- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-ext.usb diskovi se (lako) kvare. Potrebno je koristiti 'remove' tj isključiti ih prije odspajanja, da bi se ovakve stvari izbjegle...
-ovisi kakav je kvar, koliko imaš sreće, dali je samo zbrljavljena particija ili je crko. Probaj Easeus-om (recover patition).
-na kraju pokušaš i formatiranjem... formatiranje briše sve (ali ako je uređaj ispravan, moguće je vratiti podatke). Šansa je 50:50 da je sasvim crko.
<HELP>
imam prijenosni hard disk Adacta Nobility NH92, ustekam ga u window sve ga normalno ocita. Samo nemogu ocitati podatke s njega trazi me da ga prije formatiram. pogledajte sliku
Preskeniraj taj disk s ovim dole programom, koji sam spomenul normalno koristi 6.5 verziju a tebi treba u tom programu Modul Damaged Partition Recovery. Nakon kaj ga izabereš podesi dodatno, kak sam rekel u uputama na linkovima obavezno prije skeniranja pa označi disk i nek odradi. Ostalo sve imaš na linkovima kak ide, pa prebaci podatke koje pronađe s tog diska nekud drugdje i onda ga tek formatiraj.
Meni se pojavio isti problem, no pokazao se da je prolazna greška.. Nakon što je HDD odstajao odspojen par sati čudesno je proradio.