Problem sa driverima za laptop

poruka: 10
|
čitano: 2.492
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Jučer sam instalirao na laptop windowse, naravno foramtirao sam ga.
i sad problemi, kad želim instalirat drivere za wireless i grafiku, neće da instalira.
Skinuo sam drivere sa neta, opet isti problem...windowsi nisu orginalni ali se razlikuju od windowsa koje sam imao prije na njemu, da li je možda verzija OS-a kriva??
Kad želim instalirati drivere, usred instalacije mi stalno daje poruku Digital Signing, ona glupost koja kaže da drivere koje instaliram nisu napravljeni za Windowse...možda to??

fora je u tom što je ista verzija windowsa na još 2 računala i jednom lappopu i sve je prošlo glatko:ne zna:

btw, laptop je Acer Aspire 5315, wifi je od atherosa, a grafika od intela integrirana.

Eto nadam se da će netko pomoći
Pozdrav.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa driverima za laptop

Koje Windowse instaliraš? Koju verziju si imao prije?  Moraš instalirati drivere za odgovarajući OS!

Vezano za digital signing  znači da driveri nisu prošli testiranje  za konkretnu verziju MS Windowsa, ali to ne znači da neće dobro raditi pod Windowsima. Klikni na Continue Anyway i instaliraj ih.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

pa znam, ignoriram ja to, ali onda kad instalira piše mi da windows could no find the needed drivers, they are either corupted or missing (error code 39)

piše tako nešto slično

Instaliram windows XP professional SP 2 version 2002

Jel mogu kako vidjet koji OS driveri podržavaju?

16 godina
neaktivan

Obično se Acerovi lapovi isporučuju sa CD om koji sadrži sve drivere, samo ga ubaciš i ekaš autorun i sa njega pokreneš automatsko instaliranje drivera.

Tako je barem bilo na par Travelmatea koje sam instalirao.

17 godina

Drivere skidaš sa stranica acera ( http://support.acer-euro.com/drivers/downloads_gd.html ) ?

Probaj makar skinuti sa intelove stranice nove drivere za VGA: link .

Kad bi napisao cijeli naziv laptopa možda bi nam bilo lakše jer bez obzira na istu seriju, unutranje komponente znaju biti različitih proizvođača i/ili modela.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2009 23:58 (semilemi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
quasimodem kaže...

Obično se Acerovi lapovi isporučuju sa CD om koji sadrži sve drivere, samo ga ubaciš i ekaš autorun i sa njega pokreneš automatsko instaliranje drivera.

Tako je barem bilo na par Travelmatea koje sam instalirao.

U današnje doba toga nema, štaviše podrška za XP im je jako loša za nove laptope, uglavnom preferiraju Vistu !
Život me naučio da nikad ne prekidam ženu dok šuti!
16 godina
neaktivan

Nađi novi OS i instaliraj njega. Ili probaj skinut SP3 pa ti mozda zakrpa taj problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Aceo kaže...

..
Kad želim instalirati drivere, usred instalacije mi stalno daje poruku Digital Signing, ona glupost koja kaže da drivere koje instaliram nisu napravljeni za Windowse...možda to??
..

-da, Device Manager/Tab-Hardware/u opciji Driver signing imaš izbor... naravno provjeri dali si skinuo pravi driver (za verziju XP-32/64) proizvođači 'tjeraju' kupce na Vistu, malo je teže doći do drivera za XP (za modele s predinstaliranom Vistom...)

edit: (glupa) poruka vjerojatno kaže da nisu certificirani.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 21:33 (ihush).
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Evo ti link (a iz ostale Acer sretnike) sa uputama. Jednom sam instalirao frendov laptop po tome i mogu reći da funkcionira.

Sretno!

1 0 hvala 0
17 godina
prihvaćeno rješenje

Preduhitrio si me... Potvrđujem i sa svoje strane, odavde ako uzmeš drivere stvar RADI!  Namigiva

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice