touch /var/lock/subsys/random(local)

i posli toga smrzne pomoć plizzzz

http://devoracles.com/acer-emachines-e510-the-beauty-and-the-beast/51

Shut the notebook completely down. Now turn it back on,

and as soon as the Acer screen comes up, hit the “F2″ key to enter the BIOS

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 15:36 (Verbatim).
16 godina
neaktivan

Nije ni DEL

Piše F2 ali ne trza ovo prvi put vidim tj prvi se put događa

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Skini s neta botabilni win98 ili milenium cd..zaprzi na cd i izbotaj sa njim laptop...ukucaj format c:

yes/no idi na yes i sacekaj da dovrsi...poslije toga udji u bios ili odma nastavi sa instalacijom zeljenog sistema...probaj mislim da ce radit...a za acerove laptope mislim da je esc prikaz onog menija pa onda biras hoces botat sa cd_A sa hd_a ili ici u bios setup....cackaj malo ......Namigiva

AMD Athlon 4400+ x2,DDR2 4G (800mhz),M2N,Nvidia 8600GT Fata1ty profesional,Technisat ss2,LG 19 ws
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem kod instalacije xp-a

Probao i to.........ne ide uopće ne boota sa cd-a samo pali taj linux i neće da mi pokaže taj commandline za root a u bios uopće nemogu ući

16 godina
neaktivan

E sad...............uspio sam ući u bios ali sad vidi gluposti

stavim da mi boot bude dvd i napravim save i kad ga restartam vrati mi na hdd

da poludiš

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dali netko ima ideju.............................

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To sa biosom nisam uspio riješiti..............izgleda da je komp došao pokvaren zato što nema logike

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dok se laptop pali stiskaj F8, trebao bi se pojaviti plavi prozor u kojem mozes izabrati s cega hoces da bootas. Tu izaberes dvd i snimis win i to je to..

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. "It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt."- Rami Belson
16 godina
neaktivan

probao sam to i jedino što mi ponudi je hdd......................a bios mi stalno vraća defult tj ne želi zadržati postavke koje mu odredim bez obzira napravio save  ili ne

17 godina
skyreeper kaže...

probao sam to i jedino što mi ponudi je hdd......................a bios mi stalno vraća defult tj ne želi zadržati postavke koje mu odredim bez obzira napravio save  ili ne

Jel uopce imas DVD-ROM? Probaj upaliti linux i ubaciti kakav CD ili DVD u DVD-ROM da vidis radi li.

P.S.

Evo ovo sam maloprije nasao:

ACER BIOS

If your computer is unable to boot or you wish to restore the BIOS back to bootable settings and your computer uses an ACER BIOS, press and hold the F10 key as you turn on the computer. While continuing to hold the F10 key, you should hear two beeps indicating that the settings have been restored.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. "It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt."- Rami Belson
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2009 12:00 (goodye).
16 godina
neaktivan

Hvala sve sam to napravio ali i dalje ostaje problem...........formatirao sam ja HDD i naravno moram prebaciti SATA postavku sa AHCI na IDE da mogu instalirati WIN ali kad to prominim on meni vrati na defoultne postavke

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice