Problem kod dizanja windowsa 7... zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 2.183
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem kod dizanja windowsa 7...

Ovako imam problem na kojem sam zapeo vec par dana i nemrdam sa mrtve tocke.... Uglavnom na Asus F5 seriji laptopa imam 4 particije od kojih je na jednoj Windows7....Gledao sam mogucnosti oko resize-a particija no nisam napravio nako toga sam normalno nastavio raditi sa laptopom nakon gasenja laptopa isao sam ga ponovno upaliti.....No izbaciva nekakav error te nudi standardno repair koji nepomaze i Start Windows normality nakon kojeg krene bootat Windowse i jednoatavno se odmah resetira.... posto mi DVD Rom neradi na Usb stick sam stavio Windowse i krenuo dignuti Windows preko njega.....Stavim da se boota prek Usb-a i krenem u instalaciju no tu dolazim do moga problema.....kada idem odabrati na koju particiju zelim instalirati windowse on meni prikazuje samo tri particije ali one na kojoj su windowsi neprikazuje pa istu nemogu formatirati i na nju instalirati nove windowse....tako da sam formatirao drugu particiju na kojoj su mi manje vazne stvari pa da tu instaliram windowse....znaci obrisao sam je i formatirao 86,4GB i kliknem next da nastavim instalaciju ali mi izbaci "Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the Setup log files for more information. "

Vec sam lud jednostavno neznam sto vise pokusati i kakp instalirati Windowse ?! Zahvaljujem unaprijed svima na utrosenom vremenu i trudu na pomoci u rjesavanju problema !

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem kod dizanja windowsa 7...
_mkci_hooligans kaže...

Ovako imam problem na kojem sam zapeo vec par dana i nemrdam sa mrtve tocke.... Uglavnom na Asus F5 seriji laptopa imam 4 particije od kojih je na jednoj Windows7....Gledao sam mogucnosti oko resize-a particija no nisam napravio nako toga sam normalno nastavio raditi sa laptopom nakon gasenja laptopa isao sam ga ponovno upaliti.....No izbaciva nekakav error te nudi standardno repair koji nepomaze i Start Windows normality nakon kojeg krene bootat Windowse i jednoatavno se odmah resetira.... posto mi DVD Rom neradi na Usb stick sam stavio Windowse i krenuo dignuti Windows preko njega.....Stavim da se boota prek Usb-a i krenem u instalaciju no tu dolazim do moga problema.....kada idem odabrati na koju particiju zelim instalirati windowse on meni prikazuje samo tri particije ali one na kojoj su windowsi neprikazuje pa istu nemogu formatirati i na nju instalirati nove windowse....tako da sam formatirao drugu particiju na kojoj su mi manje vazne stvari pa da tu instaliram windowse....znaci obrisao sam je i formatirao 86,4GB i kliknem next da nastavim instalaciju ali mi izbaci "Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the Setup log files for more information. "

Vec sam lud jednostavno neznam sto vise pokusati i kakp instalirati Windowse ?! Zahvaljujem unaprijed svima na utrosenom vremenu i trudu na pomoci u rjesavanju problema !

Kod particije obično 1 je system reserved vezan za win7 i ta neidu na instalaciju nego baš br 2 da idu baš da nakon instalacije će pokazat slovo C to je sistemska, Win 7 dozvoljava samo 3 particije i to ovak.

1. system reserved u podizanju WIN 7 on postaje nevidljiv ( ima 100mb zauzeče oko 30mb)

2, Local disk (dijeli  slovo C)

3. Local disk (dijeli slovo D)

4. Local disk / dijeli slovo E)

Kod kreiranja uvijek ako trebaš npr 50gb pomnožiš sa 50x 1024+100mb dobiš rezultat točan npr 50gb tj 51200mb a 100mb uzima memorski rad localni disk.

Ako si mislio dual boot onda prvo XP, pa Vista i win 7 ili XP pa win 7 i win 8.

Nenad
16 godina
neaktivan
Problem kod dizanja windowsa 7...

Nebitno za velicinu sve mi je to jasno...jednostavno nedostaje particija na kojoj su mi windowsi.....imao sam cetiri particije

1.Dokumenti i slike

2.Windowsi

3.Filmovi i Glazba

4.Igre i programi

E sad on particiju gdje su windowsi neprikazuje....znaci imam 1. 3. I 4.

I kada zbrojim GB koje mi prikazuje fale ti na kojemu su windowsi (30GB)...Neprikazuje ih niti kao nerasporedjene / neformatirane....jednoatavno ih nema kao niti particije...

Particiju "Filmovi i Glazba" sam formatirao (86,4 GB) i nezeli na nju instalirati windowse....uz poruku koju sam gore naveo...?

EDIT: da ne dupliram poruke....

Nitko sa nekim prijedlogom?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 16:43 (_mkci_hooligans).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice