Problem pri dizanju windowsa

poruka: 56
|
čitano: 7.266
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Problem pri dizanju windowsa
TONYA_ kaže...

Popravak je neisplativ najvjerojatnije laser.  Ali pokušaj da očistiš laser. Ili nađi neki polovni dvd rom iz neispravnog laptopa, ili kupi novi. Svi su isti, pata ili sata, razlika je u prednjoj maskici 

a najvjerovatnije da cu kupit novi dvd-rom, da se nemucim...

Kako da ocistim laser, jel ima nesto posebno il?

AA
16 godina
neaktivan

Dvije mogućnosti;
1.(Neisplativo) Postoji cd-rom sa malom četkicom na sebi i posebnom tekućinom, koje možeš kupiti gotovo u svakoj prodavaonici računalne opreme.. cca 50-ak - 80 kuna, samo ubaciš i on sam čisti, u biti ne čistiš laser nego leću,samo budi pažljiv.

2. A možeš i ručno na ušno-vateni štapić kapni medicinskog alkohola i lagano po leći. Isto budi nježan u tom poslu. 

3. Prije bi rekao da je laser vrisnuo. E tu moraš biti pažljivo-nježno rastrošan

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
15 godina
neaktivan

Evo ovako: nabavio sam usb-stick od 4gige

Pravio sam bootabilan usb prateci  tutorijal na ovom forumu, *nije uspjelo-pise opet da nije bootabilan*

onda sam probo napraviti bootabilan usb sa  windows 7 USB DVD *nije uspjelo*

onda sam probo napraviti sa UNetbootin naravno nije usppjelo...

uvjek pise da nije bootabilan :/

AA
15 godina
toniancic kaže...

Pravio sam bootabilan usb prateci  tutorijal na ovom forumu, *nije uspjelo-pise opet da nije bootabilan*

Baci taj laptop u tri pi.... ma...

Valentin
17 godina

-vrati SATA kontroler u compatible mod. (dosta optike ima problema na starijim chipsetovima, jer su kasnili za standardom) ili updejtaj BIOS i firmware, možda pomogne...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-vrati SATA kontroler u compatible mod. (dosta optike ima problema na starijim chipsetovima, jer su kasnili za standardom) ili updejtaj BIOS i firmware, možda pomogne...

Vec je compatible mod... .. a updejtat BIOS bas neznam... morat cu posjetit svog prijatelja googl-e

AA
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...

Baci taj laptop u tri pi.... ma...

a vjeruj mi da bi, samo da imam para za novii..

AA
15 godina
neaktivan

1st boot device Removable Device

2st  -II-    -II-     CD/DVD

3st  -II-    -II-    HDD

4st  -II-    -II-     Network

ovako sam postavio u biosu kad ocu sa usb-a instaliratii,,, nadam se da je dobro

AA
17 godina
neaktivan

...čitam ovo i ništ' mi nije jasno, možda sam već trebao na spavanje, znam samo da je za instalaciju

sedmice u biosu mog laptopa potrebno odabrati enhanced, a za xp compatible...{#}

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a pokuso sam sa enhanced i sa compatible, al nece... ja mslm, da sam negdje pogrijesio pri bootovanju usb-a , jer mi nece ni na kompp da ucita..

a sve sam radio po tutorijaluu, i sa programimaa, al na kraju nece opett...

AA
17 godina
neaktivan

Jel u BIOS-u quick boot stavljen na enabled!? Postoji li ta opcija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

...sorry...mislio sam na instalaciju sa cd/dvd-ea...

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Jel u BIOS-u quick boot stavljen na enabled!? Postoji li ta opcija?

JE postoji i na Enabled je.

AA
15 godina
neaktivan

Ljudi, bio mi je pun ***** ovog, vratim sve postavke kako su bile, znaci u biosu nastimam 1st.device HDD ,2 CD/DVD, 3 Removable device, 4 network.

beze stavim stick koji mi je danas milion puta reko da  nije bootabilan, upalim laptop i krene instalacija windowsaa?????

evo instalira i dosad je bez ikakvi problema

AA
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 23:54 (toniancic).
15 godina
neaktivan

Evo ga napokon instaaliran, instaliro sam win7 Home Premium sp1 32bit, nadam se da nece biti nikakvi problema?.

i hvala svima na savjetimaa,

Bios je bio nastiman prije instalacije:

1st HDD

2st CD/DVD

3st Removable device

4st Network

Quiet Boot   {Enabled}

IDE {Enhanced}

et, ako neko bude imo slicni  problema pri instalaciji.

AA
14 godina
protjeran
toniancic kaže...

Evo ga napokon instaaliran, instaliro sam win7 Home Premium sp1 32bit, nadam se da nece biti nikakvi problema?.

1st HDD

2st CD/DVD

3st Removable device

4st Network

Quiet Boot   {Enabled}

IDE {Enhanced}

Logično, jer je i USB stick hard disk,ako si ga formatiro kao bootabilan(tada pod Removable device idu vanjski USB DVD/CD čitači i vanjski USB Floppy).

Avira+FPF+TF+SAS
15 godina
neaktivan
epos kaže...
toniancic kaže...

1st HDD

2st CD/DVD

3st Removable device

4st Network

Quiet Boot   {Enabled}

IDE {Enhanced}

Logično, jer je i USB stick hard disk,ako si ga formatiro kao bootabilan(tada pod Removable device idu vanjski USB DVD/CD čitači i vanjski USB Floppy).

Znam ja to sve, al ako si pratio mogo bi primijetit da mi je stalno pisalo da nije bootabilan, ugl. rjeseno je sad,

Imam jos jedno malo poglupo pitanje, kad ustekam punjac u njega bude normalna svjetla slika, a kad ga istekam potamni maŁo, Jel to normalno?

AA
14 godina
protjeran
toniancic kaže...
epos kaže...
toniancic kaže...

Znam ja to sve, al ako si pratio mogo bi primijetit da mi je stalno pisalo da nije bootabilan, ugl. rjeseno je sad,

Imam jos jedno malo poglupo pitanje, kad ustekam punjac u njega bude normalna svjetla slika, a kad ga istekam potamni maŁo, Jel to normalno?

Da, to je po defaultu,ali kad isključiš punjač,možeš ručno podesiti osvjetljenje slike ako Te to iritira. Inače služi šparanju baterije.

Avira+FPF+TF+SAS
17 godina
neaktivan
toniancic kaže...

mam jos jedno malo poglupo pitanje, kad ustekam punjac u njega bude normalna svjetla slika, a kad ga istekam potamni maŁo, Jel to normalno?

...kao što reče epos to je takozvani quiet office na koji se automatski prebacuje ako izvućeš punjač

inaće je na high performance ili po odabiru...

...kaos...
15 godina
neaktivan
Jurra kaže...
toniancic kaže...

mam jos jedno malo poglupo pitanje, kad ustekam punjac u njega bude normalna svjetla slika, a kad ga istekam potamni maŁo, Jel to normalno?

...kao što reče epos to je takozvani quiet office na koji se automatski prebacuje ako izvućeš punjač inaće je na high performance ili po odabiru...

aham, skonto sam to svee.. napravio sam svoj plan stednjee baterijee, podesio osvjetljenje, gasenje i te gluposti sve.. ugl. sad je laptop  ko metak ;)

Ako nesto nebude uredu ja vam se javim :D

AA
12 godina
neaktivan
molim hitnu pomoc.Problem pri dizanju windowsa

Pozdrav svima.

E ovako da odma pređem na riječ...

Imam mini laptop acer aspire zg5 kojeg sam uzeo polovnog u njemu je neki 1,6ghz dualcore procesor i 1gb rama . prilikom kupnje mi je bio wndows 7 na njemu , a posto sam ja slijep ,i navikao sam na xp , pa sam uzeo sa prijateljem da instaliram xp preko usb-a jer laptop nema dvd-cd roma .

i tako krenula je instalacija xp-a sve namjesteno i krece ona zuta linija da se puni , msm ako me shvatate , ona poslije onog podesavanja za particije i recimo poslije toga postavljanja brzog formatiranja ili sporog ...

tako ta je se linija punila do nekih 90% i tu nam je izbacio da ne moze da prebaci neku datoteku , znam da se ime zavrsava nesto sa .ddl i pise da nastavi instalirati stisni enter , da preskoci stisni esc . tu smo stisnuli enter , poslije te se pojavljuju jos 4 tako ista slucaja , samo kod njih se nije moglo stisnuti enter , samo esc da preskoci i na kraju se puni ona crvema linija za rebot i tu se pojavljuje da se sistem mozda nece moci upaliti i stisni ok ... posle tog stiskanja , laptop se gasi i ponovo pali ... ali bez slike ... znaci taj mi je sada problem , upalim laptop i sve radi , gori lampica , vrte se ventilatori i cak ja mislim cuje se i hdd ... Znaci sve , samo slike nema na displeju ...

Molim hitnu pomoc , ako bi neko znao sta bi moglo da to bude ...

lap mi je hitno potrebam, jer sam slijep i dosta vremena provodim za njime preko govornog softa ...  a

hvala svima unaprijed ko god mi pomogao .

cos@

0 0 hvala 0
17 godina
Re: molim hitnu pomoc.Problem pri dizanju windowsa

@ tototo..

-uzroci su obično: neispravan HDD (provjeri iz CMDa ''chkdsk /f''), pregrijavanje (provjeri temperature, počisiti otvore za hlađenje), testiraj RAM.

-drugi izrok je neispravan install-boot medij (loša kopija). Treba ponoviti izradu installa. Pošto nemaš CD-DVD, jedanka procedura je z aneke druge boot medije (npr linux-ubuntu..) za npr MemTest i usput provjeru što bi mogao biti problem. Sve se kvari, ne mora od jednom prestati raditi, može ovako kilaviti...

-izrada boot medija (USB) nije jednostavna, ima više alata, nije isto dali s Win ili linux OSa i koji OS se kopira. Probaj više načina. Ponekad nema rješenja jer ovisi i o samom računalu (opcije u BIOSu) tj starija računala imaju više problema s bootom s USBa, kod novijih je to ipak standardizirano.

-probaj jedan način, drugi, treći... npr svaki live linux ima i opciju izrade PEN drivea. MS-Win je tek za Seven-Osam napravio tool za kopiranje originalnog DVDa na USB.

-dobar je HPtool za formatiranje USBa, probaj kao NTFS, ako se problem ponovi, formatiraj medij kao FAT32 i ponovi.

Sve mora biti 100% ispravno da bi radilo. Pokušaj eliminacijom doći do uzroka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 17:27 (ihush).
12 godina
neaktivan
ihush kaže...

@ tototo..

-uzroci su obično: neispravan HDD (provjeri iz CMDa ''chkdsk /f''), pregrijavanje (provjeri temperature, počisiti otvore za hlađenje), testiraj RAM.

-drugi izrok je neispravan install-boot medij (loša kopija). Treba ponoviti izradu installa. Pošto nemaš CD-DVD, jedanka procedura je z aneke druge boot medije (npr linux-ubuntu..) za npr MemTest i usput provjeru što bi mogao biti problem. Sve se kvari, ne mora od jednom prestati raditi, može ovako kilaviti...

-izrada boot medija (USB) nije jednostavna, ima više alata, nije isto dali s Win ili linux OSa i koji OS se kopira. Probaj više načina. Ponekad nema rješenja jer ovisi i o samom računalu (opcije u BIOSu) tj starija računala imaju više problema s bootom s USBa, kod novijih je to ipak standardizirano.

-probaj jedan način, drugi, treći... npr svaki live linux ima i opciju izrade PEN drivea. MS-Win je tek za Seven-Osam napravio tool za khvala na odgovoru ...

da probao bi sa dizanjem druggog sistema , ali kod mene nema uopste slike . znaci laptop radi , ali ne baca uopste sliku . da li bi oda tako moglo upaliti ?

znaci laptop nista ne pisti .

i da li mi je potrebno linux prraviti bootabilnim kao xp?

ili da li mozda vi znate gdje bi mogao skinuti provjereni linux da boota sam ??

LPje HPtool za formatiranje USBa, probaj kao NTFS, ako se problem ponovi, formatiraj medij kao FAT32 i ponovi.

Sve mora biti 100% ispravno da bi radilo. Pokušaj eliminacijom doći do uzroka.

cos@
17 godina
tototo kaže...
..

da probao bi sa dizanjem druggog sistema , ali kod mene nema uopste slike . znaci laptop radi , ali ne baca uopste sliku . da li bi oda tako moglo upaliti ?

znaci laptop nista ne pisti .

i da li mi je potrebno linux prraviti bootabilnim kao xp?

ili da li mozda vi znate gdje bi mogao skinuti provjereni linux da boota sam ??

...

-ponekad treba samo čekati (do 30 minuta..) i sve se nastavi.

-svaki boot medij je potrebno napraviti (odgovarajućim alatima, ovisno o OSu i FileSistemu) bootabilnim. Microsoft je zbog licenci restriktivniji. Pod linuxom je to uobičajeno (na svim distrama). Popularne disribucije Ubuntu, Suse, Debian (mint, Artistx..) sve je free i sve imaš na njihovim stranicama + google step-by-step. Distrowatch.

btw-1, ovisno o supportu, ponekad nije najnovija distra dobar izbor, npr ubuntu 13, može 12LTS ili 10, 9..

btw-2, optički medij (CD-DVD) je ipak najstandardniji jer se koristi već par desetljeća, USB je relativno nov i problema uvjek može biti. Ako je sam USB dobro napravljen (npr radi na drugom računalu) tad je to tograničenje samog računala-chipseta-BIOSa i nema pomoći.

btw-3, ako imaš drugo računalo koje ima CD-DVD, radije probaj par live distribucija na optičkom disku, optimalnije su neke lakše, 386 kompatibilne, bolje CD nego DVD i sl. U live distri obično postoji i alat za izradu USB boot diska.

Sve moraš isprobati, lakše je kad imaš iskustva dok početnici nemaju puno šanse.

Izrada npr bootabilnog Win medija bi trebala biti napravljena s jednakom verzijom OSa za koji se radi boot (npr s win8 za 8.. ne za XP) ručna izrada, vidi naredbe diskpart, xcopy, +google (na MSovim str. MSDN-Technet imaš sve upute).

-pošto je USB već bootabilan (ali za sad redimo neispravan) možeš probati obrisati direktorij i386 i kopirati ga (explorerom ili xcopy) uz hidden sve fileove i probaš ponovo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 22:28 (ihush).
15 godina

ihush

- Čovjek ne može dobit sliku na ekranu, a ti mu objašnjavaš kako da instalira OS.

- Kreni od ovoga problema, "nema nikakve slike na ekranu", instalaciju OSa budemo kasnije lako riješili.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 20:29 (Valentin17).

1 0 hvala 1
17 godina
Valentin17 kaže...

ihush

- Čovjek ne može dobit sliku na ekranu, a ti mu objašnjavaš kako da instalira OS.

- Kreni od ovoga problema, "nema nikakve slike na ekranu", instalaciju OSa budemo kasnije lako riješili.

-nije problem slika-ekran, 'crta se puni'... win sys je crko. Već pokušava install, ali ima grešku na pola.. do poslije particija. Nema se što srediti slika. Mora imati ispravan install medij (nema CD..).

edit:

Treba probati, izvaditi HDD i spojiti ga na drugi PC koji ima optiku-CD. Započeti instalaciju do prvog reboota. Tad UGASITI. Premjestiti HDD nazad u notebook i nastaviti (reboot.).

... ili nabaviti vanjski USB-CD jer izrada USB installa nije za sve kombinacije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 21:04 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice